Przemku to może chociaż jakiś aparacik lekko przechodzony ...takie to można w cenie maleńkiego iglaczka ...a przecież musisz jakoś dokumentować swoje skarby .
A może jakieś iglaczki z kwiatkami " we włosach" ale takich nie ma ...chociaż niektóre odmiany żółte "Gold" są po prostu urzekające .
Co ja dzisiaj wypisuję chyba mi ten deszcz zaszkodził
Ewo gdyby nie ponad 20 iglaków na liście i 10 żurawek i 11 paproci i 9 powojników to bym pomyślał o aparacie
Małgosiu to jest juz następny etap najpierw chce się mieć dzunglę a jak już zaczyna się ona robić i miejsca coraz mniej to szukamy małych iglaczków i innych drzew np kupiłem ostatnio dęba który po 10-15 latach będzie może mniał trochę ponad metr (Dąb szypułkowy "Menhir")
Przemku to u mnie było odwrotnie najpierw był aparat a potem roślinki ...lobię robić zdjęcia ...a Twoje "kieszonkowe " nie zawsze na wszystko starczy . No niestety nie można mieć wszystkiego ...ale za to wszystko przed Tobą .
Miłego dnia ...
Witajcie, wraz z nadejściem prawdziwej wiosny przyszło tyle zajęć że nie wiadomo w co ręce włożyć porządki, Święta i praca wogrodzie a jest jej dużo bo kończe wytyczać dróżki i zaczynam wyrównywać miejsce po jesiennych wykopach melioracyjnych, muszę przyznać że było to konieczne, bo zawsze było bardzo mokro i wiele roślin chorowało z tego powodu a teraz już wszystko wsiękło i odpłynęło, tylko ciężkiej pracy zostało całe mnóstwo. Geniu i u mnie już są pierwsze kwiatki trochę ich mało ale bardzo cieszą , zaraz je wkleję Igor witam , dzięki za miło słowa, z każdym dniem coraz więcej nowych kiełków się pojawia, wczoraj nawet nie mogłem się powstrzynać i odkopałem lilię orienpet wiem że tak nie można i wiem że przezimowała i ma się dobrze kielek już w połowie drogi do powierzchni
tą wierzbę wychodowałem kiedyś z kotków kupionych w pęczku do ozdoby stołu.
Abies procea i pierwsze krokuski
nie kwitnie ale ładny świerczek
widać kawałki kamiennych obwódek moich dróżek tylko to co w środku trzeba jeszcze odchwaścić i wyściółkować
wawrzynek pamiątka z okresu studiów i lat spędzonych na warmii
Zenku ta jodła jest jakaś taka "inna" byli tacy co myśleli że jest plastykowa
Jacku u mnie iglaki chyba są na pierwszym miejscu, chociaz coraz bardziej doceniam rośliny kwitnące róże, byliny i cebulowe. A wawrzynek rośnie wolno ale ma się całkiem dobrze lubi mkrą glebę , mam drugiego w bardziej słonecznym i suchym miejscy i rośnie dużo słabiej
Ewo na strusia troszkę za mały , to jest malutka perliczka
U mnie ostatnio sadzenie, floksy, liliowce, lilie, miskanty i róże :P , a czekam jeszcze na żurawki, paprocie, clematisy i trochę iglaczków chodzi jeszcze po głowie . A jeśli chodzi o róże to przybyły do mojej kolekcji takie jak:
ALLGOLD
EDEN ROSE 85
LUCIA
MINI ORANGE
TIP TOP
MME ISAAC PEREIRE
MORGENGRUSS
NOSTALGIE
SANTANA
THE PILGRIM
WHITE ROSE
YELLOW STAR