Leśny ogród Moni68 cz.6
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.6
Moniko, te kępy mchu wyglądają rewelacyjnie. 

Moniu właśnie bardzo lubię u Ciebie tą roślinność w lesie a w szczególności Rh i azalki jak kwitną.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Padnięta, ale na chwilę jestem
Ogród wygląda coraz lepiej i to wynagradza mi poniesiony trud. Dzisiaj było wyjątkowo ciepło i słonecznie, przyjemnie się więc pracowało. Zrobiłam prawie wszystko, co zaplanowałam, na jutro zostało niewiele, o ile nie zacznie lać. Po świętach uporządkuję wrzosowisko i las. Najważniejsze, że dzisiaj udało mi się wszystko nawieźć obornikiem, teraz rośliny będą rosły w oczach
W dwóch miejscach zauważyłam kiełkujące lilie, a i najwcześniejsze narcyzy mają pąki. Reszta cebulowych łaskawie rośnie
Jutro chyba dokupię trochę prymul, żeby było bardziej kolorowo na święta.
Krzewy wyglądają nieźle, dostały potężną dawkę obornika, więc powinny szybko dojść do formy. Lada moment zakwitną pierisy i kiścienie. Forsycję mam nędzną, chociaż dużą, ale też zaszczyci mnie kwiatami
Właściwie nie wiem dlaczego, ale nie lubię zarówno ich, jak i krzewuszek. Magnolie mają mnóstwo pąków, liczę na ich spektakl!!
Pestko, dziękuję za Twą niezmiernie pochlebną opinię
Miło mi, że podoba Ci się mój ogród- zapraszam częściej tym bardziej, że niedługo zakwitną moje ukochane rh!!
Aniu, dziękuję
Zrobiłam dokładnie tak, jak napisałaś
Halinko, obiecuję poprawę
Dzisiaj o zdjęciach przypomniałam sobie dopiero późnym popołudniem, więc zrobiłam tylko trzy.

Padnięta, ale na chwilę jestem

Krzewy wyglądają nieźle, dostały potężną dawkę obornika, więc powinny szybko dojść do formy. Lada moment zakwitną pierisy i kiścienie. Forsycję mam nędzną, chociaż dużą, ale też zaszczyci mnie kwiatami

Pestko, dziękuję za Twą niezmiernie pochlebną opinię

Aniu, dziękuję

Halinko, obiecuję poprawę

-
Dzidziu, trzymam kciuki za Twoje kolorowe prymulki
Nie mam najlepszych doświadczeń z wysiewaniem, więc już od kilku lat tego nie robię.
Daluś, w ogrodzie zrobiłam praktycznie wszystko. Muszę jeszcze tylko w jednym miejscu przyciąć zniszczone przez mróz ostrokrzewy. Resztę prac wykonam po świętach. Ogród wyglada nieźle, nie będę musiała się wstydzić przed gośćmi
Pogoda była wyjątkowo piękna, aż nie chce się wierzyć, że to jeszcze marzec
Majeczko, a jak Twój mech po zimie? Powinno być wszystko w porządku, moje nie są uszkodzone. Uważaj tylko na szpaki, bo wyjątkowo lubią dziobać w ich pobliżu
Danusiu, dziękuję

Zaczyna się rozwijać Katharine Hodgkin- zdjęcie zrobiłam już dzisiaj, bo na jutro zapowiadają opady.

Daluś, w ogrodzie zrobiłam praktycznie wszystko. Muszę jeszcze tylko w jednym miejscu przyciąć zniszczone przez mróz ostrokrzewy. Resztę prac wykonam po świętach. Ogród wyglada nieźle, nie będę musiała się wstydzić przed gośćmi

Pogoda była wyjątkowo piękna, aż nie chce się wierzyć, że to jeszcze marzec

Majeczko, a jak Twój mech po zimie? Powinno być wszystko w porządku, moje nie są uszkodzone. Uważaj tylko na szpaki, bo wyjątkowo lubią dziobać w ich pobliżu

Danusiu, dziękuję

Zaczyna się rozwijać Katharine Hodgkin- zdjęcie zrobiłam już dzisiaj, bo na jutro zapowiadają opady.

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monisiu Kochana
gorące cmokasy za cudne fotki Twoim piękności ogrodowych

-
Halinko, jutro postaram się o więcej

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Moniko witam
Ciesze się, że wiekszość prac ogrodowych masz już za sobą. Ja niestety musiałam troszkę przystopować. Dom wzywa. Przed świętami i tak nie zdążyłabym zrobić wszystkiego co potrzeba. Brakuje mi budulca na kaskadę a woda w rzece jeszcze bardzo zimna brrr... Nie odważyłabym się wejść
Za to po świętach ruszam pełną parą. Tym bardziej, że zalągł mi się jeszcze jeden pomysł. Miałam problem z umiejscowieniem części liliowców - zamówiłam tyle, że nie miałam już miejsca na sadzenie. Ale wymyśliłam i po świętach będę realizować. Relacja na bieżąco
Pozdrawiam

Ciesze się, że wiekszość prac ogrodowych masz już za sobą. Ja niestety musiałam troszkę przystopować. Dom wzywa. Przed świętami i tak nie zdążyłabym zrobić wszystkiego co potrzeba. Brakuje mi budulca na kaskadę a woda w rzece jeszcze bardzo zimna brrr... Nie odważyłabym się wejść

Pozdrawiam
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ale ci zazdroszczę.Monia68 pisze: w ogrodzie zrobiłam praktycznie wszystko. Muszę jeszcze tylko w jednym miejscu przyciąć zniszczone przez mróz ostrokrzewy. Resztę prac wykonam po świętach. Ogród wyglada nieźle, nie będę musiała się wstydzić przed gośćmi![]()
![]()
Nie pamiętam bym kiedyś mogła to powiedzieć o swoim ogrodzie

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko. Ostro wzięłaś się za prace w swoim leśnym ogródku, bardzo dobrze. Teraz pozostanie ci go tylko dopieszczać.
. Ja na razie front...
. Stopniowo będę przesuwała się w zakamarki. Najważniejsze że już pięknie się robi w naszych ogródkach, kwitnąco..to i z ochotą porobi się resztę. Pozdrawiam. 

-
Kochane, witam Was serdecznie
Prognoza pogody się nie sprawdziła- jest ciepło i słonecznie!! Aż żal chodzić po sklepach...
Mariolu, nie wierzę
Zeniu, musiałam się ostro wziąć do pracy, bo ogród jest na mojej głowie. Ostatnie dni są naprawdę ciepłe, rośliny rwą się do życia i trzeba jak najszybciej uprzątnąć ten pozimowy bałagan. Front najważniejszy

Prognoza pogody się nie sprawdziła- jest ciepło i słonecznie!! Aż żal chodzić po sklepach...
Mariolu, nie wierzę

Zeniu, musiałam się ostro wziąć do pracy, bo ogród jest na mojej głowie. Ostatnie dni są naprawdę ciepłe, rośliny rwą się do życia i trzeba jak najszybciej uprzątnąć ten pozimowy bałagan. Front najważniejszy

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
Monisiu piękne widoczki
słońce wyszło to od razu ogród obudził się z zimowego snu
widzę że bratki zakupiłaś

-
Dziękuję, Isiu
Bratki kupiłam już jakiś czas temu, są trochę zmaltretowane przez nocne deszcze
Inne kolory posadziłam w skrzynce, ale zapomniałam zrobić zdjęcie.

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Jakie piękne widoki - choć powiem, że na mnie zrobiły największe wrażenie kępy mchu i rh - oj nie mogę się już doczekać spektaklu kwitnienia rh i azalii... 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Moniu Droga
wielkie buziaczki za fotki Twoich wiosennych piękności