Iduś, liści też u mnie dostatek i od tygodnia z nimi walczę

Ale powolutku zaczyna to jakoś wyglądać. U mnie też dzisiaj pada, więc mam pretekst do odpoczynku od prac ogrodowych.
A od jutra nie będę miała czasu na ogród, bo zaczynam przygotowania do Świąt już pełną parą - porządki w domu, zakupy i gotowanie.
Gosiu, dzisiaj zauważyłam już całkiem duże pąki wczesnych tulipanków i ...UWAGA, UWAGA

- kwitnące sasanki
Jutro zrobię fotki.
Marcinku, ja też zamierzam w tym tygodniu dokarmić moje roślinki, ale muszę kupić specjalny nawóz eko, bo obiecałam sobie - w tym roku zero chemii w ogrodzie :P
Joluś, jeszcze nie jestem pewna, ale bardzo kiepsko wyglądają ogniki i trzmieliny; ciągle jednak mam nadzieję, że odbiją...że i tym razem czakram zadziała
Giguś w zasadzie nie będę cięła laurowiśni, ale zawsze kilka patyczków do ukorzenienia można jej będzie obciąć - jest już wielka i nic jej nie będzie
Dzisiaj dosyć zimno, troszkę przebijało się słoneczko, ale więcej było deszczu, a nawet przez chwilę padał ...grad!
Tak więc-chcąc nie chcąc- dzisiaj zrobiłam sobie przerwę w pracach ogrodowych i odpoczywam. Należy mi się, bo czeka mnie ciężki tydzień pod znakiem zakupów, sprzątania, gotowania, a potem świątecznych gości...
Ostróżka już jest całkiem spora, a skimia będzie ładnie kwitła (zapach ma oszałamiający), mimo że trochę pączków jej przemarzło