To fakt roślinki są duże i tylko w salonie mogą stać bo tylko tam się mieszczą. Moja mama to chciała już wyrzucić paprotkę i monsterę bo jej zdaniem zajmują za dużo miejsca ale udało mi się je uratować. Z monsterą mam taki problem ze właśnie wypuszcza kolejny liść a jeszcze ze 2 i dorośnie do sufitu i nie wiem co wtedy.
Chyba się powoli uzależniam
A oto kolejna porcja roślinek tym razem troszkę mniejsze.
nr1 to fikus którego troszkę pomęczyłam
nr2 nie znam nazwy tej roślinki
nr3 ja na nią mówię szabelka ale nie wiem jaka jest poprawna nazwa
nr4 to kolejne 2 fikusy tym razem rosną samodzielnie oba mają po 5 latek, z góry jakoś blado wyszły
nr5 to moja wielka duma to cytrus nie wiem tylko czy mandarynka czy pomarańcza drzewko ma już ok.12lat
Pokazujesz same piękność, filodendron jest cudowny,a ja sie cieszyłam że mój jest duży w stosunku do twojego to maluch! Reszta też piękna,peperomki jakie duże,tak sadze że przydałoby się je podciąć troszkę
Nie martw się zeberko4 twój filodendron też będzie taki duży tylko trzeba czasu. Mój rośnie już ok. 6-7 lat i to drugi taki olbrzym jakiego udało mi się wyhodować. ten kwiatek rośnie sam nawet nawozu nie potrzebuje, podlewam go tylko wodą ,a nawóz to tak 3 razy do roku jak sobie przypomnę.
masz piękne roślinki, co niektóre to nie małe wrażenie na mnie zrobiły, takie gęste duże zieloniutkie, że aż miło popatrzeć i nacieszyć oczy
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba Zapraszam do mnie
Witajcie dawno mnie nie było z braku czasu.
Dziś muszę się pochwalić prezentem urodzinowym od mojego mężczyzn.
Radość mnie rozpiera ale niestety nie mam pojęcia jak się opiekować tym cytrusem.
Wiem ze muszę kupić mu nową doniczkę bo ta jest za mała i przesadzić do nowej ziemi ale boję się żeby owoce nie odpadły.
Jeśli ktoś wie coś więcej o ich pielęgnacji proszę o pomoc.