Witam wszystkich po świętach
U mnie dziś od rana pada deszcz, więc mam wreszcie czas na kompa i na to aby odpocząć po świętach
Dziękuję wszystkim za życzenia przesyłane na pw. Przed świętami miałam istne urwanie głowy i naprawdę nie miałam czasu aby odpisać.
Marzenko, piękna kompozycja. Super będzie to wyglądało kiedy roślinki się rozrosną
Madziu, szkoda cebulicy

, ale może odrośnie ... Ja podczas porządkowania rabat wydziabałam niebieskiego zawilca. Posadziłam go z powrotem i widzę, ze rośnie
W miniony tydzień miałam bardzo dużo pracy w ogrodzie, wokół obejścia i w domu. M miał kilka dni wolnego, więc chcieliśmy to wykorzystać, aby podgonić prace.
Została wreszcie posiana trawa na nowym kawałku ogrodu. 1,5 dnia zajęło przygotowanie ziemi pod siew. Sama nigdy nie dała bym sobie z tym rady. Na szczęście w sobotę zdołaliśmy posiać trawę i zawałować. Teraz czekam aż się zazieleni. Ogród z pewnością zyska wtedy na wyglądzie.
Cieszę się z dzisiejszego deszczyku, bo przyda się tej nowo posianej trawce.
Poza tym dokończona została pewna rabatka na skarpie, którą zaczęliśmy robić jeszcze w ub roku
Na początku rosła tam trawa, ale koszenie jej, to był istny koszmar.
Tak to wyglądało rok temu. Najpierw zlikwidowałam trawę
i zabraliśmy się do pracy
Zabrakło nam materiału na obrzeżę i tak stało niedokończone do ubiegłego tygodnia.
Wywaliłam stamtąd wszystkie skalniaki, dałam dużo dobrej ziemi i kompostu i zrobiłam całkiem nowe nasadzenia.
Dziś tak to wygląda
Oczywiście jest jeszcze nie dokończona, ale różnicę widać. Najbardziej cieszę się, ze zlikwidowałam ten nieudany "skalniak"
Aby ułatwić sobie pielęgnowanie tej rabatki myślę wyłożyć ją włókniną i wysypać korą. Obawiam się jednak, ze ta kora będzie się stamtąd zsuwać ....