Cebulki kwiatowe , które posadziłam przykryję korą . Wyjmę z ziemi bulwy dalii .
Wszystkie kwiaty rosnące w doniczkach zostaną przeniesione do piwnicy .
Róze zostaną pod koniec miesiaca obsypane ziemią.
A jeśli pogoda pozwala to griluję

Macio pisze:Na pewno jak już podawalem należy przystąpić do zwalczania kędzierzawości liści brzoskwini i nektarynek opryskując Miedzianem 50 WP w stężeniu 1%. lub jak podal pogotowie ogrodnicze Miedzian extra 350 S.C. Należy też pod koniec opadania liści wiśni wykonać oprysk Miedzianem 50 WP w stężeniu 0,2 %. By oprysk był skuteczny musi być wykonany w temperaturze powyżej +5 stopni .
Morele też oprysk miedzianem.pogotowie ogrodnicze pisze:wykonać oprysk zimowy PAROIL 95 SC drzew i krzewów owocowych i ozdobnych z wyjątkiem pestkowych które najpierw trzeba opryskać
Miedzianem 50WP+Superam 10AL lub Miedzian ex 350 SC (kedzierzawka,brunatna zgnilizna
Paroil niszczy jaja przedziorków mszyc i innych zimujących na drzewach i krzewach
jeżeli uda ci się ją rozpuścić w wodzie?!bartec pisze:Ja mam pytanie związane z preparatem Paroil 95 SC
w mojej okolicy nie mogę dostać opakowania 1L a opakowanie 100ml to koszt 10,50 zł wydaje mi się że to trochę drogo
w składzie tego środka jest "Zawartość substancji biologicznie czynnej: olej parafinowy - 95%. "
czy wiecie co wypełnia te reszte czyli 5% ??
Przy okazji byłem w aptece zapytać się czy mają olej parafinowy Pani powiedziała że tak 100g za 3,5zł
na buteleczce pisze Parafina ciekła FPV Paraffinum liquidum [za Wikipedią parafina ciekła (inaczej olej parafinowy) - przeźroczysta i bezwonna] czy moge to zastosować zamiast Paroil ???
Oprysk miedzianem powinno się stosować gdy opadło 80% liści pestkowych.jan-wojciech2 pisze:Tak mam brzoskwinie i morele i inne drzewa oraz krzewy. I dlatego zadałem to pytanie bo gdzieś wyczytalem że właśnie należy pryskać np Miedzianem.
Pozdrawiam