ale na zeszłorocznych pędach też zauważyłam pąki
 Może nie do samego czubka, ale jednak...
Ewuś... a co to to Ci wyrosło z tych biedronkowych kapersów?

Dwa lata temu byłam w szoku, byłam na kilkutygodniowym wyjeździe i poprosiłam mamę, żeby okryła na zimę hortensję, bo pojawiły już się mrozy, i mama chcąc jak najlepiej wywiązać się z powierzonego zadania a nie mając wcześniej do czynienia z tymi roślinkami obcięła je do samej ziemi i nakryła
 Dwa lata temu byłam w szoku, byłam na kilkutygodniowym wyjeździe i poprosiłam mamę, żeby okryła na zimę hortensję, bo pojawiły już się mrozy, i mama chcąc jak najlepiej wywiązać się z powierzonego zadania a nie mając wcześniej do czynienia z tymi roślinkami obcięła je do samej ziemi i nakryła   
   byłam pewna, że w tym roku nie zobaczę kwiatuszków, a tu niespodzianka, zakwitły, nie wiem jakim cudem, ale zakwitły
 byłam pewna, że w tym roku nie zobaczę kwiatuszków, a tu niespodzianka, zakwitły, nie wiem jakim cudem, ale zakwitły  Pewnie były zawiązane pąki blisko ziemi i ocalały
 Pewnie były zawiązane pąki blisko ziemi i ocalały  

Ale tytoń spokojnie pikuj kępkami
 Ale tytoń spokojnie pikuj kępkami  

dzięki, jeśli pikować kępkami , to jakoś to zniosę
 dzięki, jeśli pikować kępkami , to jakoś to zniosę 
 , szkoda ,że wczesniej nie wiedziłam o takiej metodzie "zachęcenia" h. ogrodowej do kwitnienia - może bym zastosowała
 , szkoda ,że wczesniej nie wiedziłam o takiej metodzie "zachęcenia" h. ogrodowej do kwitnienia - może bym zastosowała   

Połówek przeżył, choć z trudem, potrzebne były sole trzeźwiące...
  Połówek przeżył, choć z trudem, potrzebne były sole trzeźwiące...   

i to pikowanie pojedynczo... chyba nie dam rady, za mało cierpliwa jestem...
  i to pikowanie pojedynczo... chyba nie dam rady, za mało cierpliwa jestem...  

,
 ,

) Będę u Ciebie szukala wieści o tym powojniku
) Będę u Ciebie szukala wieści o tym powojniku