Ogród Soczewki
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Soczewki
MONIKO , jeżeli posadzisz do donicy i dostaną liści, to do ogrodu możesz wysadzać dopiero po ogrodnikach,gdyż dalie-1* mrozu i marzną liście. 

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gosiu obejżałam sobie szybciutko Twój ogród. Piękne rośliny, a wszczególności spodobał mi się ten duży bordowy krzew, który kwitnie na biało
Zdradz mi co to jest, Wygląda mi na pęcherznice.
Mieszkam pod Skierniewicami (do centrum mam 4 km) i mimo że mam tak blisko nie zawsze jestem na Święcie Owoców i Warzyw. Zraża mnie ten tłum ludzi i fakt że z roku na rok jest więcej stanowisk z jedzeniem niż z roślinami. Po drugie czesto taniej można kupić roślinki w szkółce niż na targach.Ale jak już jestem to kupuję kilka cebulek Jest bardzo fajna szkółka w Nowym Dworze za Skierniewicami i druga z krzewami i drzewami liściastymi -po drodze z Zyrardowa do Skierniewic. Pani ma przystępne ceny i zdrowe rośliny.
Jak będziesz w tym roku to zapraszam do mnie na kawę i coś słodkiego
Zdradz mi co to jest, Wygląda mi na pęcherznice.
Mieszkam pod Skierniewicami (do centrum mam 4 km) i mimo że mam tak blisko nie zawsze jestem na Święcie Owoców i Warzyw. Zraża mnie ten tłum ludzi i fakt że z roku na rok jest więcej stanowisk z jedzeniem niż z roślinami. Po drugie czesto taniej można kupić roślinki w szkółce niż na targach.Ale jak już jestem to kupuję kilka cebulek Jest bardzo fajna szkółka w Nowym Dworze za Skierniewicami i druga z krzewami i drzewami liściastymi -po drodze z Zyrardowa do Skierniewic. Pani ma przystępne ceny i zdrowe rośliny.
Jak będziesz w tym roku to zapraszam do mnie na kawę i coś słodkiego
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- 1000p
Taju to kiedy wsadzić kłącza do gruntu, bo ja myślałam że dopiero po ogrodnikach można.
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Chyba jestem już zmęczona. Pytanie nie aktualne, przecież napisałaś mi że na początku maja.
-- 31 mar 2010, o 21:39 --
Chyba jestem już zmęczona. Pytanie nie aktualne, przecież napisałaś mi że na początku maja.
-- 31 mar 2010, o 21:39 --
Pozdrawiam Monika
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko, ale dalie można podpędzić w domu w doniczkach i w maju wysadzić już takie rozrośnięte. Będą szybciej kwitły.
Wiem, że z roku na rok jest coraz więcej stanowisk nie związanych z roślinami, ale lubię mimo wszystko oglądać taki ogrom roślin. U mnie w okolicy nie ma takich większych szkółek.
Dziękuję za zaproszenie. Może skorzystam
I oczywiście zapraszam do Płocka.
Wiem, że z roku na rok jest coraz więcej stanowisk nie związanych z roślinami, ale lubię mimo wszystko oglądać taki ogrom roślin. U mnie w okolicy nie ma takich większych szkółek.
Dziękuję za zaproszenie. Może skorzystam

- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Witaj, widzę, że masz ogromne pole do działania, a i zrobione już bardzo dużo. I do tego pięknie
. Nowo zakupione liliowce mnie urzekły. Będę częstym gościem 

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
-
- 1000p
Gosiu dziękuję za odwiedziny, liliowce zaczęły wypuszczać pierwsze listki Już nie mogę się doczekać chwili kiedy zakwitną
Pozdrawiam Monika
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Re: Ogród Soczewki
Witam Moniko.
Urządzasz piękny ogród,ze smakiem,z wyczuciem bardzo mi się podoba u Ciebie.
A z liliowcami zaszalałaś niezmiernie tej wiosny
Masz jeszcze inne ulubieńce które chciałabyś mieć w dużej ilości w swoim ogródku?
Urządzasz piękny ogród,ze smakiem,z wyczuciem bardzo mi się podoba u Ciebie.
A z liliowcami zaszalałaś niezmiernie tej wiosny

Masz jeszcze inne ulubieńce które chciałabyś mieć w dużej ilości w swoim ogródku?

-
- 1000p
Witaj KaRo-dziękuję za pochwały (czyżby trochę nie na wyrost) W ogrodzie mam trochę iglaków, krzewów i drzewek . Przyznam się że zaniedbałam kwiaty. Oglądająć teraz ogrody forumowiczów zauważyłam jak u mnie pusto i mało kolorowo. Ale w tym roku nadrobię. Przyznam ,że mam obawy co do gęstych nasadzeń , boję się że mi coś nie wyjdzie, że nie będzie pasować.
Jak już pisałam kilka razy forum stało się dla mnie inspiracją , sciągą . Dzięki forum spojrzałam inaczej na żurawki, hosty. Odkryłam piekno liliowców i lili. Skusiłam się na irysy i piwonie.. Mam ochotę na hortensję ale nie wiem czy będzie u mnie rosła. Cieszę się, że przez przypadek weszłam na to forum- skorzysta na tym na pewno mój ogród.
Jak już pisałam kilka razy forum stało się dla mnie inspiracją , sciągą . Dzięki forum spojrzałam inaczej na żurawki, hosty. Odkryłam piekno liliowców i lili. Skusiłam się na irysy i piwonie.. Mam ochotę na hortensję ale nie wiem czy będzie u mnie rosła. Cieszę się, że przez przypadek weszłam na to forum- skorzysta na tym na pewno mój ogród.
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
A teraz moja druga pasja decoupage. W sobotę skorzystałam z wolnego czasu i przygotawałam doniczki i skrzyneczki na taras

Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Trochę wiosny z mojego ogrodu
Hiacynty prawie gotowe do zakwitnięcia

Ostatnie już w tym roku krokusy. Ten żóty zakwitł w środku thuji Teddy.

Nieśmiało zaczyna kwitnąć barwinek

Hiacynty prawie gotowe do zakwitnięcia

Ostatnie już w tym roku krokusy. Ten żóty zakwitł w środku thuji Teddy.

Nieśmiało zaczyna kwitnąć barwinek

Pozdrawiam Monika
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Soczewko, przepiękne są Twoje prace doniczkowo - skrzynkowe. Będą wspaniałą ozdobą tarasu. Niestety mi się marzą jedynie takie piękne doniczki bo nie mam na takie rzeczy ani odrobiny czasu, a w sklepach takich pięknych nie ma.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
- 1000p
Ewo niestety jest to bordzo pracochłonne zajęcie ale sprawia wiele przyjemności Ostatnio i ja nie miałam na to czasu. To moja pierwsza praca od wielu miesięcy. Podpowiem, że można takie rzeczy kupić na all
Pozdrawiam Monika
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Moniko. Pierwszy raz oglądam twój ogród. Bardzo mi się spodobał, a nade wszystko tyle przestrzeni. Wiem że to pewnie niedługo się zmieni...szybko się zapełni, ale ile się za to tam zmieści. . Oglądałam twojego cyprysika...także takiego miałam. Niestety już nie mam. Często zimą podmarzał. Co do roślinek...moje cany już w ziemi w donicach. Trzymam na razie w domu...jak tylko pogoda na to pozwoli wysadzę na ogródek. Już puszczają zielone. Także możesz tak zrobić. Ciekawa jestem twoich liliowców...także zaszalałam w tym roku z nimi po raz pierwszy. Będę podglądała twoje. Na pewno będą pięknie kwitły.