Aniu kochana! Czytałam już trochę o oczkach ;) i dowiedziałam się, że dobrze zrobione oczko z betonu nie powinno pękać. Mam jednak pewne wątpliwości innej natury
Jak chodzi o folię, to obawiam się, ze przy moim "gruncie"( trudno nazwać drobny, pylisty piasek gruntem) uformowanie półek i ułożenie na nich folii może być przedsięwzięciem dość karkołomny. Piasek będzie się osuwał. Juz się osuwa z brzegów, które zaczęłam formować
Muszę to jeszcze
głębokoprzemyśleć i przeanalizować, także koszty.
Wiem, ze półki są na rosliny, ale o roslinach wodnych i błotnych dopiero zaczynam się uczyć

stąd nie wiem jeszcze na jakiej glębokości powinny być umieszczone. Twoje uwagi są dla mnie bezcenne

Dziękuję
Do Twojego ogrodu nie zaglądam z obowiązku ;) Zwiedzanie ogrodów to czysta przyjemność, a przebywanie w Twoim to wielka przyjemność, inspiracja i ...błogostan
Jacku, nie zamierzam hodować ryb. W związku z tym pewnie roslinność też będę musiała inaczej dobrać, niz do oczek z rybami. Jeszcze na razie nie mam pojęcia, co to powinno byc, ale do wiosny bedę wiedzieć ;) Nie wiem oczywiście co to jest pontoderia

, ale bardzo dziękuję!

A foty, foty, foty beda za dzień, dwa, tutaj

Jak myslisz o forum :oczkowym", to niestety odpada

Na jedno brakuje mi czasu.
Agnieszko, jesteś już drugą osobą, która uskarża sie na ból głowy po wizycie u mnie

Ja się chyba załamię! Muszę porobić jakieś relaksujące zdjęcia, bo mi się tu pochorujecie i przestaniecie do mnie zaglądać
Grażynko, jak ja się cieszę, ze chociaż Ty nie cierpisz na bół głowy i jeszcze czerpiesz energię z odwiedzin w moim ogródku

Przypomniałaś mi, ze ja też miałam przesadzić poziomki, bo wreszcie wygospodarowałam dla nich odpowiednie miejsce.
Truskawki mam przesadzone, ale tylko te zwykłe, późne. Te drugie będę przenosić w sierpniu i wtedy skorzystam z Twojego pomysłu z doniczkami (dlaczego sama na to nie wpadłam?

)
Muszę najpierw usunąć truskawki, żeby na ich miejscu posadzić rośliny z części kwiatowej, a żeby tam posadzić truskawki, to rośliny muszą być już przeniesione. Zatem to jedyne wyjście
Wszystkim dziękuję za odwiedziny, cenne rady i informacje i proszę o jeszcze