moje storczyki karlin2
Re: moje storczyki karlin2
Mi się marzy jeszcze żółty albo limonka, taki całkiem w paski i czerwony i jeszcze taki podobny do tego bordowego tylko żeby miał więcej tego białego mniej bordowego, w ciapki taki 

Pozdrawiam, Karina
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nowości jak dwa smaczne cukiereczki
Niech pięknie i długo kwitną
A lista zachciewajek patrze też niczego sobie - szukaj szukaj a znajdziesz. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

Kiedyś miały być:pęd i basalkeik. dziś wygląda to tak :
Ponad dwa tygodnie temu
teraz

Co wy na to? Bo ja już zdurniałam chyba do reszty :P

Ponad dwa tygodnie temu

teraz

Co wy na to? Bo ja już zdurniałam chyba do reszty :P

Pozdrawiam, Karina
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karino, to normalne, że storczyk bez stożka wzrosty wypuszcza basal keiki
A że Tobie trafiły się dwa to tylko pogratulować
Po prostu jak podrosną jednego odetniesz i usamodzielnisz i będziesz miała "nowego" storczyka 
U mojej teściowej u jednego z Phal. wełnowce zaatakowały liść sercowy i usechł. Wkrótce po tym pojawiły się dwa nowe keiki, jeden chciałabym jakoś do zabrać, ale na razie ma za mało korzonków
Ciesz się, basal keiki szybciej zakwitają niż inne keiki- sama radość

U mojej teściowej u jednego z Phal. wełnowce zaatakowały liść sercowy i usechł. Wkrótce po tym pojawiły się dwa nowe keiki, jeden chciałabym jakoś do zabrać, ale na razie ma za mało korzonków

Ciesz się, basal keiki szybciej zakwitają niż inne keiki- sama radość

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale keiki
. Fajnie, będziesz miała 3 storczyki w jednej doniczce. Jak będziesz chciała kiedyś oddzielić, to dopiero jak keiki będą miały bardzo dobrze rozwinięty system korzeniowy, ale jak będą 3 w jednej doniczce to też się nic nie stanie. Jak roślina nie ma stożka to nawet powinnaś przynajmniej jednego zostawić przy roślinie. Jeden z moich też puszcza obok keiki, ale nie z podłoża, tylko spomiędzy liści.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale dwa keiki super ;) Gratuluję dzieciaczków 

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, myślałam, że coś z nim całkiem nie tak , że sie rozmyślił. Miał być pęd ale zmienił plany na basalkeik. Ale w sumie bardzo sie cieszę

Pozdrawiam, Karina
Chciałam Wam przedstawić nowego :P

W doniczce jest dużo mchu, co z nim zrobić? przesadzić i umyć? czy mogę go w tym zostawić?

W doniczce jest dużo mchu, co z nim zrobić? przesadzić i umyć? czy mogę go w tym zostawić?
Pozdrawiam, Karina
Keiki świetne
))) Bardzo ale to bardzo podoba mi się też ten ciemny Phalaenopsis. Cudny. 

Magda
Nowy ma wielkie kwiaty. Piękny jest.
Na razie bym zostawiła w tej doniczce. Jak przekwitnie to przesadzisz.
Na razie bym zostawiła w tej doniczce. Jak przekwitnie to przesadzisz.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękny różowy Phalaenopsis! A w tej doniczce bym zostawiła, u mnie też niektóre mają takie glony, ale czasami przesadzanie bardziej szkodzi niż pomaga, a przy kwitnięciu raczej się nie przesadza, chyba, że się coś złego dzieje z korzeniami.
Dziękuję wszystkim za odwiedwiedzinki i pochwały w imieniu moich podopiecznych i maluchów.
Baryczko dziękuje za odpowiedz i życzę w keikach dużo korzonków.
Storczykowa na razie i tak zostawię je przy matce, nie wiem, czy storczyk bez stożka wzrostu może wypuścić jeszcze pęd? (Chociaż kiedys przebilo mu się coś z nad liścia w tym samym czasie kiedy wyszły basal keiki, ale stanęło i sie nie rusza. Troche korzonków już widziałam i nie wygląda to jak korzeń, a własnego pędu jeszcze nie miałam :P). A co do fioletowego to zostawie go w tej doniczce, skoro mówicie, że te glony nie wpływają niekorzystnie na roślinke:D
*Kasia Jestem z niego zadowolona, bo jeszcze nie zrzucił żadnego pączka, tylko je otwiera
empe88 Ten ciemny miał dużo pączków ale niestety prawie wszystkie zrzucił!
Zostały mu chyba ze dwa.

Baryczko dziękuje za odpowiedz i życzę w keikach dużo korzonków.
Storczykowa na razie i tak zostawię je przy matce, nie wiem, czy storczyk bez stożka wzrostu może wypuścić jeszcze pęd? (Chociaż kiedys przebilo mu się coś z nad liścia w tym samym czasie kiedy wyszły basal keiki, ale stanęło i sie nie rusza. Troche korzonków już widziałam i nie wygląda to jak korzeń, a własnego pędu jeszcze nie miałam :P). A co do fioletowego to zostawie go w tej doniczce, skoro mówicie, że te glony nie wpływają niekorzystnie na roślinke:D
*Kasia Jestem z niego zadowolona, bo jeszcze nie zrzucił żadnego pączka, tylko je otwiera

empe88 Ten ciemny miał dużo pączków ale niestety prawie wszystkie zrzucił!

Pozdrawiam, Karina
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Karinko śliczna twoja nowość
A z przesadzaniem to muslę ,że zaczekaj aż skończy kwitnienie bo sztoda by było takich uroczych pączków gdyby mial zrzucić

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.

Pozdrawiam Ania
pani_storczyk tez tak myślę, szkoda by było pączków bo ma ich jeszcze kilka. na razie nie zapowiada się, żeby je zrzucił
Pozdrawiam, Karina
Pozdrawiam, Karina