Kwiatki Adama
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki Adama
Adamie ale piękne kwiaty 

- katarzyna3221
- 500p
- Od: 25 lis 2009, o 21:15
Witaj Adamie
ja też jestem z Podkarpacia ..
Zastanawiam dlaczego ja dopiero do Ciebie dotarłam
kurcze normalnie aż nie do uwierzenia ,
jakie Ty masz piękne ,zadbane prawie świecące roślinki
ach te begonie i cała reszta
Piękne ,piękne i jeszcze raz piękne

Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ

- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Adamie.
Obejrzałam sobie dziś Twoje zielone i powiem Ci, że zrobiły na mnie duże wrażenie.
Aichryson boski.
Czy variegiata też tak szybko rośnie jak zwykły?
Nie wiem, ale tak mi się on spodobał, ze chyba zacznę się do Ciebie uśmiechać o maleńką szczepeczkę ;:106
Obejrzałam sobie dziś Twoje zielone i powiem Ci, że zrobiły na mnie duże wrażenie.
Aichryson boski.

Nie wiem, ale tak mi się on spodobał, ze chyba zacznę się do Ciebie uśmiechać o maleńką szczepeczkę ;:106
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Witaj Adamie masz wspaniałą kolekcję roślin i zobaczyłam u ciebie na pierwszych stronach agapant jest to moim marzeniem aby mieć takie kwiaty więc kilka dni temu zakupiłam po wielu miesiącach poszukiwań cebulki ,są bardzo małe i nie wiem czy trzeba je ustpiać na zimę? Jak duże cebulki kiitną? I czy mozna cały rok hodować to w doniczce na parapecie? Jak widzisz mam duzo pytań, bardzo mi zależało na tej roślinie i boję się że nie podołam jej uprawie.
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Adamie,roślinki ślicznie Ci rosną.
Bardzo mi się podoba fatsja.

WITAJCIE DZIEWCZYNY
w moich skromnych progach.
Aż się zawstydziłem
czytając tak pochlebne słowa .
Bardzo człowieka podbudowują takie miłe opinie.
Aniu , cieszę się , że bluszczyk i setkrezja ładnie ci rosną,
ale przykro mi z powodu strat w begoniach , miałaś takie ładne.
Wiesz , gdyby coś ... . służę pomocą.
Geniu temu aichrysonowi vatiegata , tak czasem "odbija "i trafiają się listki
całkiem białe.Begonie przetrwały zimę całkiem nieźle (żona dobrze się nimi opiekowała)
sadzonki czekają przygotowane dla Ciebie.
Jola dziękuję w ich imieniu.
Kasiu miło mi powitać ziemiankę . Widzę , że nas trochę z Podkarpacia tutaj jest.
Zapraszam ponownie do mojego wątku.
Kasiu (kati -1976 ) Aichryson variegata rośnie podobnie jak zwykły , dość szybko.
Możesz się uśmiechać :P do mnie o szczepkę , (bardzo lubię , gdy dziewczyny uśmiechają się do mnie
)
Elu ja agapant mam już długo (kilka lat ), na początku nie chciał mi kwitnąć , albo tylko kwitł pojedyńczymi
kwiatami . One nie lubią dużych doniczek , muszą mieć ciasno w doniczce (korzenie przerośnięte ).
Ja na zimę wstawiam do garażu i prawie sucho trzymam , a wiosną zwiększam podlewanie .
Lubią też dużo jedzonka.Są podobno dwa gatunki agapanta mniejsze i większe ja mam tego większego.
Edytko miło mi Cię u mnie gościć, fatsja to jeszcze maluszek (od Marzenki) chciałbym doczekać się
dużych jej rozmiarów , ciekawe czy ona szybko rośnie.

Aż się zawstydziłem

Bardzo człowieka podbudowują takie miłe opinie.
Aniu , cieszę się , że bluszczyk i setkrezja ładnie ci rosną,
ale przykro mi z powodu strat w begoniach , miałaś takie ładne.
Wiesz , gdyby coś ... . służę pomocą.
Geniu temu aichrysonowi vatiegata , tak czasem "odbija "i trafiają się listki
całkiem białe.Begonie przetrwały zimę całkiem nieźle (żona dobrze się nimi opiekowała)
sadzonki czekają przygotowane dla Ciebie.
Jola dziękuję w ich imieniu.
Kasiu miło mi powitać ziemiankę . Widzę , że nas trochę z Podkarpacia tutaj jest.
Zapraszam ponownie do mojego wątku.
Kasiu (kati -1976 ) Aichryson variegata rośnie podobnie jak zwykły , dość szybko.
Możesz się uśmiechać :P do mnie o szczepkę , (bardzo lubię , gdy dziewczyny uśmiechają się do mnie

Elu ja agapant mam już długo (kilka lat ), na początku nie chciał mi kwitnąć , albo tylko kwitł pojedyńczymi
kwiatami . One nie lubią dużych doniczek , muszą mieć ciasno w doniczce (korzenie przerośnięte ).
Ja na zimę wstawiam do garażu i prawie sucho trzymam , a wiosną zwiększam podlewanie .
Lubią też dużo jedzonka.Są podobno dwa gatunki agapanta mniejsze i większe ja mam tego większego.
Edytko miło mi Cię u mnie gościć, fatsja to jeszcze maluszek (od Marzenki) chciałbym doczekać się
dużych jej rozmiarów , ciekawe czy ona szybko rośnie.
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Super AdamieAdam S. pisze:[Kasiu (kati -1976 ) Aichryson variegata rośnie podobnie jak zwykły , dość szybko.
Możesz się uśmiechać :P do mnie o szczepkę , (bardzo lubię , gdy dziewczyny uśmiechają się do mnie)

To ja już zaczynam

Moje doniczkowce i sukulenty
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Adamie dziękuję za informację to ja pewnie posiadam ten mniejsz czy w takim razie mogłabym liczyć na kika cebulek od ciebie skoro masz tak dużo? 

Ela
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Dawno mnie u Ciebie nie było a tu takie śliczności pokazujesz, begonki, fatsja japońska, cissusik pięknie Ci rośnie no i aichryson też cudo 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Adam Bardzo się cieszę że masz dla mnie sadzonki , a ten aichryson też można rozmnożyć z listka ? najlepiej z białego to musiało by być cudo .
Powiedz co ja mam dla Ciebie przygotować z mojego ogrodu ?
Genia
Powiedz co ja mam dla Ciebie przygotować z mojego ogrodu ?
Genia

- katarzyna3221
- 500p
- Od: 25 lis 2009, o 21:15
Adamie czy Ty oby na pewno wiesz co robiszkati-1976 pisze:Super AdamieAdam S. pisze:[Kasiu (kati -1976 ) Aichryson variegata rośnie podobnie jak zwykły , dość szybko.
Możesz się uśmiechać :P do mnie o szczepkę , (bardzo lubię , gdy dziewczyny uśmiechają się do mnie)
![]()
To ja już zaczynam![]()
![]()
![]()
;:106
![]()

Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...

Kasiu (kati-1976 aichryson jest zaklepany dla Ciebie .
Elu nigdy jeszcze nie dzieliłem agapanta , jeśli mi się to uda to podzielę się z Tobą, nawet nie
wiem czy to są cebulki czy kłącza . Byłem dzisiaj w Rzeszowie przejerzdżając koło Lidla wsąpiłem do niego
i były tam też agapanty w kapersach , ale się zdziwiłem gdy w środku zobaczyłem maciupkie kłącze/ cebulkę,
nie wiem za ile lat one by zakwitły.
Anetko witam Cię i zapraszam częściej w odwiedziny .
Geniu jeszcze nie wiem jakie roślinki chcę , Ty masz ich tyle . Mój ogród świeci pustkami. Dogadamy się na pw.
Nie wiem czy z białego listka można rozmnożyć aichrysona - nigdy nie próbowałem .Sądzę , że to tylko brak zielonego
barwnika w roślinie
Kasiu właśnie się zastanawiam co ja najlepszego zrobiłem oznajmując ,że lubię gdy dziewczyny uśmiechają się do mnie ......
oczywiście żartuję myślę , że nie będzie tak źle , rośliny szybko odbijają , wręcz niektóre lubią obskubywanie.
Elu nigdy jeszcze nie dzieliłem agapanta , jeśli mi się to uda to podzielę się z Tobą, nawet nie
wiem czy to są cebulki czy kłącza . Byłem dzisiaj w Rzeszowie przejerzdżając koło Lidla wsąpiłem do niego
i były tam też agapanty w kapersach , ale się zdziwiłem gdy w środku zobaczyłem maciupkie kłącze/ cebulkę,
nie wiem za ile lat one by zakwitły.
Anetko witam Cię i zapraszam częściej w odwiedziny .
Geniu jeszcze nie wiem jakie roślinki chcę , Ty masz ich tyle . Mój ogród świeci pustkami. Dogadamy się na pw.
Nie wiem czy z białego listka można rozmnożyć aichrysona - nigdy nie próbowałem .Sądzę , że to tylko brak zielonego
barwnika w roślinie
Kasiu właśnie się zastanawiam co ja najlepszego zrobiłem oznajmując ,że lubię gdy dziewczyny uśmiechają się do mnie ......

oczywiście żartuję myślę , że nie będzie tak źle , rośliny szybko odbijają , wręcz niektóre lubią obskubywanie.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Adam teraz wiem czemu zawitałeś kiedyś na mój wątek .
Mój awatar cały czas się uśmiecha .
Genia

Mój awatar cały czas się uśmiecha .
Genia

Tak , Geniu masz racje . Ładne uśmiechy zawsze przyciągają ludzi .
Nic dziwnego , że Twój wątek tak szybko goni do przodu , aż trudno nadążyć z czytaniem .
Ty wiedziałaś jak forumowiczów przyciągnąć do siebie
Twój wątek zawsze można znaleźć na 1 -ej stronie , nie trzeba szukać go daleko. , bo jest zawsze pod ręką.

Nic dziwnego , że Twój wątek tak szybko goni do przodu , aż trudno nadążyć z czytaniem .

Ty wiedziałaś jak forumowiczów przyciągnąć do siebie

Twój wątek zawsze można znaleźć na 1 -ej stronie , nie trzeba szukać go daleko. , bo jest zawsze pod ręką.

Witaj Igorku , owszem u Geni nigdy nie jest nudno .
Ma coś w sobie , a inni lgną do niej .....
Ma coś w sobie , a inni lgną do niej .....