WITAJ GRAŻYNKO
WIOSNA u Ciebie rozpoczęła kwitnienie . Krokusy ślicznie wyciągają się do słońca .Właśnie dziś dopiero u Ciebie przyjrzałam się krokusowym listkom .Będąc w ostatnią niedzielę na działce zobaczyłam właśnie takie wyrastające trawki .to pewnie będą krokusy( chyba ). Zrobię zdjęcie jak coś zakwitnie.
Jaki piekny dzień dziś był
przesadziłam pomidory....te co wcześniej siałam....bo te malinowe,później-i wylazł jeden....mam jeszcze pare nasionek-jeszcze raz posieję
I znowu mi brakło parapetów....musiałam wykorzystać stół
Aaaa...jeszcze kupiłam nawóz do rh i podsypałam wrzosom
Zakupiłam w końcu areator....Tak sie pisze? -jutro próba.....bo już tydzień czeka
no i jeszcze ....buty....normalne....do pracy nie do ogrodu
do ogrodu będą w poniedziałek w lidlu
Ewo-pieniek nie zdał roli...ani raz go nie drapała Aga....jeszcze drapię ale już mam dość....a tu wczoraj moja nauczycielka z podstawówki mi doniosła kilka z jednym dla siebie....no muszę przeciez a reszta zrobie wydmuszke -ofarbuję i na drugi rok będą gotowe do skrobania
Dziś była areacja ogrodu-znaczy trawnika ręczna.....oj,ciężko to...ciężko
Pierwiosnek ,którego moja mama nazwała -brokułem
Te pierwiosnki sa bardzo maleńkie....
Czy Wasze cebulice tez są takie małe no,moje więcej jak 2 centy to nie mają...
To są biedronkowe miniaturki
Mam tylko 3 szt.
A tych troszkę więcej
Biedronkowa korona....zdaje się...żółta
Trawnikowe bidule....
Udało mi się zrobić ...w miarę dobre zdj wrzośców
I ostatnie dziś zdj...ostrokrzew variegata chyba przemarzł...choć na dole ma zielone...co z nim zrobić?????
Witam,wiosna,ciepło i roślinki ruszyły...
U mnie ostrokrzew jest w gorszym stanie ale jeszcze trochę go przytrzymam zanim zapadnie decyzja co z nim.
Przytnij te brązowe łodyżki na lini zielonego i poczekaj czy odbije jeśli nie to przyjdzie jeszcze czas na drastyczniejsze ciecie...
Grażynko ale u Ciebie wiosennie ostrokrzew śmiało możesz przyciąć pomoże mu to i powinien się lepiej rozkrzewić.
Cebulice masz małe? A słyszałaś że małe jest piękne?
Patrząc na Twoją koronę Grazynko dochodzę do wniosku ,ze moje znowu nie będą mialy kwiatu . Chyba pójdą na smietnik ,gdyż całkiem inaczej wyglądają . Pierwiosnki u mnie jeszcze w powijakach a Twoje w kwiatach