MONIKO- ja dzisiaj także byłam na zakupach, ale liliowców kupiłam tylko 2 szt.
Ale Ty to zaszalałaś, będzie co oglądać latem.
Najbardziej podoba mi się Orchid Candy no i ten biały, zresztą co ja mówię wszystkie są śliczne.
Znalazłam w jednej z książek ogrodniczych ludowe prognozy pogody.
I tak na marzec brzmi przepowiednia
1 Marzec zielony-niedobre będą plany (chyba man to nie grozi)
2 Kto w marcu siać nie zaczyna, dobra swego zapomina.
3. 17 marca Gdy Zbigniew i Patryk mrożą ludziom uszy, dwie niedziele zima jeszcze śniegiem prószy.
I na kwiecień
1 W kwietniu więcej deszczu aniżeli słońca, znak, że pogoda w czerwcu- sucha i gorąca
2 Gdy motyle w ogrodzie tańczyć zaczynają, sadż, bo dni chłodne już tu nie bywają
3. 25 kwietnia Ile przed Markiem słonecznych dni i gorąca, tyle po nim dni chłodnych bez słońca
Widziałam Tajko, widziałam Twoje zakupy, piękne liliowce kupiłaś.
Mamy podobne upodobania co do liliowców bo Orchid Candy też mi się najbardziej podoba. Nie widziałam jej w realu ale mam nadzieję,że mnie nie rozczaruje
Witaj Monisiu
zajrzałam dziś do Twego ogrodu i mam zamiar nadal tu zagladać, by sledzić zmiany jakie zachodzą w Twoim " Soczewko" ogrodzie. pozdrawiam serdecznie i słonecznie
Witaj Monika,trafiłem tutaj przypadkiem i widzę że trzeba będzie zaglądać tutaj częściej ,masz ładny ogród,czekamy na dużo fotek Twoich kwiatów i nie tylko.Zauważyłem że lubisz liliowce,polecam zapoznać się z ofertą tego kolekcjonera http://www.liliowce.pl/oferta.html .pozdrawiam
Jakimś cudem udało mi się pogodzić porządki domowe z ogrodowymi. Jestem z siebie dumna bo odwaliłam kawał dobrej roboty.Ogród jest sporo większy od domu więc jeszcze nie wszystko zrobione, Ukradłam mężowi dwa 2 metry2 trawnika ( nie protestował)wykarczowałam trawę i posadziłam liliowce. Swoje miejsce znalazły także nowo zakupione hosty, lilie i i krokosomie Zostało mi jeszcze kilka cebulek i kłączy do posadzenia. Mam pytanie czy dalie można juz sadzić do gruntu?
Witaj Meg i Tomko, miło Was gościć. na razie mało tych zdjęć. a te które wstawiłam nie pokazują całości. Nadrobię w tym roku.
Tomko dzięki za link . Przepiękne. Swoją przygodę z liliowcami zaczęłam dopiero w tym roku więc poprzestanę na tych 13 odmianach i zobaczę co mi z nich urośnie. Jak będą chciały rosnąć w moim ogrodzie to stopniowo będę dokupywała im 'koleżanki" .
Magdo ja też się dziwię dlaczego wcześniej ich nie posadziłam, przcież mam tyle miejsca.
Sądzą, że buszowanie na forum daje dużo dobrego, jest dla mnie inspiracją. Zawsze można coś pięknego wypatrzeć