Iza spróbuj pochodzić latem po deszczu boso po różach (np)..a ja lubię swoje zielone dywany i ci co byli też je wspominają..a mnie raczej o niechęć do kwiatów nie można posądzać...aleb-azi pisze: I po co to komu
Ogród Gosi
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Gosi
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Masz rację Józefie, że piękny dywan nie jest zły. Tylko, że u mnie lichutki, oj lichutki. Ździebełka cieniutkie jak igiełki i mało wiele upału i wysychają jak siano. Marzy mi się piękny zielony dywan.Tylko troszkę mniejszy 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Margo2 pisze:Masz rację Józefie, że piękny dywan nie jest zły. Tylko, że u mnie lichutki, oj lichutki. Ździebełka cieniutkie jak igiełki i mało wiele upału i wysychają jak siano. Marzy mi się piękny zielony dywan.Tylko troszkę mniejszy
U mnie taki sam

I to samo mi się marzy.
Już podjęłam odpowiednie kroki nawet w tym celu..

Gosiu pospacerowałam po Twoim ogrodzie, doszłam do połowy
Piękne rabaty, kolekcja róż, host a kamienie mnie zachwyciły
. Sama chcę się udać w przyszłym tygodniu do składu i coś wybrać dla towarzystwa dla różaneczników i azalii.
Kamienie kupujesz na sztuki(jest możliwość wyboru), czy na wagę(jak leci)??
Pozdrawiam i wracam jutro

Piękne rabaty, kolekcja róż, host a kamienie mnie zachwyciły

Kamienie kupujesz na sztuki(jest możliwość wyboru), czy na wagę(jak leci)??
Pozdrawiam i wracam jutro

Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
No i kop ten trawniczek po troszku - może nikt nie zauważy
Tyle pięknych roślin na świecie, a na trawniku nuda- kostrzewa, wiechlica i takie tam w miliardach egzemplarzy. I po co to komu
[/quote]
I takie jest również moje zdanie
Jak po troszeczkę będzie ubywało trawki, jak piszesz nieco lichutkiej, a w zamian posadzisz kwiatuchy, to m wcale nie zauważy.
Jeżeli to możliwe , to ułudką byłabym zainteresowana. Choć kwiatki szybko przekwitają, listki są również ładniutkie.

I takie jest również moje zdanie

Jeżeli to możliwe , to ułudką byłabym zainteresowana. Choć kwiatki szybko przekwitają, listki są również ładniutkie.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Gosiu, u mnie też morela zakwitła. W zeszłym roku pierwszy raz miała owoce- zaledwie kilka sztuk. Więc także liczę na przychylną pogodę 

- Margo2
Aniu ja na razie nic nie zrobiła w tym kierunku. Miałam wybgrabić trawnik, ale czekam aż szwagier naprawi wertykulator bo bez niego byłoby bardzo ciężko bo mam prawie same siano. Powinnam wszystko zeerwać nawieźć ziemi i posiać od nowa. Mało realne po pierwsze brak kasy, po drugie pies. Więc chyba na razie muszę pogodzić się z tą trawą, którą mam.
Asiu bardzo dziękuję za tak miłe słowa. Zapraszam częściej.
Kamienie kupuję wybierając jaki mi sie podoba. Płacę za kilogramy.
Olu może przeglądając zdjęcia z poprzedniego roku spodoba Ci sie coś jeszcze. Napisz namiary na PW, to Ci wyślę.
Trawnika ubywa po tropchu co roku. Dlatego sa przy tym takie dyskusje. M. zauważy każde zniknięcie.
Aniu, U mnie z roku na rok coraz więcej kwiatów, a tym samym mam nadzieję, że i owoców. Ale u sąsiada jest piękne drzewko nie wiele starsze od mojego, które jest obsypane kwiatami. Niestety nie dysponuje odpowiednim aparatem, więc nie mogę zrobić zdjęcia, bo na nich nic nie widać.
Asiu bardzo dziękuję za tak miłe słowa. Zapraszam częściej.
Kamienie kupuję wybierając jaki mi sie podoba. Płacę za kilogramy.
Olu może przeglądając zdjęcia z poprzedniego roku spodoba Ci sie coś jeszcze. Napisz namiary na PW, to Ci wyślę.
Trawnika ubywa po tropchu co roku. Dlatego sa przy tym takie dyskusje. M. zauważy każde zniknięcie.

Aniu, U mnie z roku na rok coraz więcej kwiatów, a tym samym mam nadzieję, że i owoców. Ale u sąsiada jest piękne drzewko nie wiele starsze od mojego, które jest obsypane kwiatami. Niestety nie dysponuje odpowiednim aparatem, więc nie mogę zrobić zdjęcia, bo na nich nic nie widać.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wygrab porządnie i rzuć nawóz, to ponoć faktycznie pomaga 

- Margo2
Właśnie szwagier dzisiaj zadzwonił, że naprawił weltykulator
Jutro po pracy podjadę do niego i będę pracować. Mam jeszcze tyle pracy w ogrodzie, że nie wiem kiedy ja to wszystko zrobię.
A w sobotę jadę do Bożenki Babopielki

Jutro po pracy podjadę do niego i będę pracować. Mam jeszcze tyle pracy w ogrodzie, że nie wiem kiedy ja to wszystko zrobię.
A w sobotę jadę do Bożenki Babopielki

- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
a ja nie grabię swojego trawnika.Trochę nawozu i dosiewam tam gdzie były ubytki i jest piękny.Niestety jeden "kawałek" chyba będę musiał zrobić od nowa...i to ten najładniejszy.Miskanty i inne trawska wymsknęły mi się spod kontroli mimo zapewnień fachowców od traw -że nie są expansywne.Wyłażą mimo że były odgrodzone blachą na głębokość 50 cm albo posadzone w kubłach.Teraz chyba wszystkie zostaną potraktowane rundupem..porobię tylko sadzonki i zacznę od nowa.Trochę potrwa zanim się znów rozpanoszą.
- Margo2
Józefie ja muszę grabić, bo pełno suchelców między źdźbłami. Jak trochę napowietrzę trawnik to lepiej rośnie. Musiałam dostać bardzo lichą ziemię. Jest jak wiór sucha. Może to jakaś torfowa, z łąk. Dlatego chyba tak szybko wysycha.
Właśnie Gosiu "dospacerowałam" do końca Twojego ogrodu, naprawdę przyjemna przechadzka
Przynajmniej dowiedziałam się, że nie tylko mój mąż specyficznie ascetyczny gust ogrodowy-najlepiej same iglaki i trawa
Mało roboty i zachodu, co najwyżej skoszenie trawy i włączenie podlewania
Pozdrawiam

Przynajmniej dowiedziałam się, że nie tylko mój mąż specyficznie ascetyczny gust ogrodowy-najlepiej same iglaki i trawa

Mało roboty i zachodu, co najwyżej skoszenie trawy i włączenie podlewania

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Witaj Gosiu
codziennie jestem u ciebie
i czytam wasze dyskusje i się uczę
ja trawę w ogrodzie mam słabą ale dobrze wygrabiłam i kupiłam aby dosiać u mnie piaski więc jak jest susza to szybko się przepala

codziennie jestem u ciebie

ja trawę w ogrodzie mam słabą ale dobrze wygrabiłam i kupiłam aby dosiać u mnie piaski więc jak jest susza to szybko się przepala

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu jakrzucę odżywkę do trawy to muszę od razu podlać?Wybieracie się w sobotę?