Modrzewi szczepionych mam trzy sztuki, ten o który pytasz ma 1o lat, ogólnie trzeba mocno strzyc żeby się zagęszczały. Cisów trudno mi teraz policzyć ale kilkanaście jest na pewno, cis może rosnąć w słońcu, w półcieniu a nawet w cieniu, mam taki ogromny formowany na kulę rosnący w towarzystwie trzech brzóz, świerka kłującego i jodły koreanki, radzi sobie tam świetnie, dzisiaj pracowałem w tym zakątku.
Jedną jodłę koreańską też mam rosnącą w takich warunkach jak piszesz i rośnie świetnie. Ogólnie iglaki lubią rosnąć w słońcu, ale w ogrodach nie zawsze możemy im takie miejsca zapewnić, nie martw się wszystko będzie Ci świetnie rosło, zawsze do roślin możesz użyć persfazji słownej, skutkuje

anka775 witam serdecznie, widzę po zdjęciu które wkleiłaś że nie musisz się niczego wstydzić, interesujący zakątek z tą ławko-huśtawką. Każdy z nas forumowiczów próbuje umniejszać urodę swojego ogrodu, ale to zwykła kokieteria, chcemy aby za naszą ciężką co tu mówić pracę, usłyszeć jakieś miłe słowo, to bardzo fajne jeśli coś stworzone przez nas podoba się też innym.
Także nie stresuj się, pokazuj co już masz w ogrodzie i oczywiście praca a na efekty nie będzie trzeba długo czekać, poza wzrostem roślin które wymagają czasu

Nie szkodzi Gosiu, jak najbardziej

Pozdrawiam Tomek

Pokażę trochę kwitnącej wczesnej wiosny w naszym ogrodzie, nie ma jej za wiele