Moja Działeczka
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja Działeczka - Czyste k/Wdzydz Tucholskich
Wiesz Jadziu ja myślę, że one mają szanse na przeżycie. Przecież znoszą przycinanie i formowanie sekatorem - to może i zęby saren przetrzymają i odrosną. Ja bym ich nie usuwała z działki tylko obserwowała na wiosnę.
Pomysł z pastuchem moim zdaniem - bardzo dobry! Ja widziałam kiedyś w jakimś ogrodniczym programie takie ogrodzenie z pastucha, które w ogrodzie wyznaczało teren do biegania dla piesków - aby nie niszczyły rabat i pięknego skalniaka. Pieski tak się nauczyły, że nawet jak pastuch był nie podłączony to wcale nie zbliżały się do niego.
Cieszę się że macie oczko wodne - będę podglądać, jak będę je obsadzać. Bo oczko jest syna - ale obsadzenia dookoła to moja rola.
Pomysł z pastuchem moim zdaniem - bardzo dobry! Ja widziałam kiedyś w jakimś ogrodniczym programie takie ogrodzenie z pastucha, które w ogrodzie wyznaczało teren do biegania dla piesków - aby nie niszczyły rabat i pięknego skalniaka. Pieski tak się nauczyły, że nawet jak pastuch był nie podłączony to wcale nie zbliżały się do niego.
Cieszę się że macie oczko wodne - będę podglądać, jak będę je obsadzać. Bo oczko jest syna - ale obsadzenia dookoła to moja rola.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, masz fajny gril, czy to gotowy czy własnej roboty?
- Jadwiga 52
- 100p
- Od: 20 lut 2008, o 17:52
Marysiu. Masz rację, przecież tuje też się przycina. Nie pomyślałam o tym. Dodałaś mi otuchy, że może coś z nich jeszcze będzie. Pastuch również przyda się na psa,który jest jeszcze młody i głupiutki. Zaczyna kopać i wyrywa wszystko z korzeniami.
Oczko jest M, ale tam jest tylko woda. Ostatnio przyniosłam pałki wodne, które w tej chwili stoją osobno we wiadrze. Obsadzenie to już moja sprawa. Mam kilka zdjęć z zeszłego roku. Może coś wkleję. Nie jest to rewelacja, ale mnie się podoba.

Małgosiu Ten grill został zakupiony. Jest b. wygodny. Myślę, że zakup trafiony.
Pozdrawiam

Oczko jest M, ale tam jest tylko woda. Ostatnio przyniosłam pałki wodne, które w tej chwili stoją osobno we wiadrze. Obsadzenie to już moja sprawa. Mam kilka zdjęć z zeszłego roku. Może coś wkleję. Nie jest to rewelacja, ale mnie się podoba.

Małgosiu Ten grill został zakupiony. Jest b. wygodny. Myślę, że zakup trafiony.
Pozdrawiam

Moja działeczka - Czyste k/Wdzydz Tucholskich
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O to mi chodziło - teraz widzę wyraźnie otoczenie oczka. Ja też będę tylko obsadzać brzegi - do wody to syn się nie da dotknąć
Podoba mi się ten płotek, czy to z brzozowych gałązek? Sami to robiliście? Fajny, pomysłowy i taki... nietypowy

- Jadwiga 52
- 100p
Cześć Marysiu.
Ten płotek wydziergałam osobiście z gałązek ściętych, z brzozy.
Za długo taki płotek nie wytrzyma, ponieważ te gałązki po kilku latach (ok. 3) kruszą się i łamią. W zeszłym roku musiałam go rozebrać i spalić. W tym roku zrobię nowy. Szybko się go robi, tylko trzeba mieć gałęzie. Fajnie wyglądał - polecam.
Pozdrawiam JZ
Ten płotek wydziergałam osobiście z gałązek ściętych, z brzozy.
Za długo taki płotek nie wytrzyma, ponieważ te gałązki po kilku latach (ok. 3) kruszą się i łamią. W zeszłym roku musiałam go rozebrać i spalić. W tym roku zrobię nowy. Szybko się go robi, tylko trzeba mieć gałęzie. Fajnie wyglądał - polecam.
Pozdrawiam JZ

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Będę drążyć temat grila,jeżeli pozwolisz, gdzie go kupiłaś /jeżli nie tajemnica/ , bo jest odjazdowy?
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Mi też się podoba ten płotek koło oczka, sama robiłam z wikliny ale zawsze brakuje, będę teraz mieszała z gałązkami brzozy, Dziękuje , że podsunełaś mi taki pomysł.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
WITAJ JADZIU ja w ubiegłą niedzielę odwiedziłam swoją działkę .Jeszcze smutno i szaro na działce .Tylko z lasu dobiegały trele ptaków .Kretowiska są a jakże . Nie wiem co sie stało ale dwa młode Zywotniki Nana obsypały sie całkowicie z igliwia a jeden pozostał nie ruszony i tez się zastanawiam co z nich będzie .Jak będę w sobotę to zrobię zdjęcia to Ci pokażę.
Och bym zapomniała płotek pierwsza klasa .Pomysł na 6
Och bym zapomniała płotek pierwsza klasa .Pomysł na 6
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- Jadwiga 52
- 100p
Witam dziewczynki. Miło mi, że do mnie zaglądacie.
Małgosiu - tego grilla M z zięciem kupili koło Kościerzyny. Dwa razy musieli obrócić, ponieważ jest taki ciężki. Przytargali go przyczepką. Pa
Fabi - cieszę się, że podoba Ci się mój płotek. Bardzo szybko się go robi. Tylko trzeba przytargać gałęzi.
Pozdrawiam
Wiosenko - Przykro, że i Tobie narobiło szkody. Ale to zima czy sarny załatwiły Ci tuje? U mnie to sarny,. Od soboty mam pastucha elektrycznego, ciekawa jestem czy to zadziała? Mam nadzieję, że tak, bo popadłam w koszty i dobrze by było gdyby zdał egzamin. Pa pozdrawiam.
Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję ale nie miałam wiadomości na poczcie, że napisałyście.
Małgosiu - tego grilla M z zięciem kupili koło Kościerzyny. Dwa razy musieli obrócić, ponieważ jest taki ciężki. Przytargali go przyczepką. Pa

Fabi - cieszę się, że podoba Ci się mój płotek. Bardzo szybko się go robi. Tylko trzeba przytargać gałęzi.
Pozdrawiam

Wiosenko - Przykro, że i Tobie narobiło szkody. Ale to zima czy sarny załatwiły Ci tuje? U mnie to sarny,. Od soboty mam pastucha elektrycznego, ciekawa jestem czy to zadziała? Mam nadzieję, że tak, bo popadłam w koszty i dobrze by było gdyby zdał egzamin. Pa pozdrawiam.

Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję ale nie miałam wiadomości na poczcie, że napisałyście.

JADZIU raczej to zima załatwiła mi tuje .Mam ogrodzoną działkę siatką. Liczę na to że jakoś się jeszcze poddźwigną - tego życzę i Tobie. 

Pozdrawiam - wiosenka
- Jadwiga 52
- 100p
Wiosenko dziękuję za pocieszenie mnie w sprawie tych zjedzonych tujek, Spróbujemy na wiosnę coś z tym zrobić.
Chcę pokazać kilka zdjęć kwiatków, których nie znam nazw. Identyfikacja pomogła by mi odpowiednio je traktować.
Oto one:
.
Na tym ostatnim te różowe kwiatki.
Z góry dziękuję.
Chcę pokazać kilka zdjęć kwiatków, których nie znam nazw. Identyfikacja pomogła by mi odpowiednio je traktować.
Oto one:

Na tym ostatnim te różowe kwiatki.
Z góry dziękuję.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Pierwsze to chyba firletka, małe zdjęcia, spróbuj przybliżyć 

- Jadwiga 52
- 100p
- Jadwiga 52
- 100p
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
witam
pierwsze- czerwone firletka
drugie- nie jestem pewna ale wygląda na penstemon
trzecie to ubiorek wiecznie zielony.
pierwsze- czerwone firletka
drugie- nie jestem pewna ale wygląda na penstemon
trzecie to ubiorek wiecznie zielony.
Pozdrawiam Fabiola.