Przykro mi z powodu dębolistnego zejścia...
 choć chyba Cię uprzedzali, że ona raczej z tych delikatniejszych panienek... kupisz sobie jakąś lepiej dostosowaną do smoczych pagórów .
  choć chyba Cię uprzedzali, że ona raczej z tych delikatniejszych panienek... kupisz sobie jakąś lepiej dostosowaną do smoczych pagórów .

co prawda już hortensje podcinałam, ale coś tam jeszcze się znajdzie
 co prawda już hortensje podcinałam, ale coś tam jeszcze się znajdzie  a jak teraz się nie da, to jesienią masz bankowo
 a jak teraz się nie da, to jesienią masz bankowo 

w ubiegłym roku , pod sam koniec sezonu "wysiliła" się na jeden kwiatek...  w tym już jej powiedziałam albo-albo
  w ubiegłym roku , pod sam koniec sezonu "wysiliła" się na jeden kwiatek...  w tym już jej powiedziałam albo-albo   ale przy okazji sekatorkiem też coś jej przytnę
 ale przy okazji sekatorkiem też coś jej przytnę  

Przygoda, przygoda
 Przygoda, przygoda 

, skoro tyle się u Ciebie dzieje. Moje hortensje ogrodowe obie były zabezpieczone na zimę( jedna okryta TOTALNIE a druga SOLIDNIE) i teraz bardzo pięknie odbijają, wprost z ziemi, bo reszta nie istnieje. Chyba je zdradzę dla bukietowych... bo bardzo mnie pozłościły niewdzięcznice. Ale o dziwo budzi się hortensja dębolistna, która miała tylko kopczyk. Teraz musi przeżyć spotkanie z psimi łapami
 , skoro tyle się u Ciebie dzieje. Moje hortensje ogrodowe obie były zabezpieczone na zimę( jedna okryta TOTALNIE a druga SOLIDNIE) i teraz bardzo pięknie odbijają, wprost z ziemi, bo reszta nie istnieje. Chyba je zdradzę dla bukietowych... bo bardzo mnie pozłościły niewdzięcznice. Ale o dziwo budzi się hortensja dębolistna, która miała tylko kopczyk. Teraz musi przeżyć spotkanie z psimi łapami  ( jest kikut i trzy sadzonki)
 ( jest kikut i trzy sadzonki)
 Całe szczęście , że u mnie tylko 4.
 Całe szczęście , że u mnie tylko 4. 

mam nadzieję, że ten tytoń interesuje Cię tylko "ogrodowo"
 mam nadzieję, że ten tytoń interesuje Cię tylko "ogrodowo"