Marku, obejrzałam twój filmik o motylach i tak mi się lekko i kolorowo na duszy zrobiło :P
A za oknem wciąż szaro i ponuro, tym milej więc popatrzyć na falujące trawy i efemeryczne motylki
Widzę też, że u Ciebie już rozpoczęły się prace ogrodowe - też bym chciała, ale na razie choroba mnie uziemiła
Pozdrawiam cieplutko
Witaj, Marku. Powodzenia w przeróbkach. Zazdroszczę Ci odwagi. Ja stosuję metodę małych kroków i zawsze
mi żal wyrzucać roślinki.
Wspomniałeś o kocimiętkach, czy masz może intensywnie błękitną[c
Też już bym chętnie coś porobił w ogrodzie (już mnie normalnie nosi...), ale co zrobi się widok na taką możliwość to albo śnieżyca albo ziemia zamarza i nici z prac - ale liczę, że już się w końcu porządnie ociepli i oporządzę obydwa ogrody!
Niestety wiosna znów się oddala, już myślałem , że powalczę na poligonie (jak to Marzena określiła) a tu niestety zasypało mnie śniegiem. W dodatku choroba mnie dopadła i jestem uziemiony.
Comciu, dobrze, że mam te filmiki bo inaczej w ogóle nie miał bym co umieszczać w wątku.
Wiolu Twój park jest piękny...bardzo, bardzo lubię to miejsce. Najładniejsze są leśne sadzawki ...idealne do odgapienia i zrobienia takich w ogrodzie.
Pell Jak tak sobie oglądam ten łan rumianku to przypomina mi się obraz z muzeum Narodowego...ten który mi się tak bardzo podobał jak w nim byliśmy.
Co do roślinek to już mam wszystko zaplanowane. Na całej długości będą posadzone dąbrówki rozłogowe, gdzie więcej cienia to pojedynczo zasadzone hostki ....w samym strumieniu Bobrek Trólistkowy. Chcę uniknąć naciapania, plan jest taki żeby się zamknąć w góra czterech gatunkach roślin.
Geniu Wszystko się okaże za jakiś czas...straty będą. Widzę, że chyba się pożegnam w tym roku z łubinami i szałwią łąkową...marnie wyglądają jak na razie.
Dalu ....ech ja dopiero dziś się trochę lepiej czuje...dwa dni wstecz to byłem prawie warzywem. Prace ziemne to przez okno oglądam.....pokryte śniegiem w dodatku.
Gancjano Te Twoje kroczki są bardzo skuteczne , bo masz wyjątkowo piękny ogród.
Kocimiętki mam tylko jeden kolor...taki jak na fotkach w wątku.
Maju Najchętniej bym chciał już dziś pochwalić się efektami...ale jak patrzę za szyby....
Piterku Tobie i sobie życzę, żeby ta Pani Zima juz sobie poszła w chol..ę
Witaj Marku! Z zainteresowaniem zobaczyłem Twój ogród. Zdjęcia z lata robią wrażene.
Ogród wydaje sie pełny, soczysty, różnorodny.
Zwłaszcza połączenie bylin z trawami daje dobry efekt.
No i oczko - mam co podpatrywać przy budowie swojego.
Jacku Miło słyszeć, że ogród się podoba. Do pełności wiele mu brakuje...myślę, że z zaplanowanych nasadzeń jest dopiero 2/3. Może tego nie widać, ale mam jeszcze sporo wolnego miejsca. Oczko w tym roku chciałbym nieco zmodernizować...bo razi mnie w nim widoczna folia gdzieniegdzie.
Witam Marku ! Z zainteresowaniem kibicuję przebudowie ogrodu ! Bardzo jestem ciekawa efektów... A przecież skoro wszystko masz dokładnie przemyślane - na pewno będzie pieknie.
Nie znam się na irysach, ale kolor jest wyjątkowy...!
Marku u Ciebie już zakwitły a u mnie się ociągają , zobaczymy dzisiaj , wyginęły mi tylko żółte jesienią muszę dokupić bo zapomniałam poprzedniej jesieni .
Pozdrawiam i życzę owocnej pracy w ogrodzie i interesujących zmian .