U Lesi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: U Lesi

Post »

Aniu - świetna fota :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joasiu dziewczyny mają rację. W tym roku będziesz miała z dzieciątkiem laby. Tylko będzie jadło spało, jadło spało. Czego Ci bardzo życzę. ( Bo Czasem niestety tak nie jest). Dopiero w przyszłym roku będzie gorzej, bo będziesz musiała mieć oczy dookoła głowy i patrzeć będziesz nie na roślinki tylko co Twój kwiatuszek wyprawia np. wsuwa ziemię :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ziemię i wszystko inne :roll:
A jak zacznie raczkować czy chodzić to już w ogóle będzie czad :;230

Anuś a na to nie wpadłam :lol: , ja tylko wózek targałam na polko i w wózku małą usypiałam :D
Ale..
Nie w marcu :shock: :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Joasiu :D
Nie wiedziałam, że spodziewasz się dziecka- serdecznie gratuluję!! ;:196 ;:167
Pawełek urodził się w październiku i już od pierwszej wiosny był cały czas ze mną w ogrodzie. Zaowocowało to między innymi tym, że jak tylko przemówił, potrafił bezbłędnie nazwać wszystkie rosnące rośliny :lol: :lol: I nigdy niczego nie zrywał ani nie próbował, tłumaczyłam do znudzenia i wziął sobie do serca :lol: Jak widzisz, wcale kolejny rok nie musi być gorszy :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Joasiu,
Widzę że się wziełaś solidnie do pracy tylko nie przesadzaj z tą robotą bo może to przeszkadzać Zuzi, u mnie tez juz duzo roślinek rośnie mamy wreszcie tę naszą wiosenkę
zdrówka życzę
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Wszystkim strasznie dziękuję za troskę, wsparcie - jesteście WSPANIAŁE !!! Wczoraj miałam taki kryzys (jestem dość zabiegana, studia i praktyki na raz), odbija się to i na psychice i kondycji fizycznej. Wojtek ma już chyba przedsmak "baby blues'a", a najgorsze jest to, że jestem cholernie ambitna i nie bardzo umiem odpuszczać... Wczoraj pełna zapału usiadłam do forum ale Zuzka chyba jest zazdrosna i usiłowałam mi wejść do klatki piersiowej - więc musiałam się położyć, bo tak bolało.
Oczywiście nastrój mi siadł, bo sobie zaplanowałam, że nadgonię zaległości. Z drugiej strony jak się gniewać na Małą, skoro wczoraj Wojtkowi udało się nagrać jej bicie serca ;:3
Bardzo podoba mi się patent z leżakowaniem w ogrodzie, oby się sprawdził w przypadku Zuzi.
W ogrodzie codziennie nowe zmiany, co i rusz coś nowego się pojawia. Zresztą zaraz wrzucę fotki, choć od razu uprzedzam, że już nie są aktualne, bo wszystko rośnie jak na drożdżach.
Po Świętach mają przyjechać zamówione róże z Rosarium, jutro koniecznie muszę ostatecznie zdecydować gdzie je posadzę (co by nie było wtopy przy Wojtku, że zamówiłam więcej niż mam miejsca). Niestety kiepsko wygląda Nostalgia i Olimpische Freuer sadzone na przełomie listopada/grudnia - chyba zupełnie się nie przyjęły...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fotki
Beznadziejny trawnik na początku tygodnia, po wertykulacji i aeracji..
Obrazek
I po paru dniach...
Obrazek

Krokusy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szykują się żonkile - te zdjęcia z weekendu, ale dziś widziałam, że akurat na Święta się rozwiną :tan
Obrazek

A tak wygląda cała rabat z przodu domu. Widać, że azali japońskiej się dostało, ale była dokładnie zmasakrowana przez hałdę zalegającego śniegu. Mimo to wydaje mi się, że zakwitnie, choć pewnie mniej obficie. Rh mają się dobrze, zresztą udało się mi je podsypać siarką.
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pąki i pączki - czyli to co lubi ogrodnik wiosną oglądać najbardziej...

Obrazek
Obrazek
Powojniki - pąki giganty mają te wcześnie kwitnące (na pierwszym zdjęciu), choć powoli budzą się też późniejsze. Nie wiem tylko czy wszystkie, bo np. Alba Luxurians wygląda jak by miała połamane gałązki u samej podstawy przez nadmiar śniegu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Małe cebulowe: puszkinia i cebulica
Obrazek
Obrazek

Tulipany widzę wszędzie...
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i róże - powoli budzą się do życia, najwcześniej wystartowała Mme Hardy
(trochę kiepska ostrość zdjęcia :oops: )
Obrazek

Nostalgia i Olimpische Freuer sadzone na przełomie listopada/ grudnia...
Nie wygląda to za dobrze... Póki co nie rozgrzebuję kopczyków. O dziwo przezimowała w gruncie róża miniaturka, za którą nie dawałam złamanego grosza :shock:
Obrazek
Obrazek

Jutro postaram się zrobić bardziej aktualne fotki.
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetne foty, Asiu :uszy Pięknie się wszystko rozwija, ja mam wrażenie, że aż za pięknie, znaczy za szybko - porównuję z ubiegłym rokiem, i mimo późniejszego startu, wszystkie rośliny bardzo nadgoniły. Niestety wygląda na to, że w tym roku przymrozki będą jeszcze większym zagrożeniem, a tak liczyłam na późniejsze kwitnienie owocowych :?
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Polecam jeszcze taką różę Alchymist (ja jestem w niej zakochana )
Obrazek
Obrazek -
obłędnie pachnie, tę zime przy -20 przetrwała rewelacyjnie.
No i Bonikce (bo nie wiem czy masz)
Obrazek -
u mnie lepiej rośnie w świetlistym cieniu - kwiaty ładnie wybarwione w slonecznym natomiast kwiaty są blade i szybciej przekwitają (jak porównuję to wyglądają jak dwie różne róże)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Wiosna do Ciebie zajrzała i od razu świat wypiękniał. Ciekawa jestem jak Ci róże przezimowały, ale z fotek widać, że podobnie jak u mnie. Zawsze są jakieś straty. Ja się nie spieszę z cięciem, ani z rozgarnianiem kopczyków, jeszcze mogą być przymrozki. A forsycja dopiero przeciera zaspane oczka, ani myśli kwitnąć, piewnie jeszcze ze dwa tygodnie potrzebuje.
Pozdrawiam, D.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Joasiu, nareszcie widać wiosnę!! :D U mnie narcyzy też już mają pąki, ale raczej nie zakwitna na Święta...
Wesołych Świąt ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Frida pisze:Wiosna do Ciebie zajrzała i od razu świat wypiękniał. Ciekawa jestem jak Ci róże przezimowały, ale z fotek widać, że podobnie jak u mnie. Zawsze są jakieś straty. Ja się nie spieszę z cięciem, ani z rozgarnianiem kopczyków, jeszcze mogą być przymrozki. A forsycja dopiero przeciera zaspane oczka, ani myśli kwitnąć, piewnie jeszcze ze dwa tygodnie potrzebuje.
Pozdrawiam, D.
U mnie forsycja ma duże, żółte kwiaty, tylko jeszcze zamknięte. Ja już dawno zdjęłam okrycia, i rozgarnęłam kopczyki, bo róże ruszyły pod nimi. Ale ja mam patelnię, więc zupełnie inaczej to wygląda :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

U mnie forsycja zakwitła, jutro lub pojutrze wielkie cięcie róż :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”