Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Marcin to ostatnie ciepłe i słoneczne dni podgoniły tak wegetację. Jeszcze kilka dni temu leżał zlodowaciały śnieg.Jutro biorę się za trawnik , muszę rozsypać nawóz gdyż zbliżają się opady deszczu.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Dzisiejszy dzień według synoptyków miał być piękny i słoneczny,a jest od rana pochmurny choć ciepły +13 stopni.Zapowidane opady deszczu wystąpią widocznie wcześniej.
Życzę miłego dnia.
Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zenku szkoda że tak się ochłodziło , trudno wytrzymać dłużej w ogrodzie .
ja słyszałam że ogniki muszą mieć zaciszne miejsce .
u mnie nie mam takiego więc co roku marzną dałam sobie już z nimi spokój ,choć uwielbiam ich owocki jesienią i zimą .
Genia
ja słyszałam że ogniki muszą mieć zaciszne miejsce .
u mnie nie mam takiego więc co roku marzną dałam sobie już z nimi spokój ,choć uwielbiam ich owocki jesienią i zimą .
Genia

- ZENOBIUSZ
Witaj Geniu dzień dzisiejszy u mnie jest ciepły z temperaturą + 12 stopni i w miare słoneczny. Jeżeli pogoda się utrzyma na dotychczasowym poziomie , to jutro od rana wybieram się na działke i zabiorę się za grabienie trawnika.
Pozdrawiam Zenek
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Ognika zetnij nad ziemią,to wypuści nowe pędy,ja tak zrobiłam w ubiegłym roku z żółtym.Jest tylko bardziej płożący.Teraz niestety czeka to też czerwonego.Masz piękne ciemierniki.
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po usunięciu kretowisk zapewne masz miejsca gdzie nie ma trawy, czy masz zamiar dosiewać ją ?
Kiedy to będzie można zrobić. Mój mąż moją zrobił wertykulatorem, ale też są puste miejsca nie wiem czy dosiewać trawę czy poczekać, aż się rozkrzewi.
Kiedy to będzie można zrobić. Mój mąż moją zrobił wertykulatorem, ale też są puste miejsca nie wiem czy dosiewać trawę czy poczekać, aż się rozkrzewi.
- ZENOBIUSZ
Witaj Zuziu wygląda mi na to że moje ogniki przemarzły do granicy śniegu, i zapewne będę musiał je ściąc. Ale zastanawiam się czy podobna sytuacja nie powtórz sie w roku przyszłym, i czy w takim razie jest sens zajmować się takimi krzewami którym klimat nie odpowiada w moim ogrodzie. A może lepiej odrazu je usunąc i w to miejsce posadzić krzew który będzie cieszył oko i nie będzie przemarzał ???
Kasiu ja każdego roku w miejsca zniszczone przez kreta zawsze dosiewam nasiona traw, dokonuję tego po dokładnym zagrabieniu całego trawnika.Zasiana nowa trawa szybciej wypełnia wolne miejsca i po pewnym czasie tworzy jednolitą darn.
Kasiu ja każdego roku w miejsca zniszczone przez kreta zawsze dosiewam nasiona traw, dokonuję tego po dokładnym zagrabieniu całego trawnika.Zasiana nowa trawa szybciej wypełnia wolne miejsca i po pewnym czasie tworzy jednolitą darn.
Pozdrawiam Zenek
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Zenku.
Zaglądam czy już wiosennie u Ciebie.
Szkoda ognika, ale chyba u wszystkich są jakieś straty.
Mnóstwo ludziom ogniki prawie padły.
Nie wycinaj jeszcze, może odbije od korzeni.
Pozdrawiam spod pagórów.

Zaglądam czy już wiosennie u Ciebie.
Szkoda ognika, ale chyba u wszystkich są jakieś straty.
Mnóstwo ludziom ogniki prawie padły.
Nie wycinaj jeszcze, może odbije od korzeni.
Pozdrawiam spod pagórów.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ZENOBIUSZ
Witaj Grażynko przeglądając strony naszego forum, i spacerujac po ogrodach forumowiczów, zauważyłem własnie że wiele osób ma problemy z utrzymanie tych krzewów w dobrym stanie przez okres zimowy.
Ogniki są pieknymi i ozdobnymi krzewami zarówno latem jak i zimą , i dla tego je kupiłem nie wiedząc że są tak trudne do utrzymania w naszych regionach.
Ogniki są pieknymi i ozdobnymi krzewami zarówno latem jak i zimą , i dla tego je kupiłem nie wiedząc że są tak trudne do utrzymania w naszych regionach.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Dzisiejszy ciepły dzień do godzin południowych spędziłem w ogrodzie, kończąc przecinkę krzewów..
Z dnia na dzień co raz wiecej roślin wychodzi z ziemi aby ukazać swoje piękne kwiaty.
Oto kilka zdjęć z dnia dzisiejszego.

i modrzewnica która dobrze zniosła zimę

Z dnia na dzień co raz wiecej roślin wychodzi z ziemi aby ukazać swoje piękne kwiaty.
Oto kilka zdjęć z dnia dzisiejszego.

i modrzewnica która dobrze zniosła zimę

Pozdrawiam Zenek
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zenku ale masz piękne ślady wiosenki w ogrodzie
małe cebulowe iryski sa bardzo słodkie mam zamiar na jesieni wsadzić parę u siebie (dlaczego do tej pory tego nie zrobiłam nie wiem
) Pozdrawiam serdecznie 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Zenku cieszą te małe kwitnące roślinki i pomyśleć że niecały miesiąc temu była zima i nie było mowy o jakichkolwiek kwiatkach a teraz z dnia na dzień coraz więcej.
U mnie coś te iryski się zbuntowały i nie kwitną tak obficie jak co roku .
Genia
U mnie coś te iryski się zbuntowały i nie kwitną tak obficie jak co roku .
Genia

- ZENOBIUSZ
Witaj Isiu ciepła i słoneczna pogoda panując od kilku dni znacznie przyspieszyła wegetację, widać to po roślinach które w oczch rosną i rozpoczynają kwitnienie. Każdego dnia ukazuja się nowi przedstawiciele wiosny.
Geniu wiosna do mojego ogrodu wkroczyła zdecydowanie, i widać to po roślinach i krzewach które rozpoczeły marsz ku słońcu.
Iryski są to rośliny które rosną u nas drugi rok, i wspólnie z małżonko dziwimy się że tak pózno dostrzegliśmy ich piękno, jesienia postaramy sie dokupić jeszcze kilka innych kolorów.
Geniu wiosna do mojego ogrodu wkroczyła zdecydowanie, i widać to po roślinach i krzewach które rozpoczeły marsz ku słońcu.
Iryski są to rośliny które rosną u nas drugi rok, i wspólnie z małżonko dziwimy się że tak pózno dostrzegliśmy ich piękno, jesienia postaramy sie dokupić jeszcze kilka innych kolorów.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Witam po kilkudniowej nieobecności na forum, a to wszystko z powodu silnego przeziębienia po ostatnich wypadach na działkę. Piękne słoneczne i w miare ciepłe dni mobilizują człowieka do bardziej aktywnej pracy w ogrodzie, lecz brak umiaru i rozsądku kończy się póżniej chorobą. Mam nadzieję że po okresie świątecznym wróce do poprzedniej formy.
Pozdrawiam Zenek
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Zenek, widac wyraznie wiosne u Ciebie.
Zycze szybkiego powrotu do formy.
Pozdrawiam Markus
Zycze szybkiego powrotu do formy.
Pozdrawiam Markus