Mój ogród przy lesie.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród przy lesie.
Bardzo mi sie podobają szfirki, zwłaszcza te niebieskie.
U Ciebie naprawdę jest cieplej u mnie sasanki ledwo z ziemi wyszły.
U Ciebie naprawdę jest cieplej u mnie sasanki ledwo z ziemi wyszły.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Piękne fotki wiosenne pokazałaś. Ta gęstwina pierwiosnków fantastyczna! Co do stokrotek, to chętnie zaprosilabym je na mój trawnik, ale nigdy nie zagościła ani jedna. Sucho u mnie.
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko- obecnie u mnie jest ciepło, wiosennie, ale zimy są bardzo mroźne i dużo roślin nie przetrwało.
Krzysztofie- dziękuję Ci bardzo, cieszę się,że tak uważasz, jesteś wielkim pasjonatem przyrody.
Asiu- przykro mi, że kielichowiec nie przeżył zimy u Ciebie.
Jest to dla mnie ostrzeżenie, żeby go jednak okryć, nie będę ryzykowała.Iteę na pewno kupisz u siebie, będzie coraz bardziej dostępna w sklepach.
Moniczko- u mnie sasanki już prawie kwitną, ale są to takie pojedyncze siewki, gdyż nornice mi je dziesiątkują i nie zdążają się rozrastać. :
Izuniu- nie wiem, dlaczego u mnie te stokrotki się wysiewają, jest ich coraz więcej,a takżejest sucho, jak to na piaskach, ale one nie są chyba wymagające.

Krzysztofie- dziękuję Ci bardzo, cieszę się,że tak uważasz, jesteś wielkim pasjonatem przyrody.

Asiu- przykro mi, że kielichowiec nie przeżył zimy u Ciebie.

Moniczko- u mnie sasanki już prawie kwitną, ale są to takie pojedyncze siewki, gdyż nornice mi je dziesiątkują i nie zdążają się rozrastać. :
Izuniu- nie wiem, dlaczego u mnie te stokrotki się wysiewają, jest ich coraz więcej,a takżejest sucho, jak to na piaskach, ale one nie są chyba wymagające.

WITAJ TAJECZKO zdradź tajemnice gdzie kupiłaś FOTERGILLĘ
Ja również zapisałam sobie w zeszycie ten zakup .Bardzo ładnie sie prezentowała chyba u Tamaryszka

Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- Tajka
Wiosenko- witaj w moim ogrodzie.
Dziękuję za odwiedziny .
Fotergillę kupiam w Centrum Ogrodniczym na Choinach, jest dobre zaopatrzenie w ciekawe nowe roślinki, tylko u mnie krucho z miejscem, gdyż już 10 lat systematycznie coś dosadzam.
Wczoraj było jeszcze kilka krzewów.

Fotergillę kupiam w Centrum Ogrodniczym na Choinach, jest dobre zaopatrzenie w ciekawe nowe roślinki, tylko u mnie krucho z miejscem, gdyż już 10 lat systematycznie coś dosadzam.

E tam, zawsze się coś jeszcze upchnie - ja w cienistych kawałkach ogrodu jestem na etapie podcinania krzewów od dołu żeby zmieścić jeszcze coś ciekawego z cieniolubnych bylinTajka pisze:Wiosenko- witaj w moim ogrodzie.Dziękuję za odwiedziny .

- Tajka
Witaj Piotrze-wiesz, że ja wpadłam na taki sam pomysł.
Popodcinałam świerki, ale pod nimi jest słonecznie, więc noszę się z zamiarem posadzenia tam lewizji,gdyż one chyba nie lubią zbyt wilgotnego stanowiska.Jak myślisz,czy to dobry pomysł?

Popodcinałam świerki, ale pod nimi jest słonecznie, więc noszę się z zamiarem posadzenia tam lewizji,gdyż one chyba nie lubią zbyt wilgotnego stanowiska.Jak myślisz,czy to dobry pomysł?

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Lewizje nie tolerują wilgoci zimą (szkodliwa jest zwłaszcza woda w rozetach). Latem lubią lekki półcień i niezbyt wilgotne przepuszczalne podłoże.Tajka pisze: Popodcinałam świerki, ale pod nimi jest słonecznie, więc noszę się z zamiarem posadzenia tam lewizji,gdyż one chyba nie lubią zbyt wilgotnego stanowiska.Jak myślisz,czy to dobry pomysł?
W praktyce radziłbym sadzić je w szczelinach między kamieniami lub na podwyższeniu.
- Tajka
Krzysiu- dziękuję, mówisz, że to nie zbyt dobry pomysł?
Pod tymi świerkamito jest właśnie sucho, więc pomyślałam o lewizjach, ale muszę wymyśleć coś innego.
Pod tymi świerkamito jest właśnie sucho, więc pomyślałam o lewizjach, ale muszę wymyśleć coś innego.

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Ja nie pisałem, że to zły pomusł.
Chodzi mi wyłącznie o to, że miejsce powinno być zabezpieczone przed stagnującą zimą wodą.
Chodzi mi wyłącznie o to, że miejsce powinno być zabezpieczone przed stagnującą zimą wodą.
- Tajka
No to mnie pocieszyłeś, bo te świerki to na takiej jak gdyby skarpie rosną.Dzięki 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry pomysł z podcięciem świerków, ja mogłabym tam wsadzic wiecej poziomek jak mi sie rozrosna.
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
TAJKO ja mam super pomysł jak ci braknie miejsca to zapraszam cię z twoimi roślinkami do mnie u mnie miejsca ci dość
ogród u stóp klasztoru

ogród u stóp klasztoru
- Tajka
Małgosiu- u mnie poziomki same nasiewają się pod sosnami i jest ich coraz więcej.Miałam kiedyś hodowlaną odmianę Rugię na warzywniaku, ale nikt ich nie chciał zbierać i zlikwidowałam.
Alinko-na razie masz przestrzeń w ogrodzie, to fakt, ala rok po roku, ani się obejrzysz, a ogród będzie pełen roślin.

Alinko-na razie masz przestrzeń w ogrodzie, to fakt, ala rok po roku, ani się obejrzysz, a ogród będzie pełen roślin.