Ogrodniczka szyszunia
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodniczka szyszunia
Właśnie nie mam żadnego pierwiosnka wyniosłego ,zamówiłam sobie cztery kolory i czekam na nie ,może przyjdą po niedzieli ... a prymulek to mam bardzo dużo ładnie się rozrastają a niektóre to nawet same się wysiewają ...
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko czytam,że już posadziłaś Canny do gruntu ?
Pewnie będziesz je przykrywać przy zapowiedziach przymrozku, tez bym wsadziła ale działka nie jest przy domu więc nie będę ryzykować choć niektóre są już duże i chętnie bym się tego pozbyła.
Pewnie będziesz je przykrywać przy zapowiedziach przymrozku, tez bym wsadziła ale działka nie jest przy domu więc nie będę ryzykować choć niektóre są już duże i chętnie bym się tego pozbyła.
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Krysiu a ja jakoś się nimi nie przejmuję dostałam je od sąsiadki a że przetrzymały się przez zimę i puściły kiełki to wsadziłam może im nic nie będzie
Reni dziękuję za wizytę
Dzisiaj dalsza część szaleństwa posadziłam lilie, mieczyki, acidanterę.Najbardziej obawiam się o lilie bo kiepsko wyglądały i nie wiem czy w ogóle wykiełkują bo te z biedronki to puściły ładne kiełki.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek
Reni dziękuję za wizytę

Dzisiaj dalsza część szaleństwa posadziłam lilie, mieczyki, acidanterę.Najbardziej obawiam się o lilie bo kiepsko wyglądały i nie wiem czy w ogóle wykiełkują bo te z biedronki to puściły ładne kiełki.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
A patrzyłam czy do mnie nie jedziesz....a Ty pracuś w ogródku szalałaś 

- szyszunia
- 1000p
No tak w przerwie jak _oleander_ spał bo tak to nie ma jak
- szyszunia
- 1000p
Juz posadzone mieczyki, lilie i acidantera.Hosty nowo zakupione czekaja jeszcze w doniczkach i 4 karpy z darowizny od siostry i szwagierki też czekają w koszu bo sa wielkie i przysypałam torfem żeby korzonki nie obeschły.U nas dzisiaj leje i leje i nic się nie da zrobić.Wczoraj mój mężuś zaczął dziłac przy nowej rabatce kwasolubnej bo 2 RH czekają na nowe miejsce i niestety tylko korzeń po starej śliwce wyłupał i troszkę ziemi wybrał i deszcz go odgonił.Jeszcze przytargał mi 4 wielkie kamole na skalniak który powstanie dopiero za rok bo teraz juz się nie wyrobimy i brakuje nam kamieni.Jak uzbieramy to zrobimy
Pozdrawiam serdecznie wszystkich ogrodników

- szyszunia
- 1000p
Iwonko wklejasz za duże zdjęcia-musimy długo czekać aż się otworzą.
Roślinki i kwiauszki już pięknie rozkwitły.Zupełnie jakbym była u mnie w ogródku.
Pozdrawiam.
Roślinki i kwiauszki już pięknie rozkwitły.Zupełnie jakbym była u mnie w ogródku.

Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- szyszunia
- 1000p
Aniu ale nie wiem co z nimi jest nie tak bo wielkość jest zmniejszona.Nie mają nawet 1 M pyatłam jednego administratora ale on nie używa żaby i nie wie to ja skąd mam wiedzieć 

- szyszunia
- 1000p
- maniusika
Już spore begonie ,nazbierało ci się tych kwiatuszków ,... a ten zegar to ich budzi do rośnięcia ,
- szyszunia
- 1000p
Janeczko a kiedy można wszadzic dziwaczki do gruntu bo boje sie że całkiem się wybują 

- maniusika
jeżeli ich hartowałaś to można ich wysadzać , a jak nie to zadołuj je w ciepłym miejscu to zaczną wolniej rosnąc ... chyba mrozów nie będzie ..
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko zdążyłaś posadzić dziwaczki do gruntu ?
U nas dziś było biało po nocy czyli przymroziło a ja 2 dni temu zawiozłam na działkę begonie bulwiaste w doniczkach. W domu z doniczkami istne szaleństwo - brak miejsca. Teraz martwię się o nie - od dłuższego czasu je hartowałam i nawet noce spędzały za oknem. Może nie będzie tak źle bo doniczki zadołowałam i przykryłam plastykowymi pojemnikami - muszę jutro sprawdzić.
U nas dziś było biało po nocy czyli przymroziło a ja 2 dni temu zawiozłam na działkę begonie bulwiaste w doniczkach. W domu z doniczkami istne szaleństwo - brak miejsca. Teraz martwię się o nie - od dłuższego czasu je hartowałam i nawet noce spędzały za oknem. Może nie będzie tak źle bo doniczki zadołowałam i przykryłam plastykowymi pojemnikami - muszę jutro sprawdzić.