Urozmaiceniem wystawy była piękna oprawa o tematyce świątecznej w bezpośrednim sąsiedztwie orchidei;
Tuż przed wyjazdem mogliśmy pooglądać z zewnątrz słynny 'Zwinger' w centrum Drezna.
Pod wieczór było już jednak trochę ciemno na robienie zdjęć, więc tylko migawka:
I żeby skończyć tematyką ogrodniczą, oto ciekawostka z wystawy - miniaturowe roślinki, które wyglądały jak żywe
w doniczkach wielkości naparstka. Czy ktoś rozpoznaje rodzaje
Piękności... A na ostatniej fotce to chyba mini-Phalaenopsis i mini-Paphiopedilum? Tylko to niebieskie i żółte nie wiem co...
Mam nadzieję, że jeszcze jakieś roślinki tam zostawiłyście do kupienia, bo na kilka mam ochotę... no dobra, to do widzenia, pędzę je "ukraść" a wieczorem mam nadzieję, że uda mi się również wstawić kilka fotek
Dzisiaj odkryłam ten wątek i postanowiłam również podzielić się z wami zdjęciami z dwóch wystaw, które miałam możliwość zwiedzić w tym miesiącu.
Była to 21 międzynarodowa wystawa w Bad Salzuflen/Niemcy. Odbyła się w dniach 4-7. 03.2010
Joane- dzięki za piękne fotki z wystawy. Same cudowności tam były. Mnie oczarowała ogromna ilość sabotków- tylko zmartwiły mnie trochę te aranżacje z ciętymi kwiatami sabotka- wolałabym je w doniczkach.
Ewelino, Asiu, Joane dziekuje za wspaniałe relacje. Dzięki nim chociaż w maleńkiej części mogłam w nich uczestniczyć. W każej relacji można obejrzeć bardzo ciekawe perełki, a resztę mogę sobie tylko dopowiedzieć .