Z tego co pamiętam mogłeś nawet dostać i K.H. W mieszaninie drobnych cebul były także cebulki różnych irysków tyle, że były małe więc mogą zakwitnąć troszeczkę później.
Witaj Przemek, ależ Ty masz kępy irysów i do tego jakie superaśne O krokusach już nie wspomnę. Można spokojnie napisać, że wiosna zawitała u Ciebie na dobre. A nie boisz się o bób ? Przecież będą jeszcze przygruntowe przymrozki. Ale jak przykryjesz włókniną to nic im się nie powinno stać.
Witaj Marcinie! No irysy i mnie się bardzo podobają. Przygodę z nimi zacząłem ze 20 lat temu ale żółte i fioletowe pomimo dokupowania jakoś słabiej się rozmnażają. Mam problem bo kiedyś wymieszały mi się cebulę i choć od 2 lat próbuję je jakoś oznaczyć i porozdzielać to kiepsko mi to wychodzi. O bób się nie martwię, obkopię go troszeczkę jak ziemniaki a włóknina będzie czekała w pogotowiu. Na wszelki wypadek resztę bobu w tunelu przesadzę do większych pierścieni i do gruntu wysadzę dopiero po powrocie z Wrocławia, bo na święta jadę do rodziców.
Witaj Ida74! Zdjęcia niestety nie są zbyt dobre bo aparat coś się buntuje i trudno nastawić ostrość. Ale iryski i owszem ładne. W przyszłym roku wymieszam je troszeczkę z krokusami.
Przemku najprościej oznaczyć je wiążąc odpowiedni kolor np włóczki na odpowiednim kwiatku....
Piękne łany krokusików i irysków! I Bergenia już zaczyna kwitnąć!
Oj, wiosna pełną gębą!U mnie zaczynają już 2 odmiany tulipanków kwitnąć....
Twój ogród to taki raj na ziemi! miło się na to wszystko patrzy.
ps. w moim wątku wstawiłem fotki dwóch odmian krokusów których nie znam - może Ty je znasz. Żółta jest od Ciebie.