Kasiu wcale sie nie dziwię że choroba różana Cię ogarnęła to taka miła choroba co portfel kurczy różyczki na pewno się przyjmą kwiecień to dobry czas na to by je posadzić
Danusiu miło że zajrzałaś różyczki u mnie są w całkiem dobrym stanie, w połowie kwietnia odgarnę kopczyki wtedy zobaczymy na pewno, dla Ciebie zdjęcie oczara ja tez polowałam na tę roslinke za rozsądną cenę juz dawno
Gosiu dobrze poznałaś to pierwszy krokusik tylko telefonem pewnie słabo było widać, różyczki będą piękne i Twoje
pierwszy krokusik
wypuszcza młode listki ostróżka od Gosi Margo2 i wrzośce zaczynają kwitnienie
Witaj Isiu
Wrzośce pięknie się zapowiadają i tak wcześnie A różyczki wspaniale przezimowały, moje niestety nie miały tyle szczęścia, już widzę, że będę musiała nisko przycinać
Agniesiu na zdjęciu jest akurat pięknie przezimowana rabatówka Bonica nie wszystkie różyczki wyglądają tak ładnie zwłaszcza wiekokwiatowe, na razie reszty nie ruszam zaglądam im tylko delikatnie między łodyżkami
Halinko dziękuję też bardzo się cieszę że tak ładnie przezimował zobaczymy ile urośnie w tym roku
Witaj, Isiu
Widzę, że wiosna do Ciebie juz przyszła Ja ciągle na nią czekam i na razie cieszę się, że śnieg stopniał
Tu nie chodzi o spryt...wyjaśnienie u mnie, nie chcę sie powtarzać.
Miłego dnia
dzisiaj też udzielałam się w ogrodzie jak pewnie wiekszość z was przycięta wierzba mandżurska, posadzona różyczka Nevada, biała piwonia, pustynnik, budleja i grabiny trawnik piękna pogoda pozwoliła na prace w ogrodzie i planowanie nowych nasadzeń. Jutro też ma być tak ładnie
Isia ja również dzisiejszy dzień spędziłem w ogrodzie, z sekatorem w rękach. Dość ostrej przecinki dokonałem w pęcherznicach, niektórych berberysach a jutro biorę się za cięcie dereni.
Danusiu oczywiscie że nie Zenek to praktyk i dobry fachowiec więc i ja sie czegoś nauczę. Swoje pecherznice będe przycinała dopiero jak przekwitną, ja lubię ich kwiatki a rosną na zeszłorocznych pędach.
Miłego dnia