Siew,rozsada,pikowanie pomidorów cz.7

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
aniaop
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pikowanie pomidorów

Post »

Już widzę jaką zabawę by miały moje maluchy w mieszaniu mi tymi etykietkami :;230 :;230 :;230
Jak na doniczce nie napiszę to szanse zerowe rozróżni odmianę :D
Awatar użytkownika
Rybka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marcin221 pisze:chce się wam tak bawić z tymi mini doniczkami ;:14 ja sadze tylko do dużych pojemników drewnianych kilka desek i zrobione do jednej +\- 30 wchodzi i tak do czterech skrzynek HARNAŚ samokaczaca i świetna odmiana wysadzamy i praktycznie raz trzeba pochakac i czekamy na zbiory no i oczywiście oprysk konieczny niestety, nigdy bym sie z tym małym koktajlowym badziewiactwem nie bawił, i z palikowaniem i usuwaniem pędów, podlewaniem i prowadzeniem w szklarni bo po co :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :;230 :;230 ;:223 :heja :heja :heja
Trzeba sie troszke pobawic jeśli chce sie cieszyc smakiem kilkunastu odmian :wink:
A oprysk wcale nie jest konieczny, w zeszlym roku moje pomidorki nie byly skazone zadna chemia.

WESOLYCH SWIAT!
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja nie robie etykiet, tylko numeruję doniczki i wszystko notuję w zeszycie: odmiana i numer :wink:
Marcin221 pisze:nigdy bym sie z tym małym koktajlowym badziewiactwem nie bawił, i z palikowaniem i usuwaniem pędów, podlewaniem i prowadzeniem w szklarni bo po co
choćby dla własnej przyjemności no i dla niezastąpionego smaku np. niektórych malinówek :wink:
Pozdrawiam, Maciek.
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Marcin, przypominasz mi moją siostrę, miała swoją ulubioną odmianę i koniec , kropka - nie było dyskusji. Wiele trudu i nerwów kosztowało mnie w ub. roku, by przekonać ją by spróbowała czegoś innego, nowego. No i udało się. W tym roku sama zabiegała o to, by posiać kilkanaście odmian, bardzo przypadły jej do gustu Dyno i malinówki od Ani. I tych w tym roku będzie najwięcej a innych po dwie szt- na spróbowanie . Okaże się w sezonie co wypali a co nie wypali.
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Marcin, może po prostu dla przyjemności i satysfakcji z kilkunastu krzaczków pomidorka :) :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

A, jeszcze jedno - koktajlowe badziewiactwa uwielbiają moje szkraby, wręcz polują na każdą dojrzewającą kuleczkę, i też się bawię w minidoniczki, razem z dziećmi - duża dla nich radocha. (mam identyczne terakotowe w trzech rozmiarach :heja , są śliczne ;:138
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Raz czy dwa uprawiałwem kilkaset krzaków Talińskich na sprzedaż.Nie mam już chęci
dźwigać skrzynek,więc mogę pobawić się sadząc kilkadziesiąt odmian.Ilość plonu wcale
nie ma znaczenia,ważne,aby spróbować różnych pomidorów.Z ciekawością czekam
na słodkie od Kozuli,wzeszły szybciej od rzodkiewki.
Marcin221
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 maja 2009, o 23:01

Post »

oj tak z tego Harnasia to będzie smaczniutkich skrzynek, jeśli ktoś ma dużo czasu i cierpliwości aby sie bawić z 20 odmianami to nie ma sprawy, żeby sie wam tylko nie pomieszało co jest co, ja praktycznie wysadzam i zbieram prosto, smacznie, bez zbednej zabawy. A jaka macie pewność ze nie sadzicie 75% odmian pastewnych jeśli pierwszy raz , twarde gruba skóra i nie smaczne. Nie okłamujmy sie jest masa odmian pomidorów ale uważam ze większość :tan :tan :tan :tan :tan nie nadaje sie do spożycia.
Awatar użytkownika
Anna29
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 11:20

Post »

Moje po pikowaniu pomidorki: Baron i Koralik coś marniutko rosną :/ Chyba będę musiała zrobić jeszcze jedno podejście z Koralikiem, bo Barona już nie mam. :(
aciek
50p
50p
Od: 14 lut 2010, o 17:36

Post »

Czy wie ktoś może, owoce których odmian nadają się do suszenia? Czytałam, że "Plum tomatoe" i "San Marzano", ale nie wiem czy znajdę rozsady na rynku. Ja w tym roku wysiałam tylko Hektora i koktailowe, ale marzą mi się suszone pomidory własnej roboty.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Marcin221 pisze: A jaka macie pewność ze nie sadzicie 75% odmian pastewnych jeśli pierwszy raz , twarde gruba skóra i nie smaczne.
Zaciekawiony jestem,pastewne,to znaczy przeznaczone na karmę dla zwierząt?
jakie to odmiany?
Awatar użytkownika
wanderka
200p
200p
Od: 26 cze 2008, o 22:57

Post »

Braklo mi doniczek i do takich wiekszych - 13 x 14 cm posadzilam w katach po dwie sadzonki, zle zobilam?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

Marcin221 pisze:A jaka macie pewność ze nie sadzicie 75% odmian pastewnych jeśli pierwszy raz , twarde gruba skóra i nie smaczne
Kozuli ufam na słowo :wink: A część innych odmian polecił mi znajomy, resztę sam wybrałem, jeśli coś mi nie smakuje to z tego rezygnuję.
Myślę że smak pomidora zależy w dużym stopniu od nawożenia, te na oborniku są o niebo lepsze od tych rosnących na nawozie sztucznym, takie są moje obserwacje.
Ja z karłowych mam w tym roku betalux i bohuna, zobaczymy jak sie spiszą.

wanderko - powinno być ok, jak już podrosną mogą troche sobie przeszkadzać.
Pozdrawiam, Maciek.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

aciek pisze:Czy wie ktoś może, owoce których odmian nadają się do suszenia? Czytałam, że "Plum tomatoe" i "San Marzano", ale nie wiem czy znajdę rozsady na rynku. Ja w tym roku wysiałam tylko Hektora i koktailowe, ale marzą mi się suszone pomidory własnej roboty.
Nasiona tych drugich mogę ci posłać jeśli masz ochotę,mam oryginalne z Włoch. Pozdrawiam
Marcin221
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 maja 2009, o 23:01

Post »

Pastewne to twarde, o grubej skórze i bez smaku, Betalux jest ok tylko owoce trochę maławe ale smaczne, jest samokaczacy zero usuwania pędów bo plon będzie marny, Betaluxa siałem dobrych parę lat i mogę go polecić, zastępuje go teraz Hubalem z Ożarowa zobaczymy jak sie spisze. Owoce maja byc ponoć jeszcze większe niż HARNASIA :shock: :shock: :shock: :shock: ;:138 ;:138 ;:138 :heja :heja :heja :heja
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”