Danusiu, nowe zakupy zapowiadają się śliczne kwitnąć , listków nie wiele , a kwiatki w pączkach już są .
Wielkanocniki również pięknie kwitną , sadzonki małe , a całe w kwiatach .
Aniu tak kupiłam 4 skrętniki, co prawda już mówiłam że nie będę ich kupować bo to naprawdę trudny kwiat ale jego kwiaty mnie tak urzekają że nie mogę się oprzeć pokusie.Już od dłuższego czasu nie kupiłam żadnego storczyka może 23 kwietnia jak będę na wystawie w Krakowie kupię sabotka żółtego bo chodzi za mną.
Kasiu, Damianie i Adamie przy takiej pogodzie jaka jest na zewnątrz tylko kwiaty w mieszkaniu sprawiają nam radość bez nich byłoby tak szaro jak za oknem.
Dalej kwitnące amarylisy i jedna niespodzianka nie wiem jaki to kolor jest na razie w pączku.
Amarylisy boskie. Gdybym miała wybierać nie umiałabym zdecydować, który jest najpiękniejszy
Ach i poproszę o większą fotkę z kłujaczkami. Bo nie wiżu dobrze tych piękności. Zwłaszcza na pięterku
Damianie, Adamie, Ryśku, Kasiu i Karolino cieszy mnie że kwiaty się podobają jednak duże zainteresowanie jest moimi kaktusami na pięterku.Kasiu dla Ciebie zbliżenie kaktusów.
Zaczęły kwitnąć kolejne 2 storczyki inne zaczynają wypuszczać pąki kwiatowe.Kwitnie również jeden z moich 4 fiołków.
Dawno tutaj nie zaglądałam i chociaż kwiaty w domu jeszcze pięknie kwitną to większość czasu spędzam na działce po mimo brzydkiej pogody. Jednak gdy wracam do domu z przyjemnościom poświęcam czas moim domowym one przynajmniej nie są ulepione od deszczy. W tej chwili kwitnie mi ostatni z moich amarylisów pozostałe posadziłam na działce do ziemi może się zregenerują po kwitnieniu.
Ryśku miło że podobają Ci się moje domowe.
Damianie storczyki dopiero ruszają bardzo były tego roku leniwe, ale zaczynają wypuszczać pędy więc będą kwitły całe lato.
Alu każdy z nas ma takie odjechania na tle różnych kwiatów, a fiołków jest taka masa że masz z czego wybierać.Myślę jednak że to jest największy problem, które wybrać
kamienie kupiłam na wystawie w Krakowie.Jak zgram zdjęcia storczyków z tej wystawy to wkleję.
Olu dziękuję za wizytę i pochwały dla moich kwiatów.
W kwietniu pojechałam na wystawę do Krakowa z myślą kupienia storczyka sabotka.Byłam prawie pewna że mi się to uda.U nas w kwiaciarni był taki jakiego chciałam za 58 zł. wydawało mi się że są drogie.Jakie było moje zdziwienie gdy na wystawie cena za tego samego storczyka to 98 zł.Oczywiście nie kupiłam ale u nas już też go nie było.Zrobiłam jednak kilka zdjęć storczyków, które były godne uwagi.Najbardziej urzekły mnie Vandy zawsze były moim chciejstwem jednak jej wymagania powstrzymują mnie przed kupnem.
takiego chciałam kupić lub tego
Zrobiłam też jedno zdjęcie z kaktusami i kupiłam tam sobie kamienie miał już przekwitnięty kwiatek.