Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
Nie ma już siły,która by mnie powstrzymała przed obejrzeniem twojego ogrodu.Bliżej przyjazdu M dogadamy sie, żebym trafiła. Może Bożenka by pojechała ze mną,ona chyba była u ciebie?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu, ale pięknie u Ciebie na tarasie. Jak te kolory cieszą.
Ja jeszcze muszę na nie poczekać, ale już niedługo
Ja jeszcze muszę na nie poczekać, ale już niedługo

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Reniu jak możesz tylko jedna to ja bym wybrała żółtą Yellow Bird .
Peonio dziękuje , na razie to kwitła mi żółta Yellow Bird i blado różowa Pinkie .
w zeszłym roku dokupiłam Nigre i Alba Superba nie wiem czy w tym roku zakwitną a w tym roku
jeszcze białą o pełnych kwiatkach Loeb Powder Puff na kwitnienie też trzeba poczekać .
Małgosiu zapraszam , w maju od 6 - 9 nie będzie mnie w domu wyjeżdżam na kilka dni potem po 9 będę już w domu .
Witaj Margo u mnie tak naprawdę to kolorowo będzie jak zakwitną tulipany a później irysy
Genia
Peonio dziękuje , na razie to kwitła mi żółta Yellow Bird i blado różowa Pinkie .
w zeszłym roku dokupiłam Nigre i Alba Superba nie wiem czy w tym roku zakwitną a w tym roku
jeszcze białą o pełnych kwiatkach Loeb Powder Puff na kwitnienie też trzeba poczekać .
Małgosiu zapraszam , w maju od 6 - 9 nie będzie mnie w domu wyjeżdżam na kilka dni potem po 9 będę już w domu .
Witaj Margo u mnie tak naprawdę to kolorowo będzie jak zakwitną tulipany a później irysy
Genia
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Serdecznie gratuluję świeżo upieczonej Babci
Wyobrażam sobie, jak jesteś szczęśliwa!!
Śliczne hiacynty

Śliczne hiacynty

Geniu, gratuluję zaszczytnego tytułu "babci" i ładnych iglakowych zakupów.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- e-genia
Moniko , Romku bardzo Wam dziękuję .
Romku a zakupy szczepionych iglaków zawdzięczam Sylwkowi ,Pawłowi i Tobie , tak zauroczyły mnie Wasze szczepione iglaki że nie mogę się oprzeć i choć kilka chcę mieć u siebie , oczywiście to namiastka Waszych kolekcji , ale i tak w moim malutkim ogrodzie kilka musi być .
Jaskry kwitnące w skrzynkach na tarasie

Moja nowa rabata przed posadzeniem następnych iglaków

Rabata żurawkowa

Genia
Romku a zakupy szczepionych iglaków zawdzięczam Sylwkowi ,Pawłowi i Tobie , tak zauroczyły mnie Wasze szczepione iglaki że nie mogę się oprzeć i choć kilka chcę mieć u siebie , oczywiście to namiastka Waszych kolekcji , ale i tak w moim malutkim ogrodzie kilka musi być .
Jaskry kwitnące w skrzynkach na tarasie

Moja nowa rabata przed posadzeniem następnych iglaków

Rabata żurawkowa

Genia

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Dziękuję ślicznie Geniu:)))Za chwilę idę do miasta ..zobaczę co mają w ofercie ....
Gratuluje również Babciu ....
Gratuluje również Babciu ....

A jakie masz te iglaczki Geniu?
Ja teraz sporo ich kupuję, bo udaje mi się wyszperać zawsze jakieś pojedyncze ciekawe egzemplarze w wyśmienitych cenach!
Aaaa, muszę się pochwalić - wczoraj zamówiłem piękne ciemierniki: pełny łososiowy oraz anemonowy bordowy
- aż się nie mogę doczekać jak mi przyjdą!

Ja teraz sporo ich kupuję, bo udaje mi się wyszperać zawsze jakieś pojedyncze ciekawe egzemplarze w wyśmienitych cenach!
Aaaa, muszę się pochwalić - wczoraj zamówiłem piękne ciemierniki: pełny łososiowy oraz anemonowy bordowy

- e-genia
Reniu dzięki , życzę owocnych zakupów .
Witaj Piotr wczoraj pisałam jakie iglaki kupiłam , przewróć stronę lub 2 .
No i mam jeszcze 4 iglaczki szczepione od Marzenki 5 chyba zginie .Te co wczoraj kupiłam dużo większe .
To cieszę się że udało Ci się zamówić ciemierniki , łososiowego w życiu nie widziałam mnie te o pełnych kwiatach bardzo pochorowały się po zimie , chyba za duża warstwa śniegu na nich leżała i gniły wiosną , próbuję uratować , tylko 2 dość ładnie wyglądają jeden kwitnie a drugi ma pąki nie wiem czy się rozwiną .
Hiacynty o pełnych kwiatkach też u mnie kwitną . na razie 3 cebulki , każdy inny kolor
Genia
Witaj Piotr wczoraj pisałam jakie iglaki kupiłam , przewróć stronę lub 2 .
No i mam jeszcze 4 iglaczki szczepione od Marzenki 5 chyba zginie .Te co wczoraj kupiłam dużo większe .
To cieszę się że udało Ci się zamówić ciemierniki , łososiowego w życiu nie widziałam mnie te o pełnych kwiatach bardzo pochorowały się po zimie , chyba za duża warstwa śniegu na nich leżała i gniły wiosną , próbuję uratować , tylko 2 dość ładnie wyglądają jeden kwitnie a drugi ma pąki nie wiem czy się rozwiną .
Hiacynty o pełnych kwiatkach też u mnie kwitną . na razie 3 cebulki , każdy inny kolor
Genia
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieniu piękne jaskry
jakie śliczne kolory....
Gieniu życzę Ci pięknego wiosennego dzionka

Gieniu życzę Ci pięknego wiosennego dzionka

Już zerknąłem Geniu, ale powiem Ci że w Lublińcu teraz można dostać sporo różnych ciekawych iglaków, a właściciel ma mi jeszcze przywieźć różne ciekawostki szczepione 
Bardzo mi to odpowiada bo rośliny są duże (jak widać u mnie w wątku), a ceny w sumie śmieszne w porównaniu z tymi z innych centrów ogrodniczych, szkółek czy sprzedaży wysyłkowej

Bardzo mi to odpowiada bo rośliny są duże (jak widać u mnie w wątku), a ceny w sumie śmieszne w porównaniu z tymi z innych centrów ogrodniczych, szkółek czy sprzedaży wysyłkowej

- e-genia
Piotr za te 3 iglaczki zapłaciłam 120 zł , chciałabym taniej , ale u nas się nie da .
Jak byś widział sosnę wejmutkę szczepioną na pniu niedrogo to bym chciała żebyś kupił .
Genia
Jak byś widział sosnę wejmutkę szczepioną na pniu niedrogo to bym chciała żebyś kupił .
Genia
Geniu - moja metrowa jodła 'Silberlocke' kosztowała 45zł!
Ale wejmutki jak dotąd nie widziałem, zresztą chyba bałbym się wysyłki takich dużych i cennych roślin - być może będzie gdzieś okazja spotkać się na żywo to wtedy miałoby to sens

Ale wejmutki jak dotąd nie widziałem, zresztą chyba bałbym się wysyłki takich dużych i cennych roślin - być może będzie gdzieś okazja spotkać się na żywo to wtedy miałoby to sens

- e-genia
Piotr jak zwykle masz rację .
To moja maciupka kosztowała 30 zł a i tak uważam że bardzo tanio w stosunku do innych iglaków z różnych źródeł.
To moja maciupka kosztowała 30 zł a i tak uważam że bardzo tanio w stosunku do innych iglaków z różnych źródeł.

i rabata żurawkowa mine zachwyciła , dopiero będzie ślicznie wyglądać gdy
rośliny rozrosną się .