Moje spełnione marzenie malgocha1960
- fela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie malgocha1960
To tylko kilka dni mojej nieobecności tutaj, a zastaję nieprawdopodobne zmiany. Masz już bardzo dużo kwiatów, krzaczków i nawet drzewek. Podziwiam Twoją pracę.Wiem ile wysiłku trzeba włożyć w tworzenie ogrodu w pierwszym roku jego istnienia. W drugim roku jest tej pracy znacznie mniej. No, przynajmniej u mnie.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój dzisisejszy zakup, złotokap i modrzew.

Felu, pracy ogrom, tym bardziej,że każde drzewko, krzaczek , kwiatek, kazde żdżbło trawy jest sadzone tylko i wyłacznie przeze mnie, inne ciężkie rzeczy też.Został do zrobienia bok domu,ale jak już wspominałam będzie tam częć owocowa po nawiezieniu ziemi i posianiu trawy.

Felu, pracy ogrom, tym bardziej,że każde drzewko, krzaczek , kwiatek, kazde żdżbło trawy jest sadzone tylko i wyłacznie przeze mnie, inne ciężkie rzeczy też.Został do zrobienia bok domu,ale jak już wspominałam będzie tam częć owocowa po nawiezieniu ziemi i posianiu trawy.
- malgocha1960
Igorku, szczepionego też mam, ale tego za dwa zł grzechem było nie kupić.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Za 2 zł to byłby grzech nie kupić takiego drzewka 

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dojrzałam tego biednego cyprysika Ja bym go wykopała i kupiła jjeszcze jeden modrzew za 2 zł . Stanowczo się lepiej prezentuje
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Też tak uważam Małgosiu, tym bardziej, że modrzewie można ładnie przycinać. Kiedyś pisała o tym jak to robi (i pokazała swoje formowane modrzewie) - g.kiecko.Soczewka pisze:Dojrzałam tego biednego cyprysika Ja bym go wykopała i kupiła jjeszcze jeden modrzew za 2 zł . Stanowczo się lepiej prezentuje
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Małgosiu ale pędzi eten Twój wątek.
Dziewczyny mają rację. Tylko pamiętaj, że modrzew nie przycinany wyrośnie na bardzo wysokie drzewo.
Dziewczyny mają rację. Tylko pamiętaj, że modrzew nie przycinany wyrośnie na bardzo wysokie drzewo.
- malgocha1960
Cyprysik już przycięty cały od spodu i przesadzony w zaciszne miejsce. Jak przeżyje,a mam taką nadzieję, bedzie formowany na pniu.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Tylko dużo podlewaj to powinien sobie poradzić.
- malgocha1960
Mam wysianą trawę,więc przynajmniej co drugi dzien ją podlewam,a przy okazji wszystkie roślinki.Studnia to jednak zbawienna sprawa.
Witaj Małgosiu
Zajrzałam i się rozczuliłam- prawie jak u mnie
Też mam skalniak zbudowany na bazie betonowych garów stropowych
. My budowaliśmy w 2007, wprowadziliśmy sie w maju 2008 i od tego czasu trwa kształtowanie terenu. Nieustający obóz pracy...
Bardzo podobają mi się Twoje obwódki rabatek. Masa pracy, ale za to jaki efekt!

Bardzo podobają mi się Twoje obwódki rabatek. Masa pracy, ale za to jaki efekt!
Małgosiu, chyba nie doczytałam, ale rozumiem że nie masz ogrodzenia i dlatego psy sąsiadów wchodzą do twojego ogródka?
- malgocha1960
Tak, nie mam jeszcze od frontu ogrodzenia. Byłam dzisiaj na osiedlu,gdzie mamy sklep i pod drzewem leżał pies.Facetka mówiła,że od dwóch dni się błąka, ktoś da mu jeść, reaguje na zatrzymujące się samochody.Pewnie,jak znam życie,komuś znudziła się zabawka i go wyrzucił.Wziełam go do sklepu,dałam jeść i pić i ....... przywiozłam do domu. Dla spokojnego sumienia zgłoszę do straży miejskiej, bo może jednak komuś zginął tak jak poprzedni przybłeda,a jak nikt sie nie zgłosi to pewnie go zostawie.Wygląda na bardzo zmęczonego, Melcia go zaczepia do zabawy,a on śpi na dywanie w najlepsze.Nie znam sie na psach,ale wydaje mi sie,że jest stary.Sąsiadka jest weterynarzrm, poproszę ją,żeby go zobaczyła.
Nakitunił mi pod cisem, obsikał wszystkie rododendrony, zobaczymy co z tego bedzie, czy jak się trochę oswoi to nie ucieknie, bo na razie jest bardzo zmęczony.
Nakitunił mi pod cisem, obsikał wszystkie rododendrony, zobaczymy co z tego bedzie, czy jak się trochę oswoi to nie ucieknie, bo na razie jest bardzo zmęczony.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Małgosiu masz dobre serduszko i chwała ci za to
Roślinki,jak mają rosnąć to urosną,a jak padną to będą nowe prawda? Muszę ci napisać,że wczoraj wsadziłam duży krzaczor kaliny,który dostałam od sąsiadów zza płotu
Innym razem zrobię fotki to zobaczysz.Buziaki

Biedna psinka. Napisz coś więcej o nim i wrzuć zdjęcie. To teraz masz nowy kłopot, bo jak te dalmatyńczyki go dorwa, to może być gorąco.