Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
E tam Patryku cynie są piękne.vU mnie rozrastają się do wielkości małego krzaka.1 oczywiście może mieć mnóstwo kwiatów, które im starsze tym wydają mi się ładniejsze. Ponieważ wyrastają na nich róże takie ozdóbki nie wiem jak to opisać .Są pięknymi kwiatami.Kiedy wysadzacie cynie do gruntu ? /
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
- tomoe
- 50p
- Od: 17 maja 2009, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja zawsze sieję prosto do gruntu i rosną przepięknie! Uwielbiam te kwiaty, na równi z astrami 
A i trzeba dodać, że cynie wyjątkowo dobrze rosną w towarzystwie aksamitek
Tego roku posiałem cynie meksykańskie i kaktusowe. Już nie mogę się doczekać jak będą wyglądały
Na następny rok KONIECZNIE muszę zakupić cynię seledynową i odmianę fantazja. Jeszcze takich nie widziałem, a są cudowne.

A i trzeba dodać, że cynie wyjątkowo dobrze rosną w towarzystwie aksamitek

Tego roku posiałem cynie meksykańskie i kaktusowe. Już nie mogę się doczekać jak będą wyglądały

Na następny rok KONIECZNIE muszę zakupić cynię seledynową i odmianę fantazja. Jeszcze takich nie widziałem, a są cudowne.
- izabelita
- 50p
- Od: 7 lis 2008, o 10:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tomoe, a jakie to są seledynowe? Możesz opisać bo google nic nie znajduje. A w ogóle to kiedy je wysiewasz do gruntu i kiedy Ci wtedy kwitną?tomoe pisze: Na następny rok KONIECZNIE muszę zakupić cynię seledynową i odmianę fantazja. Jeszcze takich nie widziałem, a są cudowne.
Ja też wysiałam, ale zwykłą odmianę liliput. Na razie zdrowo rośnie. Oczywiście nie mogę doczekać się kolorków bo kupiłam mix

pozdrawiam,
Iza
Iza
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Re: Cynie
Ja też kupiłam taką zielonkawo kwitnącą cynię odmiany Envy. Ciekawe czy doczekam się ładnych pełnych kwiatów 

-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
Wy wysiewacie już do gruntu? Czy robicie rozsadę? Ja chcę wysiać wprost do skrzynki balkonowej tak za dwa tygodnie.
Pozdrowienia
Uwielbiam cynie, tylko szkoda, że tak późno zakwitają, ale za to całą jesień cieszą oko
Ja wysiałam kilka dni temu do folii, na rozsadę, a resztę wysieje do gruntu
życzę dużo
.

Ja wysiałam kilka dni temu do folii, na rozsadę, a resztę wysieje do gruntu

życzę dużo

.
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Też uwielbiam cynie:) Oto moje zeszłoroczne (wysiałam wprost do gruntu)

Niestety coś zaczęło obżerać im listki, ale na szczęście w niewielkim stopniu. Kurczę, tyle się nachodziłam w tym roku i we wszystkich centrach ogrodniczych mają jedynie cynię daliową... A ja bym chciała spróbować czegoś nowego.

Niestety coś zaczęło obżerać im listki, ale na szczęście w niewielkim stopniu. Kurczę, tyle się nachodziłam w tym roku i we wszystkich centrach ogrodniczych mają jedynie cynię daliową... A ja bym chciała spróbować czegoś nowego.
Zawsze cynie robię z rozsady. Sieję na początku kwietnia potem pikuję pojedyńczo do doniczek. Ale wiele zależy od nasion. Np. z całej paczki cynii nakrapianych tylko kilka miało ,,kropki''. Reszta była zwykła
.