Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Czarodziejko - cóż rzec ... ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Faktycznie zarośnięty :D
Warzywniak cudo
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ale bosko i zacisznie!! Ja też tak chcę ;:108

Zielnik jak dżungla :) Ja mam mały skalniak ziołowy, ale nie pytajcie co tam rośnie, bo nie umiem spamiętać tych ziółek :;230 Jest z pewnością oregano, tymianek, 2 mięty i jeszcze coś tam ;:224
Chyba muszę się do niego trochę przyłożyć, bo jakoś się zapuścił... (sam)

aaa miałam zapytać jak radzisz sobie z mchem na cegłach. Moje na ścieżce są dość mocno zacienione, no i śliskie.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Izabelko, zielnik masz utrzymany w cudnym klimacie, można tam siedzieć po całych dniach ;:138
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Różana - w ubiegłym roku był wylęg komarów i nie dało się tam siedzieć ani chwili :;230

Aguś - nie wiem jak to jest, ale niektóre miejsca mają tendencję do zapuszczania się samorzutnie :wink: . Ale to chyba znaczy, że roślinki tam dobrze się mają i nie nazbyt im dokuczmy. Cegły mi obrastają mchem tylko na przy murze, reszta w słońcu, więc większego problemu nie ma. Co najwyżej obracam "na plecki".

Goś - skusisz się :?: :;230 Pomidorów nie trzeba aż tak często podlewać :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak bym się nie dała.., komarom precz..
Krem na skórę, odstraszacz obok (świeca, spirala) i już 8-)
Izuniu, to jest fantastyczne miejsce i baaardzo mnie urzekły te filarki przy wejściu :wink:
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Izabelo, imienniczko moja ! Wreszcie dziś zwiedziłam u Ciebie wszystko ! Twój ogród to wyjątkowe miejsce ! Bardzo podoba mi się warzywnik - wygląda tak stylowo...I zielnik taki fajny, nawet kipiący. Masz tyle pieknych kwiatów, szczególnie wzruszyły mnie malwy.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Różana - cieszę, się, że sprawiłam przyjemność ;:180 A komary to twarde i krwiożercze bestie :;230 Świecy i spirali nie próbowałam...

Tamaryszku - A ja właśnie grasowałam po Twoim Świecie... Jakbyśmy się umawiały, to by tak nie wyszło :wink: Twoje komplementy są dla mnie jak ... chałwa ( czytaj najlepsza słodycz świata) :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale się zasiedziałam - jest już dziś. No to na dzień dobry zapytania. Czy to siewki ciemierników? Czy z tego prostego patyka widocznego w centrum zdjęcia na pierwszym planie uda się zrobić kalinowe drzewko?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj :wit
Wydaje mi się, że siewki, ale poczekajmy jak wypowiedzą się znawcy. U mnie pod ciemiernikiem tez takie rosną.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
magdala

Post »

Izo :wit Ja też mam identyczne siewki pod ciemiernikiem -to musi być to !! Tylko co z nimi dalej ???

Pień na kalinowe drzewko masz idealny ;:138 Ale może zacznij ją formować po kwitnieniu -bo nie będziesz miała
kwiatów...Moja nie ma takiego regularnego pieńka ,za bardzo rozgałęzia się we wszystkie strony.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Ogórecznik już w pamięci - już pytałam co on lubi :wink:
Izo ogórecznik jak już raz wysiejesz to już się go nie pozbędziesz,u mnie jest glina i też pięknie się rozsiewa ...wszędzie ,ale lubię go ,szkoda tylko ,że kwiatuszki chowa ...tak raczej zwisają,tak jakby wstydziły się pokazać jakie są piękne...kokietki... :;230
Jak pamiętam ,warzywnikiem już się zachwycałam ,ale jeszcze raz muszę potwierdzić,że gdybym miała tyle miejsca na pewno powieliłabym pomysł ,na taki swojski wspaniały jarzyniak...i znowu zazdroszczę... :roll: :oops:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magduś, Dorotko - wygląda na to, że mamy siewki ciemierników. Za kilka lat zakwitną :wink: Przepikuję kilka w doniczki i zakopię w cieniste i wilgotne miejsce. Może się uda...

Magduś - myślałam, żeby po kwitnieniu wyciąć pogięte gałęzie ( raptem dwie) i zostawić tą trzecią prostą. Tylko nie wiem, czy od razu próbować formować koronę na pieńku... Ech, zobaczę, jak będzie wyglądał ten pieniek za parę tygodni...

Nelu - bardzo bym chciała, żeby ogórecznik się rozsiewał. Bo u mnie jest tak: niebieskie jest ładne.... ładne bo niebieskie... Ale i pomidorek godny zachwytu i trzeba mu miejsce sposobić :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Witaj Iza! !Zdjęcia robisz chyba tylko ,gdy wypielisz,Zielka nie zobaczy sie u Ciebie w warzywniczku U mnie juz jest,co zauważyłam dzisiaj bez entuzjazmu
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

A to Ci ciemiernik obrodził! Zrób tak jak napisałaś, każdą sieweczkę starannie przesadź do donicy i zadołuj (tylko nie zapomnij podlewać) Ja miałam jedenaście siewek a utrzymały się cztery, ale właśnie zakwitają i o dziwo tak samo jak rodzicielka.
Bordowo. Co do kaliny to całkiem obiecujące plany...nie ma się nad czym zastanawiać. Tnij!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”