Ogród Grety
- Greta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Grety
- Greta
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pieknie, u mnie nadal mało co kwitnie,a najbardziej nie mogę doczekać siękwitnienia forsycji.
Witaj Greto
U mnie jest mało kwitnących w tym roku, wyginęły czy co
Ciągle jest zimno 
Wiosna do mnie chyba nie przyjdzie

Wiosna do mnie chyba nie przyjdzie

- Greta
Witam wieczorowo.
U mnie w ogrodzie wykopy pod całym domem , a na trawniku stoi koparka , pogrom... woda powoli opada i cofa się do koryta rzeczki ... oj kiedy będę mogła cos zrobić w ogrodzie?
na pocieszenie - sasanka

i jako ciekawostka fotki z mojej ulubionej giełdy kwiatowej ... oj tam jest gdzie buszować , ale zawartość portfela bardzo cierpi

U mnie w ogrodzie wykopy pod całym domem , a na trawniku stoi koparka , pogrom... woda powoli opada i cofa się do koryta rzeczki ... oj kiedy będę mogła cos zrobić w ogrodzie?
na pocieszenie - sasanka

i jako ciekawostka fotki z mojej ulubionej giełdy kwiatowej ... oj tam jest gdzie buszować , ale zawartość portfela bardzo cierpi

- Greta
ogromna tragedia Narodu Polskiego
mogę tylko dodać kwiat pasujący do tego co czuję
czarna orchidea nazwy nie znam - kiedyś dostałam ją od mojego M , podobnie jak dzisiaj kwiat Polski - ona też nie żyje , została na fotografi i wspomnieniach.

http://www.youtube.com/watch?v=7AypSk5i1ek
mogę tylko dodać kwiat pasujący do tego co czuję
czarna orchidea nazwy nie znam - kiedyś dostałam ją od mojego M , podobnie jak dzisiaj kwiat Polski - ona też nie żyje , została na fotografi i wspomnieniach.

http://www.youtube.com/watch?v=7AypSk5i1ek
- malgocha1960
Pobiegałabym po tych halach,tam można dostać małpiego rozumu.
- Greta
Wiem , że nie to forum , ale chcę napisać jedno zdanie na temat tego co dzieje się w Polsce i w sercach ludzi ... jeszcze nigdy nie odebrałam tyle telefonów , słów życzliwości , często od obcych ludzi , oni wiedzą tylko to , że jestem Polką , że w Polsce Żałoba Narodowa , ludzie dają mi kwiaty , a o godz.12 w poł. ktoś zapalił świece przed moim domem , ktoś położył tulipany ...
- malgocha1960
- Greta
Greto, obejrzałam Twój wątek, jestem pod wrażeniem Twej miłości
do miłorzębów polskich, to fajnie, że na obczyźnie dbasz o tego rodzaju polskie akcenty
Widzę, że ostatnio podniosłaś sobie ogrodniczą poprzeczkę i wzięłaś się za uprawę storczyków, uznawanych jednak za trudne rośliny, życzę powodzenia! A może tak dla podnoszenia wiedzy ogrodniczej
mogłabyś je podpisać? Szczególnie ciekawy wydał mi się ten taki paskowano-kratkowany
, co to?
Wzruszyło mnie to, co napisałaś o reakcji Niemców na tę naszą tragedię, o tych kwiatach przed Twoim domem. A jeśli chodzi o to, co napisałaś ostatnio, właśnie trzeba szukać w tym świecie tego, co stałe, pewne, nasze pasje też mogą być dla nas ukojeniem, pozdrawiam!

Wzruszyło mnie to, co napisałaś o reakcji Niemców na tę naszą tragedię, o tych kwiatach przed Twoim domem. A jeśli chodzi o to, co napisałaś ostatnio, właśnie trzeba szukać w tym świecie tego, co stałe, pewne, nasze pasje też mogą być dla nas ukojeniem, pozdrawiam!
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
GRETO- usiadłam troszkę na forum i zajrzałam do Twojego ogrodu.
Ja już nie jeden raz tam się wdarłam, tylko śladu po sobie nie pozostawiałam.
Bardzo mi się podoba Twój ogród i to co w nim poczynasz, nie mówiąc o domu który ma chyba piękną i ciepłą duszę.
Ale na największy podziw zasługujesz Ty, skąd masz tyle siły i czasu???
Do pozostawienia śladu po sobie skłoniły mnie Twoje rozmyślania nad sytuacją w naszym kraju.
Też nie mogę okiełznać swoich myśli, mam bardzo różne po dzisiejszych wiadomościach w mediach.
Aż boję się jutro rano obudzić i włączyć telewizor.
Ja już nie jeden raz tam się wdarłam, tylko śladu po sobie nie pozostawiałam.
Bardzo mi się podoba Twój ogród i to co w nim poczynasz, nie mówiąc o domu który ma chyba piękną i ciepłą duszę.
Ale na największy podziw zasługujesz Ty, skąd masz tyle siły i czasu???
Do pozostawienia śladu po sobie skłoniły mnie Twoje rozmyślania nad sytuacją w naszym kraju.
Też nie mogę okiełznać swoich myśli, mam bardzo różne po dzisiejszych wiadomościach w mediach.
Aż boję się jutro rano obudzić i włączyć telewizor.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna