Ogród Marylii... cz.2
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Witaj Adamie,dziękuje za pochwałę,ciesze się bardzo ze miło spędziłeś czas i oczywiście zapraszam ponownie... 

-
- 1000p
Mam problem z takim tłustym,ohydnym potworem,który niszczy mi brzozy przez niego musiałam wyciąć już dwie ...w zeszłym roku opryskiwałam pień środkiem karate,podwójną dawką w odstępach 7-dniowych...myślałam ze wytępiłam szkodnika a już dwa takie spotkałam,proszę o pomoc w identyfikacji i sposobie zwalczenia o to tego pana lub panią...

- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
No po prostu pieknie. Zaniemówiłam i mogę tylko patrzeć. Porządek w ogrodzie masz zachwycajacy. U mnie zaczynam walkę z baśnicą. Jak co roku 

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Dzięki Marylu w piątek wybieramy się w wasze strony pobalować .
A ten ryneczek to tak codziennie?
A ten ryneczek to tak codziennie?
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo spacerując po Twoim ogrodzie podziwiam zawsze piękne kępy tulipanów bardzo ciekawie rozmieszczone w ogrodzie . Czy one rosną w specjalnych osłonkach?.
Pozdrawiam Zenek
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj:)Miło że wpadłaś..a kawusię z chęcią z Tobą wypiję...:)Po tak miłym spacerku u Ciebie w tak pięknej scenerii to aż miło...
Moje tulipany jeszcze chowają się w pakach bo zimno mamy...Twoje widzę piękni kwitną.Co do robala to nie wiem..u mnie też coś grasuje i podjada mi korzeni funki..z roku na rok coraz mniej ich mam):
Moje tulipany jeszcze chowają się w pakach bo zimno mamy...Twoje widzę piękni kwitną.Co do robala to nie wiem..u mnie też coś grasuje i podjada mi korzeni funki..z roku na rok coraz mniej ich mam):
-
- 1000p
Witam Dorotko,porządek to taki na zdjęciach w rzeczywistości gorzej to wygląda...
Fabi,w Jarosławiu we wtorki i piątki,w Przeworsku w środy i soboty a w innych miasteczkach to nie wiem...
Zenku, część tulipanów mam posadzonych w osłonkach i nawet w zwykłych doniczkach produkcyjnych ale większość rośnie luzem i nornice się nimi goszczą...jesienią wsadziłam cebule papuzich i rokoko których w ogóle teraz nie widzę...
Reni,robal już zidentyfikowany i ciężki do zwalczenia to Trociniarka czerwica (Cossus cossus),moje tulipany to już w większości kwitną...

Fabi,w Jarosławiu we wtorki i piątki,w Przeworsku w środy i soboty a w innych miasteczkach to nie wiem...

Zenku, część tulipanów mam posadzonych w osłonkach i nawet w zwykłych doniczkach produkcyjnych ale większość rośnie luzem i nornice się nimi goszczą...jesienią wsadziłam cebule papuzich i rokoko których w ogóle teraz nie widzę...

Reni,robal już zidentyfikowany i ciężki do zwalczenia to Trociniarka czerwica (Cossus cossus),moje tulipany to już w większości kwitną...

-
- 1000p
Tulipanki , pięknie zakwitają
, a co to jest za roślinka na ostatniej fotce?

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czy ten bratek z przedostatniego zdjęcia ma taki różowy kolor?
I w czym rosną kaczeńce w oczku? Na jakiej głębokości Irenko?
I w czym rosną kaczeńce w oczku? Na jakiej głębokości Irenko?

- SylwiaFM
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 4 lut 2010, o 18:43
No proszę widzę, że zdjęcia się udały tulipanki już po woli zakwitają tak jak inne roślinki. W tym ogrodzie będziesz miała jeszcze nie jednego dzikiego lokatora 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Co za niespotykany kolor bratka.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Jakie to piękności..
Ślicznie masz..ja dzisiaj troszkę przygnębiona ..ale może koło południa nastrój mi wróci:))
Jaszczurka u mnie też już buszuje..a tego robala to lepiej żebym u siebie nie spotkała:)

Ślicznie masz..ja dzisiaj troszkę przygnębiona ..ale może koło południa nastrój mi wróci:))
Jaszczurka u mnie też już buszuje..a tego robala to lepiej żebym u siebie nie spotkała:)
-
- 1000p
Witam w chłodny lecz słoneczny ranek...
Adamie ta roślinka z ostatniego zdjęcia,to inkarwilla...
Karo,kaczeńce posadzone są w kieszeniach z podłożem żwirowym na głębokości pod lustrem wody...
tych bratków mam kilka krzaczków i każdy jest w innym odcieniu...
Witam Cię Sylwio,w moim ogrodzie...mam nadzieje ze takich lokatorów będę miała więcej...Ten to taki biedaczek jeszcze ospały ...
Lady,bratki to takie wesołe kwiatki a ten to szczególnie mi się podoba...
Reni,jaszczurka jeszcze ospała ,jest zimno a one lubią wygrzewać się na słoneczku...robala nie życzę nikomu,chyba prowadzę z nim przegraną walkę,ale nie wojnę,nie podam się tak bez walki,za bardzo lubię brzozy...
Adamie ta roślinka z ostatniego zdjęcia,to inkarwilla...

Karo,kaczeńce posadzone są w kieszeniach z podłożem żwirowym na głębokości pod lustrem wody...
tych bratków mam kilka krzaczków i każdy jest w innym odcieniu...

Witam Cię Sylwio,w moim ogrodzie...mam nadzieje ze takich lokatorów będę miała więcej...Ten to taki biedaczek jeszcze ospały ...

Lady,bratki to takie wesołe kwiatki a ten to szczególnie mi się podoba...

Reni,jaszczurka jeszcze ospała ,jest zimno a one lubią wygrzewać się na słoneczku...robala nie życzę nikomu,chyba prowadzę z nim przegraną walkę,ale nie wojnę,nie podam się tak bez walki,za bardzo lubię brzozy...

-
- 1000p