Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

Elu witam serdecznie, miło Cię gościć. To późnojesienne przycinanie roślin, myślę że dotyczy nie tylko wierzb, raczej nie powinno się tego robić :D

Pozdrawiam Tomek :wit

Zrobiłem na szybko kilka zdjęć moich 'Iw', ale telefonem i jakość jest nie najlepsza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne te wierzby, też wkleilam fotkę tej niewiadomej.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Wzorcowo wyglądają wierzby- piękne czuprynki! I te kule -chyba bukszpanu, świetne połączenie ;:138
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witaj Tomku,wierzby przepiękne. Koniecznie muszę je kupić. Oczywiście miałam, i nie mam, iwa też jest uschnięta. Może dlatego że przesadziłam już dużą w inne miejsce. Tak się zastanawiam, te moje wierzby nie trzymają się w ziemi, czy możliwe jest pogryzienie korzeni przez nornice ? czy może podkopane zostały przez krety. Jak myślisz?
Pozdrawiam i życzę miłej pracy w ogrodzie.
Elżbieta
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tomku rzeczywiście piękna , moja ma rok , więc muszę jeszcze długo czekać żeby tak wyglądała , ale jak na razie ciesze się że jej nie zniszczyłam .
Dzięki Tomku teraz będę wiedziała ,że nie przycina się jesienią , ale mnie wkurzała bo gałęzie miała do ziemi.

Z cisem też masz rację można go forować w kulę i mocno ciąć , chyba sobie kupie .

Genia :wit
Maybelle

Post »

Pięknie wygląda twój ogród na wiosnę :wink: Wierzby wyglądają przepięknie! :D Pozdrawiam :wit
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Tomku, świetny ten wierzbowy parasol nad zielonymi kulami ! I zbliżenie baziek cudne ! To wierzba iwa ? A masz może zdjęcie swojej mandżurskiej ? Nie wiem , jak ją można prowadzić... Mam 2 sztuki.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tomku super wyglądają te parasolki. Widziałam podobne u Ulu. Ja do tej pory przycinałam swoje tylko na wiosnę. Z tego co widzę to teraz będę musiała to zrobić także jesienią.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj. Piękne te wierzby. Moja chyba już w tym roku się skończyła. Czytałam, że nie są długowieczne. Ile lat mają Twoje.?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Wierzba piękna, też sobie taką trzy lata temu kupiłam, ale mi uschła. może zbyt wcześnie i za krótko ją obcięłam. Z braku czasu jej nie wykopałam. Teraz widzę, że u dołu wypuściła gałęzie. Myślę, że to podkładka. Wykopać ją czy próbować coś na niej zaszczepić?
Ładne krokusiki.

Pozdrawiam ;:3
Reni
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Tomuś, jeżeli odpiszesz, żeby próbować zaszczepić, to opisz proszę, jak to zrobić.

A gdzie nowe zdjęcia?!
Pozdrawiam pracusia - Ula
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tomek już wcześniej uprzedził, że teraz będzie nas coraz rzadziej odwiedzał. Ale myślałam, że przynajmniej parę fotek wklei, a tu nic.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Tomku piękna wierzba ale to dlatego że lubisz przycinać ja tak co roku traktuję modrzewia szczepionego tez wychodzi jak parasol ale chciałam spytać o twoje jodły koreanki czy ty obrywasz im te szyszki bo zauważyłam że mojej trochę ciążą a szkoda mi ich obrywać bo to piękna ozdoba co do fajnych szkółek ogrodniczych to rzeczywiście krzywaczki z cenami chyba nikt nie przebije ale ostatnie lata zaraziłam się szkółką azalii w Pisarzowicach jeżdżę tam co roku na święto azali w maju wszystkie iglaki nie do kupienia ,taka drożyzna ale rh.,azalie to ich specjalność są tez tam dni otwarte ich prywatnego ogrodu japońskiego ,a jest co zwiedzać 4 hektary. ogrodu mówię ci cudo. polecam ,sama też się w tym roku znowu wybieram bo ich rh.najlepiej mi się trzymają w ogrodzie
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Tomku ! Oderwałam się na chwilę od prac ogródkowych, żeby zobaczyć efekty wiosennych prac u Ciebie...a tu gospodarza nie ma ! Chyba jeszcze nie uporałeś się z robotą... Życzę więc przyjemnego dalszego ciągu ! Wracam na swoje rabatki , chwała ogrodnikom !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tamaryszek pisze:Witaj Tomku ! Oderwałam się na chwilę od prac ogródkowych, żeby zobaczyć efekty wiosennych prac u Ciebie...a tu gospodarza nie ma ! Chyba jeszcze nie uporałeś się z robotą... Życzę więc przyjemnego dalszego ciągu ! Wracam na swoje rabatki , chwała ogrodnikom !
Tomku tylko nie zapomnij robić zdjęcia , wtedy choć zima będziesz miał co nam pokazywać .

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”