Ogród Gosi
- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi
Ja odpowiem Małgosiu. Wybieramy się, bardzo ciekawe i waszej okolicy, bo nigdy w Rypinie nie byłyśmy , i waszych ogrodów . A ja jeszcze zwierząt. Ale jak nam plany się powiodą, to się okaże. Podobno przynajmniej pogoda nam dopisze.
Kasia

- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
W niedzielę Bożenka była u mnie i mółwiłam jej,że jak się wyrobicie to zapraszam na kawę. po 13ej jestem w domu.,
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
popodziwiałam Twój ogród wiosną, jest śliczny

Zachwycił mnie Twój powojnik
Kupiłam kilka powojników i jeszcze dokupię, ciekaw jestem bardzo, jak moje będą kwitły
Miłego dnia życzę

Zachwycił mnie Twój powojnik

Kupiłam kilka powojników i jeszcze dokupię, ciekaw jestem bardzo, jak moje będą kwitły

Miłego dnia życzę

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Gosia -czekam na Was jutro i bardzo się cieszę na to spotkanie
Telefon będę miała pod ręką ,jakbyś miała problemy, to dzwoń

Telefon będę miała pod ręką ,jakbyś miała problemy, to dzwoń

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Moja trawka dwa razy grabiona ręcznie i dalej ma brązowe placki jeszcze nie dawałam nawozu, ale już dzisiaj kosiłam. Lubię taki widok skoszonej świeżo trawy.
Życzę Wam Kobietki Miłego i Pogodnego Spotkania.

Życzę Wam Kobietki Miłego i Pogodnego Spotkania.

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja niestety tym razem nie mogę jechać ale jak będzie następny wyjazd dajcie znać. Pozdrówcie dziewczyny ode mnie 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Asiu niestety muszę potwierdzić. Każdego dnia są spory jak ma wyglądać ogród. Ale ja się tym razem uparłam i nie odpuszczę. Nie będę robiła rewolucji, ale wojnę podjazdową.
Maju, bardzo się cieszę, że zaglądasz.
Ja niestety nie nadążam. Codziennie wpadam do kilku ogrodów po kolei jak mi powiadomienia przychodzą. Odkąd zaczął się ogród już w ogóle nie mam czasu.
Ja też mam suchą ziemię, ale raczej torfową, łąkową. Wysusza trawę na siano.
Małgosiu niestety jak już wysieje się odżywkę to trzeba od razu podlać bo inaczej wypali trawę. Dlatego ja sieję jak pada deszcz
Sąsiedzi maja ubaw.
Niestety pewnie się nie wyrobimy w sobotę, bo mam wieczorem gości. Muszę szybko wracać. A może Ty przyjedziesz do Bożenki?
Halinko dziękuję z odwiedziny.
Zawsze miło jak zaglądasz.
Ten powojnik jest naprawdę żywotny. Jak będę miała więcej czasu to zrobię zdjęcia.
Bożenko przybywamy
Fabi, Ewo jak dziewczyny będą miały aparat to będą zdjęcia. Ja swoim nie podejmuję się.
Isiu bardzo szkoda, że z nami nie jedziesz. Mam nadzieję, że to nie ostatnia taka wyprawa.
Igorze niestety u mnie wszystkie tulipany jeszcze śpią. Ja jestem zapóźniona strasznie. Wstyd pokazywać cokolwiek, bo u was już dawno kwitnie, a w dodatku zdjęcia byle jakie. Marzy mi się aparat.

Maju, bardzo się cieszę, że zaglądasz.

Ja niestety nie nadążam. Codziennie wpadam do kilku ogrodów po kolei jak mi powiadomienia przychodzą. Odkąd zaczął się ogród już w ogóle nie mam czasu.
Ja też mam suchą ziemię, ale raczej torfową, łąkową. Wysusza trawę na siano.
Małgosiu niestety jak już wysieje się odżywkę to trzeba od razu podlać bo inaczej wypali trawę. Dlatego ja sieję jak pada deszcz

Niestety pewnie się nie wyrobimy w sobotę, bo mam wieczorem gości. Muszę szybko wracać. A może Ty przyjedziesz do Bożenki?
Halinko dziękuję z odwiedziny.

Ten powojnik jest naprawdę żywotny. Jak będę miała więcej czasu to zrobię zdjęcia.
Bożenko przybywamy

Fabi, Ewo jak dziewczyny będą miały aparat to będą zdjęcia. Ja swoim nie podejmuję się.
Isiu bardzo szkoda, że z nami nie jedziesz. Mam nadzieję, że to nie ostatnia taka wyprawa.
Igorze niestety u mnie wszystkie tulipany jeszcze śpią. Ja jestem zapóźniona strasznie. Wstyd pokazywać cokolwiek, bo u was już dawno kwitnie, a w dodatku zdjęcia byle jakie. Marzy mi się aparat.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

sadziłam, bo poprzednie zmarzły ? uschły ?
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Wróciłam!!!! I skręca mnie z ciekawościBożenko przybywamy![]()

- Margo2
Przepraszam, że wczoraj nie podzieliłam się wrażeniami, ale jak przyjechałam zastałam już w domu gości. Zresztą dzisiaj też dopiero co odjechali. W dodatku musiałam dzisiaj znaleźć miejsce nowym roślinkom.
Byłam zobaczyłam i padłam. Zostałyśmy z Kasia przyjęte niesamowicie. A obdarowane jeszcze bardziej. Bożenka i jej mąż są przesympatycznymi osobami. O otwartym sercu. Zresztą Ola też. Bardzo cieszę się, że je poznałam. Mają niesamowitą wiedzę o roślinach i wielką pasję zbierania rozmaitych odmian. Dostałyśmy taką masę roślin , że miałyśmy zapchany cały bagażnik i tylne siedzenia. Obdarowała nas także Ola. Niestety nie byłam wstanie zapamiętać nazw wszystkiego co dostałam. Będę musiała prosić o pomoc w trakcie sezonu o identyfikację.
Bożenka ma duży dwupoziomowy ogród. Masę rabat i na każdej cudeńka.
Iguś Tobie też dziękuję za żurawki. Nie mogłyśmy się zdecydować, które chcemy i wzięłyśmy po jednej z każdego rodzaju.

To nie wszystko, bo były jeszcze roślinki na tylnym siedzeniu.
Zaczęło więcej kwitnąć w ogrodzie.

Byłam zobaczyłam i padłam. Zostałyśmy z Kasia przyjęte niesamowicie. A obdarowane jeszcze bardziej. Bożenka i jej mąż są przesympatycznymi osobami. O otwartym sercu. Zresztą Ola też. Bardzo cieszę się, że je poznałam. Mają niesamowitą wiedzę o roślinach i wielką pasję zbierania rozmaitych odmian. Dostałyśmy taką masę roślin , że miałyśmy zapchany cały bagażnik i tylne siedzenia. Obdarowała nas także Ola. Niestety nie byłam wstanie zapamiętać nazw wszystkiego co dostałam. Będę musiała prosić o pomoc w trakcie sezonu o identyfikację.
Bożenka ma duży dwupoziomowy ogród. Masę rabat i na każdej cudeńka.
Iguś Tobie też dziękuję za żurawki. Nie mogłyśmy się zdecydować, które chcemy i wzięłyśmy po jednej z każdego rodzaju.

To nie wszystko, bo były jeszcze roślinki na tylnym siedzeniu.
Zaczęło więcej kwitnąć w ogrodzie.

- Margo2
Adrianno moja zaczęła owocować dopiero po 4 latach. Miała najpierw tylko 4 owoce. Teraz z roku na rok jest ich coraz więcej. Posadziłam ją w zacisznym miejscu, na rabacie przed iglakami. U mnie najwięcej wiatrów jest z północnego zachodu i właśnie z tej strony dałam jej zabezpieczenie. Mimo to mam nadzieję, że już nie będzie przymrozków dopóki nie zawiąże owoców, potem to mogą sobie być. 

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Bardzo owocna wyprawa- piękne roślinki
I ogródek ślicznie cieszy oczy- ułudka z żółtym tulipankiem -efektowne połączenie.

I ogródek ślicznie cieszy oczy- ułudka z żółtym tulipankiem -efektowne połączenie.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu nie widać tam u ciebie jakiegoś deszczu?
U mnie jest już całkiem sucho miejscami, a dzisiaj do południa latałam z konewką.
Teraz mi się chce spać i jestem ledwie żywa, ale w pogodzie nic nie nadają dla naszego terenu. Tobie widzę, że tez by się przydało podlewanko
bo świeże nasadzenia masz i to sporo
Jak już posadzisz to daj fotki, bo w tych reklamówach to nie bardzo widać. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00

"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.