Ogród Gosi
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Re: Ogród Gosi
Witam Cię Maju bardzo serdecznie u siebie
Tak. Co roku coraz mniej tego trawnika, ale gdyby tylko m. pozwolił byłoby go jeszcze mniej
Marylko to jest ułudka wiosenna. Jakby co to służę

Tak. Co roku coraz mniej tego trawnika, ale gdyby tylko m. pozwolił byłoby go jeszcze mniej

Marylko to jest ułudka wiosenna. Jakby co to służę

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Pisałam Acropolis, a myślałam o Alchymist
Namieszałam i jeszcze teraz nie bardzo nie rozumiałam, o czym piszecie
wybaczcie

Pisałam Acropolis, a myślałam o Alchymist

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Margo2
Basiu to faktycznie ta róża kwitnie tylko raz w sezonie na zeszłorocznych pędach.
Pytałaś w wątku Basi czy wysiać aksamitki. Wysiewaj one zimna się nie boją.
Pytałaś w wątku Basi czy wysiać aksamitki. Wysiewaj one zimna się nie boją.
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Gosiu, a jak Twoja różyczka Gish.de Felig.zdaje mi się że ją masz?Ale już nie pamiętam czy od jesieni czy to wiosenny nabytek.Połączyłaś ją
z czymś innym ,czy rośnie samotnie?Ja sadziłam jesienią i mam chęć dosadzić do niej powojniczka botanicznego niebieskiego.Myślę ,że będą
pięknie razem wyglądać
z czymś innym ,czy rośnie samotnie?Ja sadziłam jesienią i mam chęć dosadzić do niej powojniczka botanicznego niebieskiego.Myślę ,że będą
pięknie razem wyglądać

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Margo2
Małgosiu dopiero zamówiłam. Jeszcze go nawet u siebie nie mam. Ja też planuje później dosadzić do niej jakiegoś powojnika, ale myślałam bardziej o fiolecie. Muszę teraz się zastanowić. Ja pewnie długo nie doczekam się kwiatów. Będę oglądać je szybciej u Ciebie 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Gosiu, aksamitki wysieję wzdłuż ogrodzenia, po zewnętrznej stronie siatki. Kupiłam wyżsae i niższe. Ciekawa jestem, czy uzyskam zaplanowany efekt.
Masz gdzieś blisko Nomi? Mają piękne duże powojniki, z pąkami, po 19,90. I to różne gatunki. Zobacz u mnie, kupiłam w piątek.
Masz gdzieś blisko Nomi? Mają piękne duże powojniki, z pąkami, po 19,90. I to różne gatunki. Zobacz u mnie, kupiłam w piątek.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ja widziałam, piękne okazy
Gosia, długo kwitnie ta ułudka?
Ona jest dobra do zadarniania?

Gosia, długo kwitnie ta ułudka?
Ona jest dobra do zadarniania?
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ułudka zadarnia super, kwitnie wiosną niebieskim łanem kwiatków, rozrasta się też nieźle 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Wydaje mi sie, że wszelkie - u mnie rośnie i w cieniu i w słonku 

- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu , nie będę oryginalna ,ale masz naprawdę ładny ogród
Zauważyłam ze masz podwójniki, jeden biały , drugi niebieski. Możesz mi powiedzieć jak się chowają, czy nie masz z nimi kłopotów?

- Margo2
Basiu byłam w Nomi i widziałam. Piękne. Niestety nie mogę na razie sobie na nie pozwolić. Za dużo mam wydatów. W dodatku przez tę tragedię mam połowę zarobków m. Bo zostały odwołane wszelkie imprezy, a on pracuje w branży rozrywkowej. Muszę zacisnąć pasa.
Aniu, Olu Ułudka jak pisała Ewa kwitnie wczesną wiosną, niestety nie za długo. U mnie rośnie na stanowisku cienistym. Zanim rozrosła się czrreśnia miała więcej słońca i nhiestety przypalała się. Ale może tak było u mnie. Ewa napisała przecież, że ma na stonowioski słonecznym i cienistym. Zreszta myślę, że każdy sam musi wypróbować, bo jak już zauweażyłam na forum czasami rośliny rosną w warunkach o jakich nam się nie sniło, że podołają. Czy jesteś zainteresowana?
Gosiu dziękuję za wizytę
Dziękuję za miłe słowa.
Jeśli chodzi o powojniki to białego będę miała 3 sezon, a drugi jest bordowy i będzie u mnie drugi rok. Jest to Westerplatte i powiem Ci, że pierwszy raz mój powojnik jest taki żywotny. Wypuszcza masę nowych odrostów od korzenia.
Oprócz tego oczywiście nie przemarzł mi i na starych pędach też odbija.
Mam jeszcze Oprócz tych 2 JPII, ale ten jest po przejściach i tym bardziej się cieszę, że ładnie przezimował. Zobaczymy jak będzie kwitł.
Aniu, Olu Ułudka jak pisała Ewa kwitnie wczesną wiosną, niestety nie za długo. U mnie rośnie na stanowisku cienistym. Zanim rozrosła się czrreśnia miała więcej słońca i nhiestety przypalała się. Ale może tak było u mnie. Ewa napisała przecież, że ma na stonowioski słonecznym i cienistym. Zreszta myślę, że każdy sam musi wypróbować, bo jak już zauweażyłam na forum czasami rośliny rosną w warunkach o jakich nam się nie sniło, że podołają. Czy jesteś zainteresowana?
Gosiu dziękuję za wizytę

Dziękuję za miłe słowa.
Jeśli chodzi o powojniki to białego będę miała 3 sezon, a drugi jest bordowy i będzie u mnie drugi rok. Jest to Westerplatte i powiem Ci, że pierwszy raz mój powojnik jest taki żywotny. Wypuszcza masę nowych odrostów od korzenia.

Mam jeszcze Oprócz tych 2 JPII, ale ten jest po przejściach i tym bardziej się cieszę, że ładnie przezimował. Zobaczymy jak będzie kwitł.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No to może spróbuję z clematisem Westerplatte - widziałam w sklepiku, całkiem mi po drodze
Na fotkach widziałam różne kolory... czy możesz Goś spróbować go "opowiedzieć"? No i kop ten trawniczek po troszku - może nikt nie zauważy
Tyle pięknych roślin na świecie, a na trawniku nuda- kostrzewa, wiechlica i takie tam w miliardach egzemplarzy. I po co to komu 

- Margo2