Alinko - witam cię serdecznie w moim ogrodzie. Chętnie uzdatniałabym obornikiem, ale jak się nie ma. Troczę było nawiezione jesienią. Kompost teść mi zakosił pod pomidory. Generalnie ta glina nie jest może uboga tylko strasznie zwięzła. A i tak pod rośliny robię mieszanki.
Ewo - czekam

Mam nadzieję, że skalniak pokaże swoja urodę w tym roku. Nie będzie to skalniak w dosłownym znaczeniu, bo roślin typowo skalnych nie będzie na nim zbyt wiele. Nastawiam się raczej na taką rabatę skalną.
Marto tak już mam, że jak coś zacznę to chcę jak najszybciej skończyć

Dlatego tak strasznie denerwuje mnie nieskończona kaskada
Aniu - Zielona - wakacje w Borku to moje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Słabość do lasków sosnowych to chyba pozostałość tych wspomnień. Sklep ogrodniczy mam za siatką w pracy i jestem tam prawie codziennym gościem, więc troszkę mam tam znajomości
Małgosiu, Dzidziu - dziękuję

i ciesze sie, że się wam podoba
Dorotko - wczoraj oglądałam mojego powojnika - powolnika i coś drgnęło, więc jest nadzieja
Aniu Różana - przemieszczanie kamieni w ogrodzie to moje kolejne hobby - tylko troszkę "ciężkie"

Uzgodniłam z teściową, że między iglakami posadzimy róże. Po południu zrobię zdjęcia i będę cię prosić o radę
Czekam dalej na przesyłkę z Florexpolu - mam nadzieję, że się doczekam i nie będę zbyt rozczarowana zawartością. Podobno wczoraj wysłali, zobaczymy....