Witaj Małgosiu- masz uroczego synka. Jest w wieku mojego wnuczka.Nie masz chyba zbyt dużo czasu na ogród?
O paprocie się nie martw, one na pewno wyrosną , tylko później, moje nadwyżki paproci mąż wyrzuca do lasu , a one same się ukorzeniają i dalej rosną.
Kochani, mój wiek na rodzenie dzieci dawno minął, to jest wnuczek mojej bliskiej koleżanki. Pierwsze zdjęcie jest po gradzie niedzielnym, reszta robiona dzisiaj.Róża jedna padnięta , nie odbiła. Mąż nie bardzo wie ile ja tych roślinek kupiłam, ale powiedział,że jestem chora, bo dzisiaj w biedronce następne dwa opakowania cebulek i dwa Rh biały i czerwony. Czy u was były żółte?
W ykorzystuję obecność męża do męskich prac, facet, który rozwoził nam ziemię po działce będzie dopiero w piątek i robota konkretna wstrzymana, bo mogłabym dokończyc sobie to koło.
U nas takie same kolory, ale tam , gdzie wsadziłam dzisiejsze mam od ubiegłego roku różowy, a od strony tarasu fioletowy to nie chciałam dublować. Może uda się zdobyc jeszcze zółty.Jakie w ogóle są kolory Rh?
Czyto żółtych rododendronów nie ma. Są takie... kremowożóte, kremowe... Są za to żółte azalie.
Pytałaś u mnie o wiciokrzew pod orzechem.
Wiciokrzew lubi słońce a orzech jak się rozrośnie daje piękny cień. Ja bym ten cień wykorzystał na hosty, miodunki, żurawki. Tu jest nawet o tym wątek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... lit=orzech
Małgosiu, ależ się napracowałaś!! Coraz piękniej u Ciebie
Ze znanych mi odmian rh najbardziej żółte to: Belkanto, Goldbukett, Karibia i Flava.
Miłego dnia
Małgosiu ale się napracowałaś, a jaki efekt
Jutro przejdę się do Biedronki może i u mnie będą takie ładne rododendrony. Kremowy też mi się marzy, bo jeszcze nie posiadam