Zielony zakątek - Katki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie :D Wspaniały pomysł z "udekorowaniem" kamieni :D Rojniki rewelacyjne a wrzosy powalające :shock: Super kolekcja Rododendronów ;:138 Tez bardzo je lubię ale nie mam do nich szczęścia :( Miałam dwa, to jeden mi ukradli a drugi, mimo, że był okryty, zmarzł :cry: ... bo ja mieszkam na biegunie zimna :wink: Teraz dokupiłam jeszcze jeden i mam nadzieję, że wytrzyma zimę i pięknie mi zakwitnie 8)
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Katka !

Ojej, jej.... ile nowych nasadzeń. Krzaczków rododendronów, po prostu Ci zazdroszczę. :wink: .... no tak odrobinę. :lol: Już widzę, jak zakwitną. Też zachorowałam na rododendrony, zresztą nie tylko. na razie dokupiłam tylko jednego. :(

Piękne zdjęcia jesieni. Pięknieje ta Twoja działeczka. Z serca gratuluję. :D

Pozdrawiam serdecznie
Maria
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59

Post »

Jolciu no mam taką nadzieję, że wiosna będzie kolorowa, w sumie mam 17 gatunków razem z Azaliami japońskimi.

Aniu (aanula) witam i cieszę się tak miłymi słowami od Ciebie :D . Jak u mnie przeżyją zimę to się okaże na wiosnę. Ostatnia zima była łagodna to i nic mi nie wymarzło, ale i tu u mnie bywa zimno.

Marysiu wielkie dzięki z głębi serca Ty zawsze masz dla mnie tyle ciepłych słów, że aż serce się raduje :D . Życzę Tobie realizacji wszystkich tych roślinnych „zachorowań”.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

Mój nowy ogrodowy przyjaciel :D :wink:

Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj
Śliczne to twoje wrzosowisko. Ja też uwielbiam wrzosy, różaneczniki, azalie i inne kwasolubne,ale nie mam aż takiej kolekcji jak ty.Co to będzie się działo na wiosnę- już się nie mogę doczekać.
A czy ta trzmielina japońska przetrzyma zimę?
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
konto-nieaktywne2
---
Od: 18 sty 2007, o 08:26

Post »

Z wielką przyjemnością pospacerowalem po Twoim ogrodzie. Jest wspanialy. :P
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Katko ależ śliczny ten twój nowy przyjaciel :P
Tak patrzy jakby pozował do zdjęcia :D - też bym chciała mieć takiego w swoim ogródku , ale na naszych działkach jest u jednej pani około10 kotów i one buszują u nas po działkach i robią tylko szkody :twisted: .
Już nawet jest mało ptaków bo też na nie polują :evil: . No cóż nie wszystko można mieć , ale za to się cieszę że jest u ciebie taki śliczny gość :lol: .
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p

Post »

Jolciu, chyba żartujesz. :shock: ... Ja panicznie wręcz boję się wszelkich "gadów". Węże, jaszczurki i żaby... wywołują we mnie niesamowity lęk i obrzydzenie. Nic na to nie poradzę. Dobrze, że u mnie nie ma takiego przyjaciela. Kiedyś, na działce leśnej, podczas pielenia, chwyciłam przez nieuwagę taką wielką...śliską ...żabę....brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Było krzyku, że aż wstyd. :oops: M.... to dopiero się uśmiał. :roll:

No...ale dobrze, że kochacie takie stworzonka i cieszycie, że odwiedzają Wasze ogrody. Ja to wolę ptaszki i wiewiórki. ;:87

Pozdrawiam
Maria
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Super jaszczureczka,to zwinka?
Ja z kolei uwielbiam takie "gadzinki",nawet mam fotkę z boa dusicielem oplecionym na szyi-żywym!Bardzo miły i cieplutki w dotyku.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Marysiu ja lubię takie zwierzątka :P . Jedynie czego się boję to są to pająki i brzydzę się pędraków i to wszystko ;:79 .
Jakby u mnie była taka jaszczureczka to nie byłoby ślimaków ;:114 .
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Katka
200p
200p

Post »

Dorota Czechowicz pisze:A czy ta trzmielina japońska przetrzyma zimę?
Witaj Dorotko!
Nie wiem czy przetrzyma zimę, bardzo mocno ją otulę, ale wszystko zależeć będzie od tego jaka ta zima przyjdzie :roll: .

Kacper wielkie dzięki :D .

Jolciu tak patrzy, bo to jest gad oswojony i lubi pozować do zdjęć, spokojnie daje się brać na ręce a ponieważ ja jestem fanem "gadziorów" to ją tresuje :wink: :lol: .

Obrazek

Marysiu mówisz i masz :D , proszę dla Ciebie specjalnie ptaszek i wiewiórka. Takie zwierzaki też mnie odwiedzają.

Obrazek Obrazek

Basiu (basga) nie wiem jaki to gatunek jaszczurki, ale chyba zwinka.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Kontakt:

Post »

Katka, zachwycił mnie Twój ogród... zaraz zabieram się do ponownego oglądania, ale musiałam to napisać: PIęKNY! Odtąd będzie dla mnie wzorem. Aż nabrałam chęci do ciężkiej ogrodowej pracy i to już natychmiast. Dla takich efektów warto. Będę pytać, oglądać, znowu pytać...
Katka
200p
200p

Post »

Martusiu aż mi mowę odebrało :shock: :oops: ...
Cieszę się ogromnie, że tak Ci się podoba, ale ja wcale nie uważam, aby był taki piękny, jeszcze wiele w nim do zrobienia. Niemniej cieszę się strasznie, że natchnął Cię chęcią do pracy ogrodowej :D . Zapraszam serdecznie zaglądaj, pytaj, choć ja jestem jeszcze „młody” i niedoświadczony zbytnio ogrodnik :wink: .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p

Post »

Katka pisze:
Marysiu mówisz i masz :D , proszę dla Ciebie specjalnie ptaszek i wiewiórka. Takie zwierzaki też mnie odwiedzają.

Obrazek Obrazek
To ....To....rozumiem. Cudowne stworzonka. :D
Dziękuję pięknie Katko. ;:79

Pozdrawiam cieplutko
Maria
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »