Ankowo
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ankowo
Po zimie wyszło bardzo dużo ślimaków. Na szczęście na razie są same muszlowe - nie robią wielkich szkód. Ale muszę zrobić akcję zbierania, żeby im się za bardzo nie spodobało. Nie chciałabym stracić siewek czy rozsad, które niedługo trafią do gruntu. W zeszłym roku straciłam w ten sposób tykwy - w jedną noc zostały pożarte do gołej ziemi 

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Jutro z ciekawości zobaczę czy u mnie tez zaczyna ozywać pigwowiec , ten u Ciebie to dobry zwiastun .
Niestety pogoda ta na zewnątrz i i pogoda ducha nie nastraja do tego aby zrobić jakiegoś zdjęcia..
Niestety pogoda ta na zewnątrz i i pogoda ducha nie nastraja do tego aby zrobić jakiegoś zdjęcia..
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
To nie wiem już gdzie ja mieszkam, bo u mnie nawet forsycja jeszcze nie zakwitła,
-- 13 kwi 2010, o 22:16 --
To nie wiem już gdzie ja mieszkam, bo u mnie nawet forsycja jeszcze nie zakwitła,
-- 13 kwi 2010, o 22:16 --
- Zielona_Ania
Halinko, dziękuję że zaglądasz do mnieHalina Kwak pisze:Aniupięknie dziękuję za cudne zdjęcia Twoich piękności ogrodowych, a w szczególności za czerwony kwiat pigwowca japońskiego - jest uroczy
![]()
![]()

Marku- ja też miałam kłopot ze zrobieniem zdjęć, ale uwzięłam się, skoro nie mogę obserwować moich roślinek na żywo, to chociaż zdjęcia mi przypomną potem co było w ogrodzie wiosną.
Małgosiu, Madziu - zaskakujecie mnie, u mnie forsycje były już żółte przed świętami. To gdzie ja mieszkam, że one się tak spieszą

Aniu, wiosna u ciebie bardziej zaawansowana! Twoje korony cesarskie mają już pąki. Moje pięknie wzeszły, ale daleko im do kwitnięcia.
Kochana! To ja pamiętam już z wycieczek szkolnych do Krakowa - jak jeździliśmy np.
na początku maja - po wyjściu z pociągu i pierwszych krokach w miasto-
na plantach dech mi zapierało- tak było zielono na drzewach !!
U nas dłużej czeka się na wiosnę
W ogóle bardzo lubię Kraków
na początku maja - po wyjściu z pociągu i pierwszych krokach w miasto-
na plantach dech mi zapierało- tak było zielono na drzewach !!
U nas dłużej czeka się na wiosnę

W ogóle bardzo lubię Kraków

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie na balkonie dopiero rozkwitają tulipany!!Sa opóźnione do roku ubiegłego o całe 2 tygodnie!!Za to forsycje kwitna na osiedlu pięknie,Trawa juz zielona,nabrzmiałe pąki drzew - sama radość mozna by rzec.Tylko atmosfera do niedzieli jest ciężka do przeżycia.Nawet nie mam ochoty do pisania - przepraszam Aniu.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu-pokaż, co Ci nowego zakwitło w ogrodzie.

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Aneczko, przecież Ty już masz wiosnę w pełni
U mnie dopiero przebiśnieg (aż jedną szukę miałam...
) przekwitł i jeden tulipan nieśmiało się rozchylił
Pigwowiec cudny

U mnie dopiero przebiśnieg (aż jedną szukę miałam...

Pigwowiec cudny

- Zielona_Ania
Izo, Madziu, Grażynko, Tajko, Aniu - dziękuję Wam za odwiedziny
. Wiosna piękna, szkoda że zrobiło się tak zimno i deszczowo- dzisiaj nawet nie próbowałam wyjść do ogrodu. Tak sobie myślę że dzięki temu że nasze ogrody są w różnych miejscach, możemy wiele ciekawych zjawisk obserwować przez dłuższy czas, śledząc nawzajem wątki. Cieszmy się z tego
. Ja chętnie spojrzę na świeżą zieleń ogrodu np. na Pomorzu, kiedy u mnie będzie już wypalona trawka latem.
Grażynko - w pełni Cię rozumiem. Musimy sobie dać czas na odreagowanie wszystkich emocji.

Grażynko - w pełni Cię rozumiem. Musimy sobie dać czas na odreagowanie wszystkich emocji.

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ja tez nie poszłam do ogrodu, juz od kilku dni nie mam po co, ciągle pada.
A zimno..
Co to za pogoda
Ani zima ani wiosna nas nie rozpieszcza
A zimno..
Co to za pogoda

Ani zima ani wiosna nas nie rozpieszcza

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Zielona_Ania
Aniu, aż strach pomyśleć jakie będzie lato - z moim szczęściem pewnie będzie susza przez dwa miesiące
Podobno ma być niedługo jakaś poprawa pogody. Mam tyle do posiania i do posadzenia...
Stasiu- mnie też ręce opadają. Najgorzej w pracy wysiedzieć, ciężko się skupić na czymkolwiek.
Dzisiaj powtórka pogodowa, zimno i mokro. Muszę się wspomagać zdjęciami sprzed tygodnia.

Kwitną zawilce:

Fragment warzywnika. Będzie tu układana prowizoryczna ścieżka z cegieł.
Jabłonkę podsadziłam nagietkiem i ogórecznikiem
- mam nadzieję że się przyjmą, bo wysadziłam tam samosiejki.
Reszta terenu czeka na obsianie i obsadzenie.
Ma być kolorowo i jeden wielki mix warzywny. Czy ktoś to widzi w wyobraźni?

Stasiu- mnie też ręce opadają. Najgorzej w pracy wysiedzieć, ciężko się skupić na czymkolwiek.
Dzisiaj powtórka pogodowa, zimno i mokro. Muszę się wspomagać zdjęciami sprzed tygodnia.

Kwitną zawilce:

Fragment warzywnika. Będzie tu układana prowizoryczna ścieżka z cegieł.
Jabłonkę podsadziłam nagietkiem i ogórecznikiem
- mam nadzieję że się przyjmą, bo wysadziłam tam samosiejki.
Reszta terenu czeka na obsianie i obsadzenie.
Ma być kolorowo i jeden wielki mix warzywny. Czy ktoś to widzi w wyobraźni?

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu-jak Ci się rozrosną te kwiatuszki pod jabłonką, to wśród warzyw będzie kolorowa wyspa kwiatów.Pomysłowo to zrobiłaś.Tulipan przecudnej urody.Wiedziałam, że istnieją żółte zawilce, ale nigdy ich jeszcze nie spotkałam w naturze.Szkoda, że u Ciebie ciągle pada, u nas cały dzień słońce, w tej chwili trochę zaczęło się chmurzyć.