Adam S. pisze:A to nie jest czasem gęsiówka variegata?
Adam dotarłam do właściwych fotek, znalazłam i zwracam honor roślinka, której nazwy szukaliśmy to oczywiście `gęsiówka kaukaska variegata`. Chylę czoła.
Martynko , przychodzę właśnie do ciebie dowiedzieć się czy już doszłaś jaką nazwę nosi ten skalniaczek o którym rozprawialiśmy , więc już wiesz jak nazywa się ten skalniaczek, Ja kupiłem niedawno małą kępkę i u mnie
w wątku został właśnie rozpoznany pod taką nazwą .
Martynko pokaż jeszcze fotki ze skalniaka proszę .
No właśnie Adamie, to u Ciebie bądź u Krysi natknęłam się na podobną roślinkę i to mnie naprowadziło.
Piszesz o nowych fotkach.. no właśnie ubolewam na bezustanny brak aparatu, a bez tego to ani rusz. Mój tel. niestety nie ma karty pamięci, czekam na M. to obiecuję, że się postaram.
Skalniaczkowe fotki dla Ciebie w najbliższym czasie
WITAJ MARTYNKO wśród zakręconych na punkcie roślin. Kolejna osoba z Lubelskiego Przewędrowałam po Twoich włościach z wiosennymi kwiatkami bardzo ładnie .To prawda że kolory dodają uroku
HEJ MARTYNKO obstawiam że to zdjęcia ze skalniaka Byłam przelotem na targu NA RUSKIEJ nie wiem czy to ci coś mówi .Widziałam bardzo dużo roślinek na skalniaki .Musze poczekać z zakupami bo nie mam przygotowanego miejsca. Na początku maja ma być jeszcze większy wybór.
Wiosenko skalniak a jakże
NA RUSKIEJ to i ja często bywałam, można by powiedzieć, że to jak nałóg prawie. Miejsce o tyle ciekawe, że czasem od przygodnego chłopka lub babuni można prawdziwą perełkę trafić. W najbliższym czasie się wybieram tak więc..
Adamie- dziękuję Na szczęście trochę ograniczyłam już to zbieractwo, a może to raczej brak miejsca mnie do tego zmusił
Obiecałam więcej skalniakowych, oto dzisiejsze:
A na koniec mój mały przyjaciel, co to się wcale fotografować nie chce..
Martynko masz bardzo ukwiecony skalniaczek i mocno rośliny rozrośnięte .
Ta roślinka na 3 fotce wiesz jak nazywa się .
Kiciuś Twój jednak zapozował do zdjęcia , murzynek fajny z niego . :P
Adamie, dziękuję za wizytę Roślinka, o którą pytasz to `naradka ronikowa`- bardzo wdzięczne maleństwo.
Mój skalniaczek ma już 5-6 latek, roślinki początkowo sadziłam z wielkim zapałem, później miejsca niestety zabrakło. Kilka razy go powiększałam, ale już wystarczy. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pewna myśl... otóż chyba będę musiała go przenieść w inne miejsce, a na samą myśl przenoszenia takiej ilości roślin to mi ciarki po pleckach przechodzą...
Mirko Jeszcze nic straconego, można je sadzić cały sezon- a są to roślinki, w których zakochać się jednak można
A teraz kontynuacja.. /jakość niektórych może kiepska- robione telefonem w pełnym słońcu
I Ty się moimi tulipanami zachwycasz, a sama masz takie piękne Tym bardziej mi miło A skalniakowe roślinki tez bardzo ładne, chociaż trudno mi już wykrzesać z siebie więcej entuzjazmu po latach zmagania się ze skalniakiem i wszystkimi możliwymi z nim problemami Tym bardziej jednak podziwiam tych, którym się jeszcze chce Wiele cierpliwości i opanowania życzę!