Moje małe królestwo - piku
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe słowa,
Amba-mój perykowiec ma 5lat, ponieważ początkowo przemarzał to nie kwitł, udało mu się to po 3 latach ale kwitnienie ma skromne więc zastanawiam się czym go zasilić
Soniu-ogród ma ok. 8 lat i tworzyłam go od początku, wcześniej były tam pola uprawne, więc wszystkie nasadzenia są nowe
,
Pawle-moja druga krzewuszka jest nowa i kwitnie poraz pierwszy
A dla pokolorowania jesiennego ogródka kupiłam sobie chryzantemkę

Amba-mój perykowiec ma 5lat, ponieważ początkowo przemarzał to nie kwitł, udało mu się to po 3 latach ale kwitnienie ma skromne więc zastanawiam się czym go zasilić

Soniu-ogród ma ok. 8 lat i tworzyłam go od początku, wcześniej były tam pola uprawne, więc wszystkie nasadzenia są nowe

Pawle-moja druga krzewuszka jest nowa i kwitnie poraz pierwszy

A dla pokolorowania jesiennego ogródka kupiłam sobie chryzantemkę

-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
PIKU a czy okrywałaś czymś perukowca na zimę?
Ja mojego okryłam gałązkami iglaków. Nie było to trudne bo był malutki. W tym roku planuję takie samo zabezpieczenie na zimę. jeśli chodzi o zasilanie - to mój był podlany kilkakrotnie rozcieńczoną gnojówką, nie sypałam żadnych nawozów mineralnych. No nic należy się uzbroić w cierpliwość i po prostu czekać. Pozdrowienia AMBA
Ja mojego okryłam gałązkami iglaków. Nie było to trudne bo był malutki. W tym roku planuję takie samo zabezpieczenie na zimę. jeśli chodzi o zasilanie - to mój był podlany kilkakrotnie rozcieńczoną gnojówką, nie sypałam żadnych nawozów mineralnych. No nic należy się uzbroić w cierpliwość i po prostu czekać. Pozdrowienia AMBA
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grzyby, "skroplona" róża, nowe nabytki, jesienne kolory, pięknie u Ciebie i smakowicie
Piku, pokaż jeszcze trochę zdjęć, proszę 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Piku dziękuję za super paczkę
ale trafiłaś
dostałam takie roślinki jakich jeszcze nie mam.(może to telepatia) 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, nie jesteś samaanulka pisze:Od rana spaceruję po Twoich włosciachPięknie i kolorowo.Faktycznie ta choroba jest zarażliwa.Jutro u mnie mają być nowe cebulki i patrząc na Twoje muszę jeszcze dokupić
Nie jesteś sama!!

Jak to odmiana tego świerczka, który mam takie ładne szyszeczki?
- piku
- Przyjaciel Forum
Aniu-cieszę się że zadowolona jesteś z roślinek, mam nadzieję, żę na wiosnę pokażesz efekty
,
KaRo-klona mam drugi rok i niczym go nie okrywałam, obsypałam tylko dookoła liśćmi, ale zima była łagodna
,
Anulko-bardzo się cieszę, że nie jestem sama bo po reprymendach mojego M trochę się zmartwiłam
,
Aanulo-Ciebie z cebulkami to chyba nie dogonię, bo mam w domu skuteczny hamulec, a co do świerczka to świerk pospolity odm. "Anna", więc powinnaś go mieć, a na wiosnę te szyszeczki są czerwone :P ,
A u mnie właśnie zakwitła jabłonka

KaRo-klona mam drugi rok i niczym go nie okrywałam, obsypałam tylko dookoła liśćmi, ale zima była łagodna

Anulko-bardzo się cieszę, że nie jestem sama bo po reprymendach mojego M trochę się zmartwiłam

Aanulo-Ciebie z cebulkami to chyba nie dogonię, bo mam w domu skuteczny hamulec, a co do świerczka to świerk pospolity odm. "Anna", więc powinnaś go mieć, a na wiosnę te szyszeczki są czerwone :P ,
A u mnie właśnie zakwitła jabłonka

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Piękne jesienne klimaty... czerwieniejące berberysy, astry, ślicznie przebarwiona trzmielina ( u mnie dopiero zaczynają się robić kolorowe niektóre listki) do tego świetnie utrzymany skalniak. Zazdroszczę Ci ,że nie musisz go odkopywać spod opadających igieł...
Widzę też ,że działasz tak , jak ja - kupujesz np. duuużo cebulek ( ślicznych zresztą ) a potem sie głowisz, gdzie je posadzisz...Ale zakupy zrobiłaś znakomite i w sumie z pewnością będziesz zadowolona. Wiosna zapowiada się u Ciebie bajecznie kolorowa
Widzę też ,że działasz tak , jak ja - kupujesz np. duuużo cebulek ( ślicznych zresztą ) a potem sie głowisz, gdzie je posadzisz...Ale zakupy zrobiłaś znakomite i w sumie z pewnością będziesz zadowolona. Wiosna zapowiada się u Ciebie bajecznie kolorowa

- piku
- Przyjaciel Forum
Witaj Ewelino-bardzo mi miło, że wstąpiłaś do mojego ogrodu, cieszy mnie, że nie tylko ja mam takie zakupowe pomysły, a skalniak też muszę odkrywać lecz spod liści
a może masz jakiś pomysł na sprawne oczyszczanie
Witaj Guciu-miło, że wpadłaś i cieszę sie, że Ci się podoba. Na razie to wszystkie moje pomysły, ale więcej znajdziesz tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=6722, możesz kopiować co chcesz przecież wszyscy tak robimy
I wreszcie zakwitły michałki

a może masz jakiś pomysł na sprawne oczyszczanie

Witaj Guciu-miło, że wpadłaś i cieszę sie, że Ci się podoba. Na razie to wszystkie moje pomysły, ale więcej znajdziesz tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=6722, możesz kopiować co chcesz przecież wszyscy tak robimy

I wreszcie zakwitły michałki