Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Witaj Izuniu. Nie było mnie dwa dni - znowu Rzeszów :evil: a tutaj tyle się dzieje. Nie wyrabiam z czytaniem - chyba mnie dziś z pracy wyrzucą :? PO południ muszę wybrać się na obchód włości i przeprowadzić sesję fotograficzna. U nas wcale nie padało, więc podlać co nieco trzeba będzie. Wczoraj znów zaszalałam. Dobrze, że byłam sama bez m. bo tym razem czekałby go pewny zawał. Musze się sprężyć i zadołować zakupy przed jego powrotem z pracy.
Nieznany sukulent - zidentyfikowany przez Anię super. Mnie coś ostatnio wzięło na sukulenty :lol:
Pozdrawiam i życzę słoneczka
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Skrzydlinka boska, już jest na głównej liście chciejstw ;:224 :oops:
Narcyz nie gorszy :D
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Margo2 pisze:Aga wcale się nie dziwię, że mąż broni tej łączki. Też bym broniła. Przecież to raj. A ty chciałabyś go zlikwidować? W dodatku ile mniej pracy, bo myślę, że koszenie to tu często nie jest stosowane. Szkoda ścinać takie piękności.
Nie, nie, ja wcale nie chce jej likwidować !! Tylko czasem ukraść malutki kawałeczek na kwiatki, albo winogrona...
Z koszeniem jednak nie masz racji... to tylko w maju tak sobie można pofolgować... potem niestety trzeba regularnie kosić, bo inaczej by kosiarka utknęła. Niestety na tej glinie trawa rośnie bardzo intensywnie, koszenie jest wiec prawie na okrągło... jak skoszę na górce to na dole już trzeba, jak skoszę dół to w sadzie czy winniczce, albo wokół wysepek... Na szczęście kupiliśmy kosiarkę z napędem, bo starą trzeba było ciągnąć, a pod te górki pot się lał strugami...
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza, wracając do cyklamenów: http://www.ciekawyogrod.bnx.pl/readarti ... ticle_id=7,
Ja mam dyskowate, kwitną od trzech wiosen, ale nie rozrastają się.
Po przeczytaniu artykułu zastanawiam się nad ich przesadzeniem - jesienią :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Iza-belko ;:167 mistrzyni fotografii, nacieszyłam oczy Twoimi cudnymi kwiatuszkami ;:196 ;:196 ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Witam - wpadam na chwilę zdać relacje z wiosennego frontu :D Linia natarcia wiosny przesuwa się. Forsycje pękły, więc nastąpiło wielkie cięcie róż. Wyglądam jak po walce ze stadem tygrysów. Straty mrozowe niestety znaczne - niektóre róże cięte prawie do ziemi :evil: Co gorsza, te, które można by zostawić w jako-takim wzroście miały bruzdownicę :evil: Wyczytałam, że praktycznie nie ma na nią lekarstwa czyt. trucizny :evil: Niektóre róże mają już listeczki - a na nich mszyce :twisted: Chodzę więc wkurzona - na dodatek w pracy dużo pracy. Żeby tak w Wielkim Tygodniu... :?
Pomarudziłam, co :?: Ale od razu mi lepiej.

Witaj Toniu - miło, że zawitałaś w moim ogródku. Melduję, że niektóre irysy same sobie odkryły piętkę ;:3 Może to dobry znak... i przygotowanie do kwitnienia. Bo, ,że zamierzają wyjść z ogródka nie biorę pod uwagę, choć przyznaję, że wyglądają jakby się gdzieś wybierały :;230 Lubisz irysy!

Aniu Zielona - to może być Gasteria!

Igorku miły - falek eksperymentalny, wyrwany ze szponów hipermarketowej śmierci :wink: Narcyzy urocze to prawda, ale zapach doprawdy anielski, na pół pokoju.

Dorotko - mnie nie było chwilkę i zaległości rosną. I chyba dopiero w święta będę mogła bardziej zaistnieć forumowo. Mam nadzieję, że wszystko zdążyłaś zadołować :wink: U mnie pełna jawność - chyba nawet M częściej coś ściąga do ogródka, bo mnie ostatnio wstrzymuje myśl - i co ja z "tym" pocznę. Ucz się pilnie, pracuj z głową :wink: Mogłoby popadać, bo już muszę podlewać... W nocy kropiło, ale po południu już był kurz.

Aniu Różana - czy będę się piekła w piekle za kuszenie? Skrzydlinka boska ściągnie na mnie potępienie? E, chyba nie, taniutka i mało miejsca zajmuje :;230

Aguś - pracuj nad pięknem łączki, pracuj ciężko. Obiecuję, że będę oglądać z niemym zachwytem. I nie tylko ja...

Eluś - to może te moje to jesienne??? Poszukam więcej informacji, dalej będę oczęta wypatrywać za oznakami życia i na razie nie ruszam. Powinno im być dobrze, tam gdzie są.... tam, gdzie myślę, że są

Goś - aparat to fajna rzecz. U mnie robi za pamięć zewnętrzną - tylko po datowniku zdjęć jestem w stanie jako tako uporządkować wydarzenia. Moja pamięć czasu przeszłego ogranicza się to pór roku i pogody. Zapominam o datach urodzin, imienin, rocznic :oops:

Halinko - ja i mistrzyni fotografii :;230 Te dwa pierwsze "domowe" wyszły ładnie bo światło było urocze. Całus i proszę dbaj o siebie ;:170
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ło matko - już mszyca? Toż to armagedon wieszczy w sezonie. U mnie te kilka krzaczków róży też bardzo pomroziło, myślę że niektórych już nie uratuję. Na bruzdownicę nie działał by Confidor?
Łączę się w bólu - ilość pracy w pracy niestety może pogrążyć w czarnej rozpaczy ;:14
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izabelko, skrzydlinka boska i Cię nie potepię za to kuszenie :;230 , ale co z tego, że tania i mało miejsca zajmuje, jak jej nigdzie nie ma??? ;:223

Forsycje u mnie jeszcze śpią, przypuszczam, że obudzą się na święta :wink:
Mszyce??
Bruzdownica?
Już?? :shock:
Oj, muszę i u siebie przegląd zrobić :roll:
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Zdjęcia urocze, Izuniu.
Warzywniaczkiem oczywiście się zachwyciłam. :D Teraz widać go w całej okazałości.
Pomysł z cegłami fajny. Jak zostaną mi jeszcze jakieś cegły z rozbiórki, to wykorzystam
Twój sposób na ścieżki w warzywniaczku. No i piasku zazdroszczę, a właściwie tego
kopania i pielenia w nim.
A powiedz mi jeszcze, co to za budowla z cegieł? Tam sadzisz zioła?
Zdjęcie z bliska mile widziane. :wink:

Skrzydlinka naprzeciwlistna pięknie Ci zakwitła!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ale pięknie i kolorowo masz w domku ten sukulent śliczny i będzie kwit ci poczekam nie mów jak niech to będzie niespodzianka :wit
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

No jakże to tak...zostawić nas na długo, bez zdjęć na dobranoc/dzień dobry???
I jeszcze o mszycy i bruzdownicy? Niedobra!
Posadziłaś pewnie róże (nie może być inaczej!) Czy dowiem się wreszcie, gdzie je umieściłaś?
Kończ z tymi żmudnymi robotami i nadawaj, jak zwykle... Buziaki :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No...
Czekamy na Ciebie ;:65
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Iza wpadła w szał świątecznych porządków. Mam nadzieje, że o nas nie zapomniałaś.

Wesołych, spokojnych Świąt ci życzę ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Dziękuję miłym odwiedzającym - co prawda to prawda, wpadłam w szał pracy. Pracy w pracy, pracy w ogródku i pracy w domu - w tej właśnie kolejności :;230 Goście już jadą, niebawem dotrą i zaczną się rodzinne Święta ;:3 . Więc zanim dojadą, to już teraz składam wszystkim Gościom mojego ogródka życzenia pogodnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy. Chciałabym, aby ten czas dał nam chwilę wytchnienia i pozwolił odczuć radość budzącego się życia. Dla wszystkich wielkie ;:196

Dorotko - nie zapomniałam, jakże bym mogła. Dziękuję za życzenia ;:3

Aniu Różana - jestem ;:7 Tęskniłam...

Vito - mea culpa! Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, poza tym, że sadziłam róże :D Mąż przeniósł żywopłot z ligustru, usunął parę metrów trawnika i powstała duża rabata dla "starych" róż ;:138 Część jeszcze nie dojechała, ale miejsce już czeka.

Beato - jeszcze nie kwitnie - będę go pilnie obserwować, żeby zdać fotorelację. Myślę, że widok kwiatów rozbawi Cię.

Wisienko - budowla obfotografowana. Niebawem wkleję zdjęcia. Zgadłaś, że to zielnik.

Aniu Zielona - połączenie w okołopracowym bólu wielce mi było pomocne ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Izulku miły. zaniedbałam Cię, jak zresztą większość Forumków :oops: Wybacz! ;:180
Z wielkim zainteresowaniem czekam na zdjęcia zielnika!
Na dotychczasowych, jak wszystkich, uwiodła mnie skrzydlinka ... ale tez chyba dereń! Te żółte kwiatki to dereń? Piękne!
Troszkę Ci zazdroszczę tego zapachu narcyzów w domu ...
Ale pocieszam się, ze niedługo zakwitną szafirki, a one maja jeszcze bardziej pociągający zapach ;) :D
Buziaki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”