Mój ogród na wsi
Re: Mój ogród na wsi
Majeczko lilie azjatyckie sadzę w odległości ok 30 cm jedna od drugiej.
Bożenko te eksperymenty , to pierwszy raz w tym roku
, ale gdyby ludzie nie eksperymentowali to nie byłoby nowych odmian co nie

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dąbek ładnie rośnie
dzisiaj znów działałam w ogrodzie 
Ach normalnie jestem w swoim żywiole

Ach normalnie jestem w swoim żywiole

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu piszesz , że eksperymentujesz pierwszy raz w tym roku, rok się niedawno zaczął, do końca roku może jeszcze będziesz na coś miała ochotę,- no i dobrze metodą prób i błędów może coś wyjść całkiem niepowtarzającego
pozdrawiam

pozdrawiam

Majeczko ja też dzisiaj działałam w ogrodzie na wsi, chociaż deszcz padał to mi wcale nie przeszkadzał, dosłownie taplałam się w błocie.Posadziłam byliny z biedronki, bodziszki, tawułki i tojady. Bodziszków miało być 3 szt a było 5, tojady 2 -miało być 3, tawułki zgodnie- 3.Twoją bordowa żurawka rośnie i dobrze się ma .Wymarzły trytomy a szkoda wielka , bo miałam żółte i pomarańczowe.Zobaczę jeszcze na działce czy żyja , bo będąc nie zwróciłam uwagi. Zła jestem bo trytomy mi nigdy nie wymarzały a miałam je z 10 lat, same nawet się siały.Przyczynę znam w momencie gdy był duży mróz u nas nie było śniegu .Pewnie będę odkrywała po kolei ,którym roślinkom zaszkodził.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anka zobacz w biedronce, ja i wiele dziewczyn trytomię kupiłyśmy w biedronce
- majka300
- 1000p
Aniu wielka szkoda trytomy
ale...jak byś chciała to mogę ci jedną dać sadzoneczkę
zamówiłam jedną ale mam dwie taką jak na zdjęciu z PNOS 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- majka300
- 1000p
Mówisz że posadziłaś już tawułki a jak moje mam w doniczkach bo wypuściły już w woreczkach to nie wiem chyba jeszcze nie mogę co bo jakby przyszły przymrozki to mogłyby mi zmarznąć?
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Majeczko, dziękuję z dobre serce ale nie ma takiej potrzeby.Miałam chyba z 40 takich jak pokazałaś .Rozdawałam kępami sąsiadkom na działce, więc jest nadzieja , że którejś się ostała.Nie wiem czy na działce też zmarzła, bo na wsi zmarzła ponieważ rosła na góreczce.Najbardziej to mi szkoda żółtej , bo ją w tamtym roku dostałam.A jak zmarzły wszystkie to kupię nasiona i wysieje , tamte tez miałam z nasion.
Tawułki posadź najwyżej przykryj jakąś doniczką .
Tawułki posadź najwyżej przykryj jakąś doniczką .
Bożenko , masz rację -widziałam ja tam , tylko o tym ,że zmarzła dowiedziałam się dzisiaj.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu witaj pierwszego dnia wiosny i niech Ci każdy dzień przynosi miłe niespodzianki a nie takie , o których piszesz. Żal,że trytomie wymarzły bo to piękne kwiaty. Miałam 2 z siewu i od Doneczki wzięłam na wymianę za inne. Tez boje się o to co zastanę na działce, mięliśmy dziś wpaść przyciąć winogrona i jabłoń ale wczoraj i dziś pada. Dlatego nadal żyję w niewiedzy co przeżyło itd
Krysiu mam cicha nadzieję , że te w mieście żyją.
póki nie widziałam, że zmarzły to cały czas się łudzę , że są.Bałam się na balkonie zaglądać do powojnika podejrzewając najgorsze , a on sprawił mi przyjemność i żyje. 

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Aniu.
Ja też byłam dzisiaj na działce- wiosna już jest
roślinki wychodzą z ziemi.
Poobcinałam, posprzątałam, trochę posadziłam- szkoda, że nie można być cały czas
M znalazł mi miejsce na powojniki przy altanie, tylko musi rynnę założyć, bo tam kapie.
Aż przyjemnie teraz myśleć o tym, żeby lecieć popracować
A więc pozdrowienia wiosenne
Ja też byłam dzisiaj na działce- wiosna już jest

Poobcinałam, posprzątałam, trochę posadziłam- szkoda, że nie można być cały czas

M znalazł mi miejsce na powojniki przy altanie, tylko musi rynnę założyć, bo tam kapie.
Aż przyjemnie teraz myśleć o tym, żeby lecieć popracować

A więc pozdrowienia wiosenne

- majka300
- 1000p
Witaj Aniu
U mnie dzisiaj brzydka pogoda wieje i pada
mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo miałam iść do warzywnika zasiać trochę warzyw a tak nic z tego
Pozdrawiam

U mnie dzisiaj brzydka pogoda wieje i pada

Pozdrawiam

Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Majeczko ta pogoda to wszędzie do d ..y nie tylko u ciebie .Ale może będzie lepiej , co prawda na sobotę i niedzielę znów podają opady deszczu , a niech to dunder świśnie