Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 3cz.(06.06-06.10)
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Erazm patrzysz i patrzysz na te moje plakaciki i ulotki a nie możesz zdecydować się na rzucenie paleniaErazm pisze:Czyżby nie było na forum palaczy?
Elizo może jakiś plakacik.

Pamietaj Twoja mocna decyzja może to zmienić. Chyba jeszcze nie pora na Ciebie.
Na pocieszenie powiem Ci, że moja siostra jest stara palarą. A jak mówię do niej "czego tyle kopcisz!" to patrzy na mnie ironicznie odpowiada
"a weź się odczep ode mnie" i odbija piłeczkę - "A TY CZEGO TYLE ŻRESZ"

Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
„Palenie papierosów przy okazji spożywania napojów alkoholowych może zmniejszać nieprzyjemne dla organizmu skutki picia – twierdzą naukowcy, powołując się na wyniki badań przeprowadzonych na szczurach...” Taki zapis m.in. znalazłem na http://wiadomosci.onet.pl/1361455,16,item.html
Pozdrawiam Andrzej.
Erazm te doświadczenia są brutalne i nie są adekwatne do problemów pojawiających się w organizmie człowieka.
Alkohol i papierosy zmuszają serce do nienormalnej szybkiej pracy powodują wzrost cisnienia krwi. | Dla mnie takie" rewalacje " nalezy traktować z przymróżeniem oka.
Alkohol i papierosy zmuszają serce do nienormalnej szybkiej pracy powodują wzrost cisnienia krwi. | Dla mnie takie" rewalacje " nalezy traktować z przymróżeniem oka.

(Albert Camus)
(Albert Camus)
- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja ciągle palę...buuuuu! Mysle, że jak na emeryturkę sie wybiorę i stresów będzie mniej, to łatwiej rzucę!!!!
A po cichutku tak myślę: Skoro nie widzę u siebie efektów palenia, to może ja ponadczasowa
To oczywiscie głupi żart!!!! Tak naprawdę, to chciałabym usłyszeć: Jeśli od jutra nie przestaniesz , to dołek (1,5m) czeka!! Może to by mnie zmobilizowało?????
A po cichutku tak myślę: Skoro nie widzę u siebie efektów palenia, to może ja ponadczasowa

To oczywiscie głupi żart!!!! Tak naprawdę, to chciałabym usłyszeć: Jeśli od jutra nie przestaniesz , to dołek (1,5m) czeka!! Może to by mnie zmobilizowało?????
Ulka buziaki przesyła
nie wiem jak u Ciebie ale u mnie pierwszy papieros w danym dniu (oczywiście jak paliłam) wywoływał u mnie gwałtownie przyspieszoną pracę serca. Nie było to przyjemne. I Tak każdego dnia, pierwszy papieros, serce szalało. Po co mi to było? Nie lubiłam tego i nie chciałam. To też mi pomogło w decyzji o porzuceniu palenia.koza pisze:Ja ciągle palę...buuuuu! Mysle, że jak na emeryturkę sie wybiorę i stresów będzie mniej, to łatwiej rzucę!!!!
A po cichutku tak myślę: Skoro nie widzę u siebie efektów palenia, to może ja ponadczasowa![]()
(Albert Camus)
(Albert Camus)