Moja działka-danutab cz.3
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Pięknie masz..zresztą Twoja działa zachwyca o każdej porze roku:)))Kwiaty kaktusa rewelacja:)) 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu ależ u Ciebie kolorowo, prześlicznie
Z daleka widoczna wielka kępa cieszynianki-cudo
prześliczne tulipanki, hiacynty i sasaneczka w pełni rozkwitu. U mnie to wszystko jeszcze w pąkach.

Wiesiu trochę masz racji w jesieni zrobiłam porządki ale przez zimę wszystko jest takie przygniecione może nie zauważyłaś że nie mam nawet poobcinanych kwiatów w hortensjach ani rozwiązanych krzewów.Jak jesienią powiązałam by pod ciężarem śniegi nie połamały się tak dalej tak stoją.Dzisiaj cały dzień siąpiło i nic nie dało się zrobić więc tylko zrobiłam spacer tam i z powrotem.
Reniu tak tylko się wydaje po zrobiłam zdjęcia z miejsc które wyglądają względnie.Reszty lepiej nie pokazywać. aż się posprząta.
Agnieszko nie martw się i u Ciebie zacznie wszystko się rozwijać tylko wyjdzie słonko u mnie co nie co kwitnie ale i tak nie za bardzo się tym cieszę bo w takim zimnie nie chce mi się tam zajść i posiedzieć by cieszyć się tym co kwitnie.
Reniu tak tylko się wydaje po zrobiłam zdjęcia z miejsc które wyglądają względnie.Reszty lepiej nie pokazywać. aż się posprząta.
Agnieszko nie martw się i u Ciebie zacznie wszystko się rozwijać tylko wyjdzie słonko u mnie co nie co kwitnie ale i tak nie za bardzo się tym cieszę bo w takim zimnie nie chce mi się tam zajść i posiedzieć by cieszyć się tym co kwitnie.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu, na tym ostatnim zdjęciu masz bajecznie kolorowo 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Danusia....Ty włóczykij jesteśJak widzę wieści się rozchodzą szybko.Tak wybieram się do Krakowa 23 kwietnia na wystawę storczyków i florystyki.24 kwietnia mam jechać na wystawę do Bielska tam gdzie byłam w zeszłym roku, a 25,26 kwietnia jestem we Wrocławiu.

ale wielkanocnika masz cudnego

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj DANUSIU!
Jak pięknie uprzątnęłaś swoją działkę. Ja co się do tego zabiorę to albo zimno albo deszcz.
Jak pięknie uprzątnęłaś swoją działkę. Ja co się do tego zabiorę to albo zimno albo deszcz.
Aniu jesteś miła ale ja na ostatnim zdjęciu nie widzę nic kolorowego jedynie nie posprzątany jeszcze teren. Zdjęcia jednak potrafią robić czary.
Grażynko ja lubię wojaże jak również wystawy ogrodnicze i jeśli mam okazję to z tego korzystam.Niestety 24 kwietnia wycieczka na wystawę w Bielsku nie dojdzie do skutku nie zebraliśmy kompletu do autobusu.
Goryczko jak już pisałam Ani to tylko tak ładnie wygląd na zdjęciach, a tak naprawdę nie wcale nie jest posprzątane po zimie.Dzisiaj w dalszym ciągu pada i kolejny zmarnowany dzień.
Dobrze że chociaż w mieszkaniu jest ciepło i radość z kwitnących kwiatów.Zaczyna rozkwitać następny kaktus wielkanocny kolor pomarańczowo czerwony oraz pierwszy skrętnik.

Grażynko ja lubię wojaże jak również wystawy ogrodnicze i jeśli mam okazję to z tego korzystam.Niestety 24 kwietnia wycieczka na wystawę w Bielsku nie dojdzie do skutku nie zebraliśmy kompletu do autobusu.
Goryczko jak już pisałam Ani to tylko tak ładnie wygląd na zdjęciach, a tak naprawdę nie wcale nie jest posprzątane po zimie.Dzisiaj w dalszym ciągu pada i kolejny zmarnowany dzień.
Dobrze że chociaż w mieszkaniu jest ciepło i radość z kwitnących kwiatów.Zaczyna rozkwitać następny kaktus wielkanocny kolor pomarańczowo czerwony oraz pierwszy skrętnik.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Danusiu kaktusiki masz rewelacyjne.
Ten nietypowy kwiatek od Ciebie już mi się rozrósł dość ładnie.
Czy mam go potem przyciąć czy tak zostawić aż zakwitnie ?
A czy skrętnik ten ode mnie już Ci zakwitł, bo mój już zaczął kwitnienie.

Ten nietypowy kwiatek od Ciebie już mi się rozrósł dość ładnie.
Czy mam go potem przyciąć czy tak zostawić aż zakwitnie ?
A czy skrętnik ten ode mnie już Ci zakwitł, bo mój już zaczął kwitnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko niestety jeszcze nie ma nawet kwiatków ale na pewno mam go już ładnego.Nie pamiętam dokładnie ale chyba dałam Ci Klorodendrum.Nic nie przycinaj teraz dopiero w marcu w przyszłym roku ale nie za dużo, w tym roku może już nie zakwitnąć.Jednak on czasem może zrobić niespodziankę.
To jest ten skrętnik i mój Klorodendrum

To jest ten skrętnik i mój Klorodendrum

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O tą roślinkę mi właśnie chodzi.
Muszę sobie zapisać, bo na pewno nie zapamiętam.
Ta twoja ma już takie kwiatki ?

Muszę sobie zapisać, bo na pewno nie zapamiętam.
Ta twoja ma już takie kwiatki ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danuś powiedz mi co zrobić ,aby skrętnik pięknie kwitł,chodzi o tego co u Ciebie jeszcze nie kwitnie,mam takiego z sadzonki ,w tamtym roku było bardzo skąpe kwitnienie,nie chciałabym ,aby sie to powtórzyło w tym roku... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Grażynko napisałam u Ciebie nie przycinaj go w tym roku.
Nelu ja dostałam kawałek roślinki od Grażynki w zeszłym roku.Nie mam jak na razie żadnego doświadczenia z nim.Jeśli mogę Ci poradzić to KaRo ma nawet wątek o tym skrętniku jeśli do niej się zwrócisz na pewno pomoże.Też bym chciała by ładnie kwitnął ale wszystkie skrętniki są na ogół trudne w hodowli.Według mojego doświadczenia o wiele trudniej się nimi opiekować niż niektórymi storczykami.
Nelu ja dostałam kawałek roślinki od Grażynki w zeszłym roku.Nie mam jak na razie żadnego doświadczenia z nim.Jeśli mogę Ci poradzić to KaRo ma nawet wątek o tym skrętniku jeśli do niej się zwrócisz na pewno pomoże.Też bym chciała by ładnie kwitnął ale wszystkie skrętniki są na ogół trudne w hodowli.Według mojego doświadczenia o wiele trudniej się nimi opiekować niż niektórymi storczykami.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Danusiu, u Ciebie trudno powiedzieć gdzie piękniej, bardziej kwiatowo - w ogrodzie, czy w domu 
Kaktusy wielkanocne masz wystawowe! A jak będą wyglądać w starszym wieku! To dopiero będzie widok
Skrętnik bardzo piękny
Masz rękę do doniczkowców 

Kaktusy wielkanocne masz wystawowe! A jak będą wyglądać w starszym wieku! To dopiero będzie widok

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Danusiu
pięknie w Twoim ogródeczku, wszystko takie zadbane, wypieszczone
Domowe roślinki też piękne

Domowe roślinki też piękne

Wracając do piwoni to ceny są bardzo wysokie i jeszcze nie ma pewności czy się przyjmie.No ale ryzyk-fizyk-prędzej czy póżniej będę ją miała.(raczej póżniej)
Danusiu dopiero od 2 g. nie leje i wyszło słońce-ta pogoda dobija nas.
Danusiu dopiero od 2 g. nie leje i wyszło słońce-ta pogoda dobija nas.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka