Moje kwiatki
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kwiatki
aha to dobrze :P a dlaczego zapałkę?
- esti42
- 1000p
- Od: 21 sty 2009, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem chyba dlatego że to drewno a jak wypalona to tak jak węgiel drzewny tylko że u mnie nie pomogło teraz zalewam okolicę bo moja hojka padła

JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

- Anetta
- 1000p
Ojej tak mi przykro, szczerze współczuję 

- chabermona
- 500p
- Od: 30 sty 2009, o 11:58
O jaka szkoda 

Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki
Re: M[IMG]http://i39.tinypic.com/orlzys.jpg[/IMG]oje kwiatki
Widać nieco za późno , szkoda.
Ale tak jak pisałem, jak się tylko lepiej ukorzeni to leci do Ciebie.
Wysłałem PW.

Co do pryskania czyli zraszania to H.Calicyna tego nie lubi i można ją tym załatwić na amen podobnie jak kolumnea czy fiołki.
I nie ma się co martwić bo nawet te łatwe w ukorzenianiu gatunki czasem nie wiadomo czemu nam padają. Ja sam komuś ukorzeniałem zwykłą H.Carnosę która jak wiadomo jest niczym perz tak chętna i szybka w ukorzenianiu i z 7 sadzonek mam ich 5 bo dwie nie wiadomo czemu padły . A razem były ukorzeniane i pobierane z tej samej matecznej. To inne bardziej trudne w ukorzenianiu mi już rosną bo pięknie się ukorzeniły. A te dwie po prostu zeszły.
Ale tak jak pisałem, jak się tylko lepiej ukorzeni to leci do Ciebie.
Wysłałem PW.

W ogóle jakikolwiek kawałek węgla drzewnego zapobiega podgniwaniu podczas ukorzeniania w wodzie i w ostateczności może to być spalona zapałka ale bez łepka. Tak kiedyś dziewczyny podpowiedziały odnośnie ukorzeniania listków fiołka bo wiecznie mi gniły i to dało rezultat pozytywny nie tylko u fiołków.anetta pisze:aha to dobrze :P a dlaczego zapałkę?
Co do pryskania czyli zraszania to H.Calicyna tego nie lubi i można ją tym załatwić na amen podobnie jak kolumnea czy fiołki.
I nie ma się co martwić bo nawet te łatwe w ukorzenianiu gatunki czasem nie wiadomo czemu nam padają. Ja sam komuś ukorzeniałem zwykłą H.Carnosę która jak wiadomo jest niczym perz tak chętna i szybka w ukorzenianiu i z 7 sadzonek mam ich 5 bo dwie nie wiadomo czemu padły . A razem były ukorzeniane i pobierane z tej samej matecznej. To inne bardziej trudne w ukorzenianiu mi już rosną bo pięknie się ukorzeniły. A te dwie po prostu zeszły.
- esti42
- 1000p
Odebrałam i wysłałam Kermitku pw
Ale mimo że listek odpadł to ogonek stoi w wodzie liczę że może coś jednak jeszcze puści bo tak wsadziłam bezlistne pędy carnosy i puściła tam gdzie były kiedyś liście wiem wiem łudzę się no ale co mi szkodzi zobaczyć nie
Ale mimo że listek odpadł to ogonek stoi w wodzie liczę że może coś jednak jeszcze puści bo tak wsadziłam bezlistne pędy carnosy i puściła tam gdzie były kiedyś liście wiem wiem łudzę się no ale co mi szkodzi zobaczyć nie

Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

- Anetta
- 1000p
Nie, nie, bardzo dobrze nie wyrzucaj tych pędzików, może puszczą 

esti42 pisze:Odebrałam i wysłałam Kermitku pw
Czasami się zdarzy że jednak odbije lecz bardo rzadko to się zdarza , Ja obecnie mam dwie takie stracone które mają mocne korzenie i też nie wywalam bo czasem właśnie od korzeni odbijają. I w ten sposób stoją niby puste doniczki na parapecie.anetta pisze:Nie, nie, bardzo dobrze nie wyrzucaj tych pędzików, może puszczą

Asiu nic za to nie chcę , kiedyś ja z Krysią dostawaliśmy roślinki od innych forumowiczów.
Nie mieliśmy wtedy zbyt wielu roślin a co za tym idzie nie było czym się dzielić. Obecnie dziele się chętnie jeśli tylko mogę i mam czym. Najlepszą zapłatą dla mnie jest czyjaś radość której nie dadzą żadne pieniądze bo tego kupić się nie da. I aby rosły i kwitły pięknie i obficie .

- esti42
- 1000p
Oj Kermitku normalnie nie wiesz jak się cieszę
Szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym normalnie z ''Bolsem'' przybiegła tylko sam byś musiał ją wypić bo ja to wróg alkoholu jestem
To teraz będę czekała na znak od ciebie

Szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym normalnie z ''Bolsem'' przybiegła tylko sam byś musiał ją wypić bo ja to wróg alkoholu jestem

To teraz będę czekała na znak od ciebie

Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

No to byśmy się patrzyli na nią bo ja też.esti42 pisze: Szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym normalnie z ''Bolsem'' przybiegła tylko sam byś musiał ją wypić bo ja to wróg alkoholu jestem![]()

Jedynie jakieś piwko od czasu do czasu ale to jedno i dość.

Będę wysyłał więcej tego bo i jeszcze do innych forumowiczów, więc wymyśliłem sobie że wtedy dam info na swoich pogaduchach w OFF-TOPIKU że je wysyłam. Zwłaszcza że PW nieraz coś szwankuje.esti42 pisze:To teraz będę czekała na znak od ciebie
- esti42
- 1000p

A jeżeli chodzi o piwko to ja nawet za tym nie przepadam jak już to z dużą ilością soku

To lete zajrzeć na twoje pogaduchy bo nawet nie wiedziałam że masz

Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

Asia to ja dopiero teraz zauważyłem żeś Ty nam złotkiem zaświeciła

Gratuluje

Gratuluje

- esti42
- 1000p
Tak Kermitku ja świecę a kwiatki mi na nerwach grają ale trzeba być cierpliwym 

Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

- esti42
- 1000p
To pokarzę wam teraz moją dawno nie pokazywaną księżniczkę

Moje fiołeczki

Kalanchoe

Wilczomlecz od AGI Z nie puścił korzeni tylko kwiatki

Afelandra po bardzo długim czasie puściła korzenie

Ginura chyba Anetta ją chciała odezwać się kto chciał bo nie pamiętam do tego jeszcze była begonia i jeszcze jakieś
to są te trzy roślinki co chciała ta osóbka proszę o kontakt pamiętam tylko tyle że ja chciałam trzykrotki
Gruboszki

Takiego mizernego mam skrzydłusia

Komarzyca

I na koniec -

Moje fiołeczki

Kalanchoe

Wilczomlecz od AGI Z nie puścił korzeni tylko kwiatki

Afelandra po bardzo długim czasie puściła korzenie

Ginura chyba Anetta ją chciała odezwać się kto chciał bo nie pamiętam do tego jeszcze była begonia i jeszcze jakieś

Gruboszki

Takiego mizernego mam skrzydłusia

Komarzyca

I na koniec -

Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Asiu to u mnie masz zarezerwowane trzykrotki
O jak fajnie ginurka ma już korzonki i begonia oraz epi super wyglądają
Już się nie mogę doczekać wymianki
Szeflerka ma pięknie wybarwione listki
Moja coś kaprysi ale dzięki temu uformowała się na drzewko....ma łodygę prawie łysą a na czubku kilka rozgałęzień i fajnie to wygląda
Fiołeczki i kalanchoe ślicznie kwitnie
Ja bym oberwała kwiatuszki u wilczomlecza bo go to osłabi a tak to pójdzie w korzenie
A on siedzi we wodzie czy w ziemi
Trzymam kciuki za skrzydłokwiata
- zawsze podziwiałam że tak pięknie Ci rośnie i to nawet zimą
Moja niestety padła 

Szeflerka ma pięknie wybarwione listki

Fiołeczki i kalanchoe ślicznie kwitnie

Ja bym oberwała kwiatuszki u wilczomlecza bo go to osłabi a tak to pójdzie w korzenie

Trzymam kciuki za skrzydłokwiata

- zawsze podziwiałam że tak pięknie Ci rośnie i to nawet zimą