dziękuję za podpowiedź odnośnie przypołudników i wysieje je w poniedziałek do gruntu.Pięknie Ci kwitną tulipki i białe szafirki jeszcze nigdzie nie widziałam
ziękuje za odwiedziny , odpoczywam i zrobiłam kilka zdjęć ..
Tak wygląda ogródek przydomowy , tyle o nim opowiadałam a teraz mam kupę ziemi i dużo roboty co z nią zrobić ..
muszę ją porozwozić po ogrodzie i zrobić rowek na deszczówkę ,
jeszcze mi zostało dwie piwonie do przeniesienia albo tak zrobić aby ich nie zasypać ..
Jeszcze z jednym się nie uporałam a już zięć każe mi szykować miejsce na przenoszenie rabatki przy drodze dojazdowej , na jesieni ma mi przesadzić jałowca i pięciornika a ja mniejsze kwiatuszki , znowu się nie wyrobił swoją przyczepą i wjechał w rabatkę
to rabatka do przeniesienia ,
ostatnie żonkile kwitnące
i tulipany które jeszcze pięknie kwitną
a to żółte pełne tulipany z botanicznymi , jeszcze kilka odmian mam w pąkach więc jeszcze trochę pokwitną mi w ogrodzie
Janeczko pięknie Ci już wszystko kwitnie, tyle tulipanów
A ten różowy szpaler na 2 pierwszych zdjęciach to co?
Widzę, że czeka Cię sporo pracy i zmiany znów.
Ale może warto skoro ziemia jest
skalniak z prawdziwego zdarzenia będzie na słoneczku a tutaj jest wilgotno i ciemno od świerków ,, dzisiaj zaczęłam rozwozić , córka się ulitowała i trochę pomogła szykuje miejsce na hosty i azalie , może dorzucę jeszcze kilka rododendronów teraz mam miejsce i do tego kwaśna ziemię , chyba że zostanie trochę ziemi to zrobię skalniaczek w rogu płotu ..
a tak kwitną moje bratki ...
Janeczko działasz z wielkim rozmachem ... zwolnij bo sił zabraknie a to dopiero początek sezonu.
Bratki ładnie kwitną i sporo masz kolorów - u mnie pokazały się pierwsze kwiatuszki.
Poproszę męża aby podkopał sie do miskanta dla Ciebie -zaraz po majowym święcie przygotuje roślinki w podróż.
Sadzonki dziwacznej paprotki domowej zmarnowały się - nie było mnie kilka dni w domu i "ktoś" zapomniał je podlać.
Rosną nowe na liściach paproci więc nic straconego. Bliżej wysyłki napisze na PW.
Pozdrawiam