Moje zielone cztery kąty 2010 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje zielone cztery kąty 2010 cz.1

Post »

No wiesz... jak to mawiają: Małe dzieci - mały kłopot... itd. :wink:
A tak serio... to ja lata całe miałam problem, bo brano mnie za młodszą, niż w rzeczywistości byłam :roll:
Na etapie małych dzieci (moich) bywało to krępujące :wink:
Więc się nie martw... bo 11 lat po studiach... to rzeczywiście dawno
magdala

Post »

gorzata76 pisze: Na etapie małych dzieci (moich) bywało to krępujące :wink:
Gosiu - po czterdziestce Ci przejdzie (skrępowanie)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale wtedy już dzieci małych nie będę miała... choć teraz taki trend :roll:
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

gorzata76 pisze:choć teraz taki trend :roll:
powiadasz..... hmmm
to trza pomysleć
a kysz.....
małam iść spać
magdala

Post »

Aaa! To źle zrozumiałam - pomyślałam ,że krępował Cię sam fakt ,że dają Ci mniej lat :D
a Tobie chodziło o komentarze w stylu "dzieci mają dzieci" :wink:

Jak ja miałam 15 lat -urodził się mój brat -no i oczywiście to ja najwięcej woziłam go na spacery wózeczkiem-
do dziś pamiętam te gromy spojrzeń ....
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I znów się rozkokosiliśmy :wink:
Witam wieczornie...
Wczoraj 100krotka narzekała na brak czasu, teraz ja sobie pomarudzę :roll:
Bo jak tu się za coś zabrać porządnie i do końca, kiedy popołudnie jest jedno, a chciałoby się obrobić i mieszkanie i ogródek... no i jeszcze obrazek wyszyć :wink:
W rezultacie w ogródku podziubałam troszeczkę: posadziłam ostatnie nabytki, rozgrzebałam róże - tu jedna pewna strata: Kronenbourg sadzony jesienią nie przeżył :(
Aaaa.... i jeszcze pienna NN, prezent urodzinowy, wygląda źle... bardzo źle :( a była zabezpieczona... na jesień wypuściła jeszcze listki... a teraz kruszy się pod palcami...
No, ale generalnie wszystko się z ziemi gramoli, bez ma malutkie listki, większość krzaczków spore pączki... kwitną pierwsze żonkile i cebulice :)
Zaczyna to wyglądać całkiem wiosennie ;:3
Co ja jeszcze dziś zrobiłam? Już wiem... wyrwałam chyba z milion :evil: kloników...

Humor mam zepsuty... M oznajmił, że w piątek musi być w Szczecinie... co oznacza, że nie będzie go w domu przez dwa dni przedświąteczne, a ja zostanę sama z przygotowaniami :evil:
Wprawdzie zrodził się w mojej głowie szatański plan wyjazdu przy tej okazji nad morze na święta... ale pogoda ma się skiepścić :cry:
Ech... idę walczyć dalej z igłą... a potem zarobek za obrazki przepuszczę w ogrodniczym :;230
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Gosiu szkoda twoich różyczek. Niestety chyba wszyscy w tym roku liczą straty. Ja niestety też.
A świątecznymi przygotowaniami się nie martw. Same się nakręcamy i potem ledwie sił starczy.
A z tymi obrazkami ... czyżbyś coś wyszywała?
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No właśnie miałam Ci powiedzieć, że jak sie nie wyrabia z planem to są dwa wyjścia - albo zwariować (nie polecam) albo zmienić plan ;-) No co, kurze się i tak wyciera, nie?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Się wyciera 8-)
A listwy w kuchni mam "niedemontowalne" :;230
No to zmieniłam plan :roll: a na dodatek jeszcze jutro rano jestem potrzebna w biurze ;:223
Za krótki ten weekend...
Agnieś... pochwalę się, jak skończę :wink:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Aż jestem ciekawa, co będziesz mogła kupić w ogrodniczym za jeden obrazek,
może i ja zacznę machać igłą zamiast bawić się bibułkami :;230
Postanowiłam nie wydawać już w ogrodniczym, ale np. dzisiaj to już musiałam coś kupić na posadzenie pomidorów.
Wychodzi na to, że muszę je postawić w głównym pokoju, w którym okno jest odkryte (bez firan)
nie chciałam tam robić slamsów - kupiłam takie komplety po sześć kwadratowych pojemników w podstawce :lol:
One chyba nie będą jednorazówkami, mam zamiar je używać za rok i jeszcze za rok ...
I nie róbcie problemu z przygotowaniami do świąt, myślałam, że młode pokolenie będzie bardziej wyluzowane.
Na inspekcję ktoś przyjdzie? sprawdzi te kurze??? Ech, przygadywał kocioł garnkowi,sama tam mam :wink:
I obiecuję sobie, że nie będę sprawdzać, czy synowa ma starte kurze na święta :;230 :;230
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Żonkile i cebulice Ci zakwitły, na nowe róże zarabiasz, słońce jeszcze świeci...będzie dobrze ;:108 . Przed świętami zawsze narzekamy na nawał pracy...i zawsze dajemy radę :D
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
magdala

Post »

elsi pisze: I nie róbcie problemu z przygotowaniami do świąt, myślałam, że młode pokolenie będzie bardziej wyluzowane.
Ale fajnie ;:138 Jestem młodym pokoleniem ;:138

Ja się wyluzowałam - sprzątnę tak zwyczajnie , w niedzielę na obiadek do teściów ,a
w poniedziałek umawiamy się z całą masą ludzi na wycieczkę ...Chyba będzie pogoda??
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to trochę porobiłas na działce. Obrazek ważna rzecz to na pewno prezent i nie wypada się nie wywiązac . Kesz to ważna rzecz to wtedy poszalejesz
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

elsi pisze:Wychodzi na to, że muszę je postawić w głównym pokoju, w którym okno jest odkryte (bez firan)
nie chciałam tam robić slamsów - kupiłam takie komplety po sześć kwadratowych pojemników w podstawce :lol:
Ja sobie zrobiłam totalne slamsy w kuchni - wczoraj poszło tam 14 obciętych (krzywo) butelek po coli ze sztobrami. Niektóre butelki mają jeszcze etykiety, inne nie - mówię wam jak elegancko :;230 Ciekawe kiedy M. mnie pogoni :roll:
I nie róbcie problemu z przygotowaniami do świąt, myślałam, że młode pokolenie będzie bardziej wyluzowane
Ja zdecydowanie (tak jak Magda) jestem wyluzowana :;230 Nawet myślę, że aż za bardzo, od kiedy zajęłam się ogrodem. No ale myślę tak - sprzątnąć można za parę dni, a taki warzywnik muszę mieć gotowy na już ;:170 I tak zawsze coś...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Najważniejsze, że kres kloników nastał, bo mógłby być problem... Patrzę na najlepszy słoneczny parapet w domu- jasne że w salonie... No slams - ale jaki uroczy ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”