No i jeszcze tej czerwonej z ostatniego zdjęcia po prawej
Dookoła domu - raistand - 2009
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dookoła domu - raistand - 2009
Właśnie przed chwilą dłubałem przy tych żurawkach.
Teraz z niedowierzaniem oglądam własne zdjęcia sprzed roku. To u mnie rosło?!
Obawiam się, że nie najlepiej zniosły zimę... Choć chyba jeszcze ciut za wcześnie wyrokować.
Teraz z niedowierzaniem oglądam własne zdjęcia sprzed roku. To u mnie rosło?!
Obawiam się, że nie najlepiej zniosły zimę... Choć chyba jeszcze ciut za wcześnie wyrokować.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Marudo zakupy imponujące , ale radość z nich będzie chyba dopiero w przyszłym roku .
Ja też zaraz zacznę marudzić , wychodzą z ziemi hosty teraz już nie pamiętam od którego sprzedającego na all , podobnie jak u Grzesika ,chyba tylko 2 odmiany a kupowałam 18 wyszło z osiem , na przemian albo ciemno zielone albo jasno zielone ,choć żadnej takiej nie kupowałam , nie przepadam za hostami w jednym kolorze .
Gdybym bliżej Ciebie mieszkała to podkradłabym Ci po kawałeczku te dwubarwne hosty .
Genia
Ja też zaraz zacznę marudzić , wychodzą z ziemi hosty teraz już nie pamiętam od którego sprzedającego na all , podobnie jak u Grzesika ,chyba tylko 2 odmiany a kupowałam 18 wyszło z osiem , na przemian albo ciemno zielone albo jasno zielone ,choć żadnej takiej nie kupowałam , nie przepadam za hostami w jednym kolorze .
Gdybym bliżej Ciebie mieszkała to podkradłabym Ci po kawałeczku te dwubarwne hosty .
Genia
- raistand

Musiałabyś pokazać fotki tego co wychodzi i napisać co to powinno być.e-genia pisze:
Wieczorem poszukam co Ty tam kupowałaś. (O ile sie dogrzebię ;))
Hosta ma prawo jeszcze nie wychodzić. Ma jeszcze tydzień, dwa czasu.
- e-genia

Andrzej u mnie już powychodziły dużo tych co kupowałam wiosną z jednego źródła .
Może wyjdę i zrobię fotki , dziś oglądałam z Anią -kubanki , była u mnie .
Genia
Może wyjdę i zrobię fotki , dziś oglądałam z Anią -kubanki , była u mnie .
Genia
Andrzeju, już na wstępie Twojego wątku huknęłam na ziemię i resztę ogrodu podziwiałam z pozycji podłogi. Cóż powiedzieć? Jak mi się buzia
otwarła tak pozostało do końca. Patrzyłam jak zaczarowana na liliowce, piwonie, hosty, no i róże, których masz całe mnóstwo. Taki ogród -marzenie. Posiedzę jeszcze na tej podłodze...
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
[quote="e-genia"]Witaj Marudo zakupy imponujące , ale radość z nich będzie chyba dopiero w przyszłym roku .
Gienia ma rację marudzisz, piwonie żywe są(moja kupiona w ogrodniczym , niby oglądana padła
) i z twoją ręką do nich będą kwitły aż miło(choćby i w następnym roku).Rabata liliowa zachwyca już teraz
, a co dopiero gdy zakwitnie.
Gienia ma rację marudzisz, piwonie żywe są(moja kupiona w ogrodniczym , niby oglądana padła
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- raistand

Witam Mirko i Martyno.
Jak tu nie marudzić.
Pooglądałem dokładnie żurawki po zimie i na 80% wypadła limonkowa. Już więcej nie będę takich kupować. Sucha jak pieprz. Dała się po prostu wyjąć z ziemi.
Właściwie to nie mam czego teraz pokazywać. U wszystkich krokusy, narcyzy, sasanki... A ja mam tylko sasanki. I to w coraz bardziej niespodziewanych miejscach. Kupione kilka lat temu niebieska i czerwona porozsiewały się gdzie popadnie. Biała niestety zginęła...

Posadziłem też dzisiaj maki. Jak widać na obrazku
Ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Zwłaszcza z tych ledwo żywych.
Nie wklejałem tu jeszcze przesadzonych w piątek datur:

W piątek przesadziłem je. Wstawiłem do garażu i teraz muszę je wnosić na noc i wynosić na dzień. No i oczywiście w sobotę zrobiło się zimno, trzy razy padał grad... Na szczęście był mały daszek
i przetrwały.
Jak tu nie marudzić.
Pooglądałem dokładnie żurawki po zimie i na 80% wypadła limonkowa. Już więcej nie będę takich kupować. Sucha jak pieprz. Dała się po prostu wyjąć z ziemi.
Właściwie to nie mam czego teraz pokazywać. U wszystkich krokusy, narcyzy, sasanki... A ja mam tylko sasanki. I to w coraz bardziej niespodziewanych miejscach. Kupione kilka lat temu niebieska i czerwona porozsiewały się gdzie popadnie. Biała niestety zginęła...

Posadziłem też dzisiaj maki. Jak widać na obrazku
Ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Zwłaszcza z tych ledwo żywych.
Nie wklejałem tu jeszcze przesadzonych w piątek datur:

W piątek przesadziłem je. Wstawiłem do garażu i teraz muszę je wnosić na noc i wynosić na dzień. No i oczywiście w sobotę zrobiło się zimno, trzy razy padał grad... Na szczęście był mały daszek
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Andrzeju, to niemożliwe, żurawki są z 4 strefy, one nie marzną u nas.
Może masz opuchlaki?Czego nie życzę.Dorzucić lime rickey/ Ale ona na pewno do głębokiego cienia, w słońcu po prostu ginie.
Może masz opuchlaki?Czego nie życzę.Dorzucić lime rickey/ Ale ona na pewno do głębokiego cienia, w słońcu po prostu ginie.
- raistand

Ha. Idę szukać co to są opuchlaki...
Zupełnie jej nie wyciągałem, Trochę korzeni w ziemi zostało dlatego jeszcze jakieś szanse są.
--
Już wiem co to opuchlaki...
Trzeba będzie zwrócić na to uwagę.
Zupełnie jej nie wyciągałem, Trochę korzeni w ziemi zostało dlatego jeszcze jakieś szanse są.
--
Już wiem co to opuchlaki...
Trzeba będzie zwrócić na to uwagę.
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Andrzeju za to w lipcu będzie u Ciebie kolorowo, juz nie mogę się doczekać zdjęć z liliowcami

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- e-genia

Andrzej bądź cierpliwy Iga ma rację , jak u mnie przezimowały a specjalistka od żurawek to ja nie jestem
A to hosty jakie wychodzą jedna po drugiej kupione na alegro zapłaciłam za wszystkie prawie 100 zł .

Na razie jest chyba z 5 tych

i kilka tych
wcale ich nie zamawiałam bo nie lubię jednobarwnych liści , zresztą mam stare swoje
A to hosty jakie wychodzą jedna po drugiej kupione na alegro zapłaciłam za wszystkie prawie 100 zł .

Na razie jest chyba z 5 tych

i kilka tych
wcale ich nie zamawiałam bo nie lubię jednobarwnych liści , zresztą mam stare swoje
- raistand

Hmmm...
A pamiętasz może konkretne nazwy tych powyżej?
A pamiętasz może konkretne nazwy tych powyżej?
Widzę,że zdecydowałeś się jednak na maki, to fajnie, będziemy u siebie podpatrywać, ciekawe, kiedy zakwitną... Ja kupując w sklepach i u różnych sprzedawców na all też zaobserwowałam duże różnice w wielkości i jakości sadzonek. Kilka niestety padło, a 2 jeszcze ledwo dycha...Też jestem ciekawa, co z tego wyjdzie...
- raistand

Te bylejakie maki, które wsadziłem do ziemi zaczynają sobie radzić. Pewnie będą z nich jakieś kwiaty.
Wczoraj natknąłem się w OBI na kwitnące tawułki. Pierwszy raz je widziałem. Namyślałem się cały wczorajszy wieczór i postanowiłem kupić. Po drodze zahaczyłem o CO i kupiłem je tam
Co prawda są to dopiero kłącza a nie kwitnące rośliny ale to naprawdę duże kłacza. Jedna taka sadzonka byłaby w stanie obsłużyć ze trzy hipermarketowe kapersy.
Dotarły już hortensje bukietowe. Renhy i Pinky Winky. Jeszcze czekam na fuksje i żurawki.
Podciąłem już tuje i będzie pod nimi doniczkowy ogródek
A na oknie w kuchni kwitnie sobie klonik...

Bardzo wdzięczna roślinka.
Wczoraj natknąłem się w OBI na kwitnące tawułki. Pierwszy raz je widziałem. Namyślałem się cały wczorajszy wieczór i postanowiłem kupić. Po drodze zahaczyłem o CO i kupiłem je tam
Dotarły już hortensje bukietowe. Renhy i Pinky Winky. Jeszcze czekam na fuksje i żurawki.
Podciąłem już tuje i będzie pod nimi doniczkowy ogródek
A na oknie w kuchni kwitnie sobie klonik...

Bardzo wdzięczna roślinka.